Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο κήπος του Λαλιώτη

Συβιλλική δήλωση έκανε σήμερα ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος εδώ και αρκετό έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί και πάλι με τα κοινά, ο Κώστας Λαλιώτης δήλωσε:

- ”Προς το παρόν ασχολούμαι με τον κήπο μου”.

Πράγματι. Εδώ και αρκετά χρόνια ο Λαλιώτης έχει αποτραβηχθεί στη γενέτειρά του στην Πελοπόννησο, όπου καλλιεργεί τον κήπο του, ο οποίος είναι γεμάτος από Ευρωπουλιές και Μιζάνθεμα.

Αντί ανακεφαλαίωσης: Να βεβαιωθούμε ότι δεν είμαστε τρελοί: Γιατί, είπαμε, βάζουμε ΑΠΕ;

Να θυμίσω ότι ο Νόμος Μπιρμπίλη, για τις ΑΠΕ, (ο Γερμανικός Νόμος EEG, στα ελληνικά), ψηφίστηκε 1) για να σώσουμε τον Πλανήτη από κάποια υπερθέρμανση, και 2) για να έχουμε λίγη από την ανεξάντλητη και δωρεάν αιολική και ηλιακή ενέργεια. Οι δύο αυτοί λόγοι εμπεριέχουν 4 απάτες και μία προφανή συνέπεια: (α) ότι υπάρχει κάποια υπερθέρμανση, (β) ότι η υπερθέρμανση είναι ανθρωπογενής, και όχι φυσικό φαινόμενο, (γ) ότι οι ΑΠΕ κάνουν κάτι για να διορθώσουν το πρόβλημα, και (δ) ότι οι ΑΠΕ παράγουν ή θα παράγουν χρήσιμη ενέργεια. Η προφανής συνέπεια είναι ότι ακριβύναμε το ρεύμα για ανοησίες, σε καιρό ύφεσης, κάνοντας την ύφεση χειρότερη, διώχνοντας την βιομηχανία, και επιβαρρύνοντας ήδη φτωχότερους ανθρώπους.

Μήπως στη Συρία δεν έπεσαν χημικά, αλλά "βρώμικη βόμβα" (πυρηνικά);

Αυτός είναι ο ορθολογισμός της Δύσης…

Αφού δεν ήταν χημικά, τότε τι ήταν; Θα μας αφήσουν να μάθουμε ποτέ;

Σας άρεσε το επεισόδιο στον Κόλπο του Τόνκιν και ο πόλεμος του Βιετνάμ; Οι θερμοκοιτίδες του Κουβέιτ και ο Α’ Πόλεμος του Κόλπου; Η σφαγή στο Ρατσάκ και ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο; Τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ και ο Β’ Πόλεμος του Κόλπου; Η τρομοκρατική δράση στη Βεγγάζη και ο πόλεμος της Λιβύης;

Τότε σίγουρα θα λατρέψετε τον θάνατο των αμάχων στην Γκούτα με χημικά αέρια και τον βομβαρδισμό της Συρίας...