Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ορθοδοξία και ορθοπραξία


Ποία ωφέλεια έχουμε αν μεν στην πίστη είμαστε ορθόδοξοι,
κακοί όμως και ασεβείς στον βίο μας;

Ένας πανηγυρικός των εικόνων

(ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ)
(η ανάγκη της αναστηλώσεως των εικόνων)



Άρθρον του ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΎΛΗ
-φιλολόγου-


«Quam multas imagines
fortissimorum virorum
nobis reliquerunt
scriptores,
non solum ad intuendum,
verum etiam ad imitandum»
(Κικέρων)

Θλιβερός, αχυράνθρωπος, διορισμένος, ασήμαντος, "Κόλλιας"


Αχυράνθρωπος, επειδή σαν τον Κόλλια ήρθε από την παρασκηνιακή αφάνεια, προϊόν συμβιβασμού, εκπρόσωπος τρίτων. Η καλλιεργημένη σοβαροφάνεια και το ύφος κύρους δεν τον σώζουν. Ούτε αυτός τολμάει να κυκλοφορήσει. Αυτοί που συναίνεσαν στην παρουσία του, ας δοκιμαστούν σε εκλογές.

Ύποπτος θάνατος δημοσιογράφου λίγο πριν δημοσιοποιήσει βίντεο για τον Οbama

Αμερικανικό ιστολόγιο Prison Planet
με πληροφορίες από Los Angeles Times


Ένας θάνατος δημοσιογράφου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ πριν από δύο ημέρες έχει αρχίσει να δημιουργεί υποψίες, ενώ η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Ο πρόωρος θάνατος του 43χρονου Αndrew Breitbart, ιδιοκτήτη τριών γνωστών ιστολογίων, συνέβη, κατά μια εκπληκτική σύμπτωση, λίγες ώρες προτού πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του ότι θα έδινε στη δημοσιότητα κάποια βίντεο, τα οποία, όπως είχε πει, θα σήμαιναν το τέλος της πολιτικής καριέρας του Ομπάμα και θα μηδένιζαν τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Περίπου πριν από τρεις εβδομάδες, στις 9 Φεβρουαρίου, στην Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης στην οποία πήραν μέρος ιδιοκτήτες διάφορων ιστολογίων, ο Breitbart έκανε μια προφητική δήλωση που σήμερα φαντάζει ανατριχιαστική, δεδομένου του γεγονότος ότι ο δημοσιογράφος πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μαρτίου.

Ιάπωνες εφεύραν Όπλο Παρεμβολής Ομιλίας που κάνει τους ανθρώπους να σωπαίνουν

ΤΟΚΙΟ (Newscore) - Ιάπωνες ερευνητές έχουν εφεύρει ένα εργαλείο παρεμβολής ομιλίας που αναγκάζει τους ανθρώπους ανώδυνα να σιωπούν.

Ο Kazutaka Kurihara του Εθνικού Ινστιτούτου Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας, και ο Koji Tsukada του Πανεπιστημίου Ochanomizu, ανέπτυξαν ένα φορητό όπλο "SpeechJammer" που μπορεί να φιμώσει τους ανθρώπους από απόσταση πάνω από 30 μέτρα μακριά.

Η συσκευή λειτουργεί με την καταγραφή της ομιλίας του στόχου και μετά «πυροβολεί» τα λόγια του πίσω σε αυτούς με 0,2 δευτερόλεπτα καθυστέρηση, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές διαδικασίες του εγκεφάλου και προκαλεί στους ομιλητές τραύλισμα και στο τέλος ολοκληρωτική φίμωση.