Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Το ψεύδος του οικουμενισμού

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Το ψεύδος του οικουμενισμού είναι γραμμένο στο μέτωπό του για να το βλέπει από μακριά ο ορθόδοξος χριστιανός και να φυλάγεται από αυτό. Ο οικουμενισμός, επειδή δεν έχει την εμπειρία χρησιμοποιεί τον φιλοσοφικό στοχασμό, Οι οικουμενιστές στοχάζονται για το τί να κάνουμε, αλλά δεν λένε πώς να το κάνουμε, γιατί δεν εφαρμόζουν όσα στοχάζονται. Όσοι φιλοσοφούν δεν σημαίνει ότι έχουν και την φώτιση και την χάρη να εφαρμόσουν όσα σκέφτονται. Η φώτιση και η Θεία Χάρη απαιτεί άλλου είδους άσκηση, όχι σκέψεις και φαντασίες.

Η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο ορθοδοξία αλλά και ορθοπραξία. Οι Άγιοι της Εκκλησίας μιλούν από την εμπειρία τους. Δεν λένε ποτέ κάτι που δεν το έζησαν οι ίδιοι. Δεν λένε τί να κάνουμε, χωρίς να ξέρουν πώς γίνεται στην πράξη. Οι οικουμενιστές μιλούν για την υπομονή και για την αγάπη όπως διαβάζουν στα βιβλία ή όπως στοχάζονται οι ίδιοι. Αλλά γνωρίζει κανείς περισσότερα για την υπομονή και για την αγάπη που βίωσε στο Όνομα του Ιησού από εκείνον που διάβασε τόμους ολόκληρους περί υπομονής και περί αγάπης. Οι ορθόδοξοι διακρίνουν από μακριά την αγαπολογία του οικουμενισμού, την αναφορά στο Πνεύμα και την αποσιώπηση του Ονόματος του Ιησού από μέρους τους. Η Νοερά Προσευχή του Ιησού και η Νηπτική Παράδοση των Ορθοδόξων είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί του Οικουμενισμού. Αν θέλουμε να εμποδίσουμε τον οικουμενισμό να τηρούμε την Νοερά Προσευχή.

Το «καζάνι» οδεύει προς σκάσιμο.

Με τους νέους φόρους που επιβλήθηκαν, φτάσαμε να επιβαρύνονται οι Έλληνες ένα δισεκατομμύριο ευρώ φόρους την εβδομάδα!!!! Δηλαδή οι φόροι ανέβηκαν στα 52 δις το χρόνο!!!

Αν συνυπολογίσουμε ότι δεν πληρώνονται ληξιπρόθεσμοι φόροι περίπου 1 δις το μήνα τότε 52-12 = 40 δις περίπου το χρόνο φόρους καταβάλουν οι Έλληνες.

Με τέτοια καταβολή φόρων, το μεν κρατικοδίαιτο καθεστώς δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει άμεσα, καταρρέουν όμως οι Έλληνες και κυρίως καταρρέουν πρώτοι αυτοί που δεν σιτίζονται από αυτούς τους φόρους.

Για την πάταξη της δεσπόζουσας θέσης και την απελευθέρωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι μια μικρή εταιρεία που από το 1950-55, περίπου, ηλεκτροδότησε την χώρα μας. Πριν την ΔΕΗ, υπήρχε πραγματική ενεργειακή ...δημοκρατία, με 358 ηλεκτροπαραγωγικές εταιρείες (από τις οποίες 58 ήταν δημοτικές ή κοινοτικές. Και, λέει η Βικιπαίδεια είχε και 10 εταιρείες χωρίς άδεια. Στην παραπάνω εικόνα φαίνονται οι μεγαλύτεροι ηλεκτροπαραγωγοί της Ευρώπης. Αυτοί με την κόκκινη κουκίδα έχουν και κάποιον ντόπιο συνεταίρο που θέλει να παραστήσει τον ηλεκτροπαραγωγό. Η EDF κυκλοφορεί σε εμάς σαν EDF (αιολικά), σαν Edison (που θέλει ένα σαλαμάκι της ΔΕΗ) και σαν κάτι εταιρείες του Μουράτογλου (παρασιτικά συγγνώμη, αιολικά).