Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Δεν υπάρχει

Πόσο πολύ μας παρασύρει η καθημερινότητα, οι μέριμνες του βίου και το συνεχές τρέξιμο (πολλές φορές χωρίς λόγο), που ακόμα και η γλώσσα μας, το λεξιλόγιό μας φθίνει χωρίς να το πάρουμε είδηση. Ακούμε τα παιδιά μας, ακούμε τους γύρω μας, ακούμε την τηλεόραση και αναπαράγουμε λόγια και εκφράσεις καινοφανείς, λίγες στον αριθμό, διαμορφώνοντας όλη μας τη διαλεκτική πάνω σ' αυτές. Αποστερώντας από τον εαυτό μας και τους γύρω μας, την καλλιέργεια

Η χαμένη τιμή της Εθνικής και τα λιοντάρια

Σε συνέχεια του χθεσινού σημειώματος (http://www.antinews.gr/?p=61077) για το σάλο που έχει δημιουργηθεί στην Εθνική Ομάδα και μετά και την παρέμβαση του ΓΓΑ κ Μπιταξή, ο οποίος καυτηρίασε τις συμπεριφορές και έριξε το μπαλάκι στις αυτοδιοίκητες ομοσπονδίες, η ΕΠΟ δεν θα κρύψει κάτω από το χαλί το πρόβλημα.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση της διοίκησης της ΕΠΟ, με το τεχνικό επιτελείο και τους τρεις αρχηγούς.

Στον Φίλιππο ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στη Βεργίνα

Τα οστά, που βρέθηκαν στον βασιλικό τάφο της Βεργίνας ανήκουν στον Φίλιππο, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι στον ετεροθαλή αδερφό του, Αρριδαίο.
Αυτό πιστοποιεί μία από τις πλέον αξιόπιστες ανθρωπολογικές έρευνες, που έγιναν στο Κέντρο Συγκριτικής και Κλινικής Ανατομίας στο Μπρίστολ, με επικεφαλής τον δρα Ανθρωπολογίας, Τζόναθαν Μασγκρέιβ (σσ. κύκλοι Ελλήνων αρχαιολόγων κάνουν λόγο για έναν από τους σημαντικότερους ανθρωπολόγους διεθνώς), επιβεβαιώνοντας την άποψη του Έλληνα καθηγητή

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανάπτυξης των φωτοβολταϊκών

Την επέκταση του ειδικού προγράμματος ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΚΑ. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η εν λόγω απόφαση, με τίτλο «Συμπλήρωση του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις», συμπληρώνει το ειδικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να δοθεί ώθηση για την υλοποίηση μικρών, διεσπαρμένων εφαρμογών ειδικά σε κτήρια που θα έχουν έντονο επιδεικτικό χαρακτήρα και θα συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων.

Τα βρήκαν Ρωσία - Βουλγαρία για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Αμερικανικός δάκτυλος πίσω από την στροφή της Σόφιας

Τελικά δεν έφτανε η επιθυμία Μοσχας-Σόφιας χρειαζόταν και το πράσινο φως του "πεθερού" για να πάρει σάρκα και οστά ο αγωγός.
Ετσι μετά από μεγάλο παρασκήνιο που είχε ως αποτέλεσμα και την εμπλοκή στο Project Αμερικανών (εικάζεται για την Chevron)το έργο επανεκκινεί και πάλι.H στροφή των Αμερικανών προς τον αγωγό (εκτός από τα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν)πιθανότατα συνδέεται και με την δυσφορία τους απέναντι στην Τουρκία

Όλα τα ελληνικά βιβλία του Project Gutenberg, διαθέσιμα για δωρεάν κατέβασμα

Το Project Gutenberg, που ιδρύθηκε το 1971, είναι μια εθελοντική προσπάθεια για την ψηφιοποίηση των βιβλίων (αλλά και γενικότερα πολιστικών έργων) που δεν έχουν πια πνευματικά δικαιώματα (public domain) και την ευρύτερη δυνατή διάθεσή τους ως e-books σε μια σειρά από ανοιχά πρότυπα αρχείων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2009 το Project Gutenberg είχε 32,000 αντικείμενα στη συλλογή του.

Ποιος έριξε τους πύργους;

Αύριο συμπληρώνονται 9 χρόνια από την 11/9/2001 και τη κατάρρευση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη. Ένα γεγονός που οδήγησε σε βομβαρδισμούς, εισβολές, πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, και θανάτους χιλιάδων αθώων και μη. Μέχρι σήμερα, συνεχίζει ακάθεκτη η αμφισβήτηση της επίσημης εκδοχής όσον αφορά στο ποιος σχεδίασε και ποιος εκτέλεσε την «τρομοκρατική» αυτή επιχείρηση. Τα στοιχεία που απορρίπτουν  την επίσημη εκδοχή, είναι πλέον αρκετά.

Παίζουμε

Όσο πιο πολύ θα προσπαθείς να κρύψεις μια αμαρτία με άλλη αμαρτία, τόσο πιο πολύ, θα την διαπομπεύεις.
Η αμαρτία δεν κρύβεται με άλλη αμαρτία· κρύβεται μόνο με τη μετάνοια, και με την εξομολόγηση.
Όταν θέλουμε, να κρύψουμε αμαρτία με αμαρτία, είμαστε παιδάκια· και παίζουμε κρυφτούλι.
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
***
Τί θέλεις;
Όταν συ το θέλεις και τις θυμάσαι τις αμαρτίες σου, ο Θεός το θέλει και τις ξεχνάει.
Όταν συ το θέλεις και τις ξεχνάς τις αμαρτίες σου,

Έχουμε άρχοντες σύμφωνα με τις καρδιές μας

ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΙΝΑΪΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ
Ερώτησις. Ο Απόστολος Παύλος λέει ότι οι εξουσίες του κόσμου έχουν ταχθεί από τον Θεό. Πρέπει λοιπόν να δεχθούμε ότι κάθε άρχοντας ή βασιλεύς ή επίσκοπος προχειρίζεται στο αξίωμα αυτό από τον Θεό:
Απόκρισης: Ο Θεός λέει στον Νόμο: «Θα σας δώσω άρχοντας σύμφωνα με τις καρδιές σας». Είναι λοιπόν φανερό

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_4_09/09/2010_414300

Το μεγαλείον του εύθυμου γελοίου

«Ελάχιστα απέχει το γελοίο από το μεγαλείο» εδήλωσε, στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του ALTER (της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου) ο λαμπρός (μόνον λαμπρός; λαμπράκης!) κύριος Πέτρος Ευθυμίου, σχολιάζοντας την εξαγγελία του υποψηφίου Περιφερειάρχου Αττικής συντρόφου Αλ-Αλαβάνου περί της (εν περιπτώσει εκλογής του) απαγορεύσεως εισόδου των Εκπροσώπων του ΔΝΤ εις τα κτήρια της Περιφέρειας Αττικής. Είναι αδιανόητο να θέλει κανείς να μετατρέψει μια Περιφέρεια σε αυτόνομο Κράτος, είπε αυστηρά ο κύριος Ευθυμίου, ο οποίος συνελήφθη «αδιάβαστος»: άλλα προκύπτουν από τον Καλλικράτη σας κύριε Ευθυμίου μας! Και οι «απαγορεύσεις»