Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Που ριζώνει η μόρφωση του Γένους

«Δύο πολεμιστές» ή «Καραούλι».
Έργο του 1855 από τον
Θεόδωρο Βρυζάκη.
«Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια – φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα 'χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ' Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων• χίλια τάλαρα γύρευαν... Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι' αυτά πολεμήσαμε».

- Καταλαβαίνετε. Δεν μιλά ο Λόρδος Μπάιρον, μήτε ο λογιότατος, μήτε ο αρχαιολόγος• μιλά ένας γιος τσοπάνηδων της Ρούμελης με το σώμα γεμάτο πληγές. «Γι' αυτά πολεμήσαμε». Δεκαπέντε χρυσοποίκιλτες Ακαδημίες δεν αξίζουν την κουβέντα αυτού του ανθρώπου. Γιατί μόνο σε τέτοια αισθήματα μπορεί να ριζώσει και ν' ανθίσει η μόρφωση του Γένους.
Γ. Σεφέρη, «Δοκιμές», τόμος Α΄ (1936-1947), εκδόσεις Ίκαρος, σελ.240-241

ΟΧΙ στις εικόνες ΘΑΝΑΤΟΥ...


Αυτές τις εικόνες δεν τις βρίσκεις ούτε στα χρόνια της χούντας!!!
Η σημερινή χούντα του δωσίλογου κοινοβουλευτισμού δεν βρήκε άλλο μέσον άμυνας απέναντι στην λαϊκή ΟΡΓΗ, από τις χαλύβδινες περιφράξεις…

Συμβολαιακή γεωργία

piraeusbank.gr

Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό...

...και μου λεν' οι πουλημένοι πότε να την αναρτώ!
Ποιοί;
Τα ξόανα των ξένων σημαιών!
Τα δουλικά της τρόϊκας!

Νομίζουν ότι "βάσει νόμου" τους έχουμε εκχωρήσει το δικαίωμα να ορίζουν αυτοί, ποιές ημέρες και σε ποιούς χώρους μπορούμε να αναρτούμε την ελληνική σημαία,
...για να προστατευτεί τάχα το ιερό σύμβολο από αλόγιστη χρήση, που μπορεί να επιφέρει υποβάθμιση της σημασίας και της συμβολικής του αξίας!

Και το λένε αυτοί που δεν ντρέπονται να αναρτούν νυχθημερόν την σημαία μας στην ξενόδουλη πιά Βουλή των Ελλήνων,
...και στα υπουργεία που λειτουργούν κάτω από την εποπτεία ξένων επιτρόπων!