Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Οδηγός επιτυχίας 2015

Καθότι οι Ελληνες είμαστε καταφερτζήδες, δεν θα παίξουμε νταούλια και ζουρνάδες, αλλά πιάνο, και η νέα χρονιά θα χορέψει για εμάς όπως η ασύγκριτη Μπριζίτ Μπαρντό στη φωτογραφία!

Το 2014 την κοπάνησε, διότι δεν άντεξε άλλο το σασπένς. Το νέο έτος είναι εδώ. Ξυρισμένο, γυαλισμένο και κομβιωμένο, αναμένει τις οδηγίες μας.

Μη σας ξενίσει η διαπίστωση: Ακόμα και στην Ελλάδα είναι εφικτό να πετύχεις κατιτίς (έως πολλά), σε πείσμα των αλλόκοτων ανθρώπων που πολιτεύονται λέγοντας ότι προσπαθούν να σε σώσουν. Ειδικά το 2015 μπαίνει με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς και προϋποθέσεις. Δεν έχουμε κυβέρνηση και δεν προβλέπεται να αποκτήσουμε έως τα τέλη Ιανουαρίου. Με το «καλημέρα», δηλαδή, ένα σπάνιο δώρο από τον Κύριο!

Περίπου το 8,25% της χρονιάς θα πάει «τρένο», χωρίς σαδομαζοχιστικά νομοσχέδια, φορομπηχτικές επιδρομές και «αναγκαίες προσαρμογές» στην προκρούστεια κλίνη της τρόικας. Οσο δεν υπάρχει κυβέρνηση, η θλίψη δεν περνά το κατώφλι της πατρίδος μας. Αναμένει για αργότερα, για να την κεράσουν οι πρωθυπουργάρες και τα υπουργόπουλα λικεράκι με το αίμα του λαού. Επίσης, εξαιρετικό είναι το ότι θα υπάρχει αφθονία θεάματος εις τας τηλεοράσεις και τους δρόμους κάθε γειτονιάς. Οι πονηροί πολιτευτές θα προσπαθούν να πείσουν τους μελλοντικούς φορολογουμένους τους ότι είναι καλοί άνθρωποι, δουλευταράδες, ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν από την αγωνία τους για την πατρίδα και πως είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμα και το τελευταίο τους σεντ για να μας κάνουν εκατομμυριούχους.

Πιλάτες

Από μία άποψη, τα έχουν καταφέρει. Είμαστε εκατομμυριούχοι εξαιτίας των προσπαθειών του πολιτικού κόσμου. Οχι ασφαλώς από την καλή, αλλά από την ανάποδη. Δεν μας περισσεύουν εκατομμύρια, αλλά τα χρωστάμε. Ούτε εμείς ξέρουμε πού (μόνο στη Μιχαλού είμαστε βέβαιοι ότι οφείλουμε πολλά).

Και τώρα, στο περιπόθητο «ψητό»: Πώς θα τα καταφέρουμε το 2015; Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας; Η κοινή λογική, που λέει τα ακόλουθα: Αν θέλουμε κάτι πολύ, δεν διαβάζουμε Κοέλιο για να συνωμοτήσει το σύμπαν υπέρ μας, αλλά προσπαθούμε να το καταφέρουμε. Κάποια στιγμή θα μπει το γκολάκι. Αρκεί η ομάδα (δηλαδή, εμείς) να σουτάρει. Αν θέλουμε να αδυνατίσουμε, κόβουμε τον άμπακο, τρώμε κανονικά και γυμναζόμαστε. Τώρα που θα κάνει κόμμα ο ΓΑΠ, καλό θα είναι να γραφτούμε για να μας μάθει από crossfit training μέχρι ζούμπα και πιλάτες. Αν είμαστε αδαείς, το ρίχνουμε στο διάβασμα. Ολο και κάτι θα μας μείνει από τις πολλές αναγνώσεις. Και πάνω απ' όλα: Αν δεν θέλουμε να ξαναδούμε απατεώνες, παλιανθρώπους, βούρλα και προδότες στη Βουλή, δεν τους ψηφίζουμε!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου