Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Θεός διέπλασε το Ελληνικό Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος.

« Οι θείοι λόγοι του Σωτήρος, όταν του ανήγγειλαν ότι εζήτησαν να Τον δουν Έλληνες, νυν εδοξάσθη ο υιός του ανθρώπου, είχαν βαθείαν έννοιαν. Ήσαν λόγοι προφητικοί, πρόβλεψις των μελλόντων.

Οι εκεί εμφανισθέντες Έλληνες ήσαν οι αντιπρόσωποι όλου του Ελληνικού Έθνους.

Εις την παρουσίαν τους ο Θεάνθρωπος Ιησούς διέκρινε το Έθνος εκείνον, εις το οποίον έμελλε να παραδώσει την Ιεράν παρακαταθήκην διά να την διαφυλάξει χάριν της ανθρωπότητος... και αναγνώρισεν το Έθνος ως οφθαλμόν εις το σώμα της ανθρωπότητος και από αυτήν την θέσιν το εκάλεσεν να εργασθή διά την αναγέννησίν της»

Παρουσιάζουν ως... εθνομάρτυρα τον Γιωργάκη που θυσιάζεται για το καλό της πατρίδας.


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕNΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ!
Έρχονται οι νέοι "σωτήρες" Μολυβιάτης ή Μαρκεζίνης!

Σήμερα είναι η μέρα της επιβεβαίωσης των τρελών, γραφικών, πρακτόρων, κινδυνολόγων, συνωμοσιολόγων και άλλα πολλά... κοσμητικά επίθετα που μας έδωσαν οι "πατριώτες", εδώ και τόσες μέρες που ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ αυτά που γίνονται τώρα!

Με ποιο κριτήριο είναι μικρός κανείς για το αξίωμα που κατέχει;

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Όλοι γελούσαν με μένα,
χάνομαν κι εγώ στα γέλια"
(Σκωπτική παροιμία Δεσκάτης Γρεβενών)

Οι αρχαίοι δεν απένειμαν δημόσια αξιώματα σε ανθρώπους, που δεν τα άξιζαν, ιδίως όσον αφορά στο ήθος. Έτσι είχαν άξιους ηγέτες. Μερικές φορές οι ηγέτες τους αναδεικνύονταν ανώτεροι απ΄ το αξίωμά τους. Στις περιπτώσεις αυτές, χάρις στην ανώτερότητά τους ενέπνεαν το σεβασμό σε όλους. Ο κόσμος όταν κινδύνευε η πόλη τους καλούσε να αναλάβουν ξανά το αξίωμά τους, ακόμα κι όταν είχαν αποχωρήσει λόγω γήρατος.

Ο Κάτων π.χ. ανέλαβε ξανά την αρχηγία του Αθηναϊκού στρατού σε ηλικία ογδόντα ετών! Ο Κάτων είχε χαρίσει εκατό νίκες στους Αθηναίους. Η τελευταία του αρχηγία κατέληξε σε ήττα, όχι εξαιτίας του, αλλά εξαιτίας της μη τήρησης της συμφωνίας από μέρους του Αλεξάνδρου. Ο Κάτων δέχθηκε με ηρεμία την θανατική ποινή. Στα παιδιά του άφησε αυτήν την πνευματική υποθήκη:"Μη μνησικακείν Αθηναίοις."

Το κύριο πρόβλημα της κοινωνίας μας, η ολιγαρχία, δηλαδή η συγκέντρωση εξουσίας σε λίγα χέρια

Εμφανίζεται χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από την συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια. 

Η συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας σε λίγα χέρια εμφανίζεται πολύ πολύ νωρίτερα στην ιστορία του ανθρώπου, από οτι η συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια. Και αυτό έχει τεράστια σημασία.

Η συγκέντρωση πλούτου σε λίγα χέρια κάνει την εμφάνισή της, πολύ αργότερα, μαζί με την εμφάνιση της κτηνοτροφίας και της γεωργίας. Δηλαδή περίπου στην μέση βαθμίδα της βαρβαρότητας. Που σημαίνει πως η συγκέντρωση πολιτικής εξουσίας σε λίγα χέρια, χωρίς αντίστοιχη συγκέντρωση οικονομική, προηγείται αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, από την συσσώρευση πλούτου.

Η επί χιλιετηρίδες συγκεντρωμένη πολιτική εξουσία σε λίγα χέρια λοιπόν, ήταν το ΠΡΩΤΟ “ΚΕΦΑΛΑΙΟ” που οδήγησε στην συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια, οταν αργότερα οι άνθρωποι έγιναν κτηνοτρόφοι και γεωργοί.

Αποκάλυψη για 10% προμήθεια;

«Γουρλώνουν τα μάτια, λέει ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, αναφερόμενος στους ηγέτες των κρατών που συναινούν στο ξεπούλημα, με την προοπτική της προμήθειας του 10%, ποσό που καταβάλλεται σε λογαριασμούς στην Ελβετία».

Σύμφωνα με το Βιβλίο Τhe best democracy money can buy που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τίτλο: Δημοκρατία σε τιμή ευκαιρίας του ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ

Η βία, οι ταραχές και το πολιτικό πρόβλημα είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ και ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΕΣ και επιδιώκονται από το ΔΝΤ και τους κυβερνώντες. Αποτελούν το Τρίτο Βήμα του ΔΝΤ.

Το πρώτο Βήμα του μηχανισμού -πάντα σύμφωνα με το βιβλίο- είναι ο missing statistician!!! Κάποια στατιστικά στοιχεία εμφανίζονται ή εξαφανίζονται ξαφνικά “παραποιημένα” και έτσι ακριβώς έγινε στην Φλωριδα.

Η Γενιά του Πολυτεχνείου… πίσω από ένα φράχτη


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Η Γενιά του Πολυτεχνείου… πίσω από ένα φράχτη. Σαν και εκείνον που ήθελε να αναπτύξει ο Χρήστος Παπουτσής στα σύνορα του Έβρου, ως «προοδευτικό μέτρο» αντιμετώπισης του ακανθώδους ζητήματος της λαθρομετανάστευσης.

Υπέρ του Μεσοπρόθεσμου είπαν 11 καθηγητές. Ποιοι είναι;

Ο Θάνος Βερέμης
ενας εκ των υπογραφόντων
Η δήλωση των 11 πανεπιστημιακών υπέρ του Μεσοπρόθεσμου είναι η εξής:

Κανείς δεν αγνοεί βέβαια πόσο επαχθής είναι η σημερινή πραγματικότητα για όλους σχεδόν τους Ελληνες. Και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Εύλογα δε. Κεκτημένα ανετράπησαν, αυτονόητα κατέρρευσαν, προσδοκίες διαψεύστηκαν, ειδικά δε για τους νέους, τουλάχιστον τους μη προνομιούχους ή υπερπροικισμένους οι διαφαινόμενες προοπτικές προκαλούν δέος.

Εξίσου γνωστό είναι όμως, επίσης, ότι απελπισία και ορθολογισμός σπανίως συμβαδίζουν. Γιατί η απελπισία οδηγεί στον πανικό και αυτός σε κινήσεις σπασμωδικές ή χωρίς προσανατολισμό, οι οποίες όχι σπάνια αντιστρατεύονται τους στόχους και τα συμφέροντα εκείνων που τις αποπειρώνται.

Σοφός Σειράχ και savoir vivre...

Σύμφωνα με τα αγγλικά λεξικά (γιατί δεν κατέχουμε την Γαλλικήν..) ο όρος savoir vivre είναι ability to live life well and with intelligent enjoyment, meeting every situation with poise, good manners, and elegance, δηλ. η ικανότητα να ζεις την ζωή σωστά και με εξυπνάδα, αντιμετωπίζοντας κάθε περίσταση με τακτ, καλούς τρόπους και κομψότητα.Ή με ακόμα λιγότερα λόγια to know how to live.

Αλλά όμως δεν είναι γαλλική ανακάλυψη.... όπως πολλοί πιστεύουμε....

Ο Λόγος του Θεού διά του σοφού Σειράχ μας περιγράφει πολύ αναλυτικά την σωστή συμπεριφορά (buone maniere, good manners) ενός καλεσμένου σε ένα τραπέζι, όπως επίσης και την συμπεριφορά του συμποσιάρχου, δηλ. αυτού που οργανώνει το τραπέζι.

Δείπνο αποφάσεων Παπανδρέου - Λάτση

Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» για την τριπλή συγχώνευση Εθνικής - Eurobank, αλλά και ΤΤ

Το μυστικό ραντεβού σε βίλα επιχειρηματία

Ο Γιώργος ως τώρα "έβλεπε" Εθνική - ΤΤ, τα δεδομένα όμως άλλαξαν. Η πρόσκληση Ταμβακάκη και πότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση

Το δείπνο, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, σε βίλα των βορείων προαστίων, δρομολόγησε σημαντικές εξελίξεις. Ο επιχειρηματίας, που καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του, ίσως πέτυχε να κλείσει το ραντεβού της χρονιάς, αν οι εξελίξεις βέβαια επιβεβαιώσουν το deal της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη