Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Ρόντος πάλι στο προσκήνιο

Σε ερώτηση αν υπάρχει «μυστική διπλωματία» στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τι έχει να πει για τις πληροφορίες ότι ο Αλ. Ρόντος και η Μ.Κοππά συμμετέχουν σ’ αυτού του είδους τη διπλωματία, ο κ. Δρούτσας τόνισε:
«Δεν υπάρχει ούτε μυστική διπλωματία, ούτε παράλληλη διαδικασία. Όλα γίνονται με πλήρη διαφάνεια. Έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι οι διαπραγματεύσεις είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Εμείς, όμως, είμαστε της απόψεως ότι απευθείας επαφές με την σκοπιανή πλευρά μόνο να βοηθήσουν μπορούν αυτή τη διαδικασία από τον ΟΗΕ. Επομένως, όταν μιλάμε για απευθείας επαφές, είναι γνωστό ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει συναντηθεί επανειλημμένως με τον κ. Γκρούεφσκι και είπαμε ότι και πάλι αν είναι εδώ ο κ. Γκρούεφσκι, εμείς θα πάρουμε την πρωτοβουλία να τον συναντήσουμε».
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι: «Έχω δει και εγώ πολλές φορές τον κ. Μιλόσοσκι σε

Η κυβέρνηση του μνημονίου και των Μ.Μ.Ε. μας απλουστεύει την ζωή!

Παραμονές του δομικού «ανασχηματισμού» (δια του οποίου εμπλουτίσθηκε εντυπωσιακά η πανίδα και χλωρίδα του ανακτοβουλίου), δυο αμετακίνητοι Υπουργοί, ακλόνητοι παραστάτες του Ανθυπάτου, ανύστακτοι κέρβεροι του Μνημονίου, οι κύριοι Ραγκούσης και Παπακωνστανίνου, εκδίδουν απόφαση εφάμιλλη της Διακηρύξεως της Γαλλικής Επαναστάσεως. Απόφαση, δια της οποίας καταργείται το «Παλαιό Καθεστώς» (της φθοράς του Κράτους και της ταλαιπωρίας των Πολιτών). Απόφαση – ευαγγέλιο για τους απανταχού κυβερνώντες, πολιτικούς, υπαλλήλους, διοικουμένους, συναλλασσομένους με το δημόσιο, απλούς περαστικούς, λοιπούς (τεθλιμμένους) συγγενείς και (απαρηγόρητους)

Οι Παπανδρέου-Σαμαράς τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις προς τιμή του Γώργου Παπαχρήστου και της Μαρίας Σπυράκη

Ωσάν γνήσια ντιζέζ σε ηπειρώτικο πανηγύρι, η Μαρία Σπυράκη, απαίτησε απο τον ενδοτικό (γενικότερα) Πάνο Παναγιωτόπουλο, να είναι εκείνη που θα υποβάλλει αν όχι την πρώτη ερώτηση στον Α. Σαμαρά, τουλάχιστο μία απο τις πρώτες.
Γονυπετής ο φίλτατος κόκκινος Πάνος, υπέκυψε στις απαιτήσεις της Σπυράκη και η ρεπόρτερ του Mega, ενεφανίσθη με το πλούσιο μπούστο της να ραπίζει τον αρχηγό της ΝΔ με τον εφυή και χειμμαρώδη λόγο της.

5 cents για κάθε Ελληνική λέξη

Μια Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας εξεγείρεται με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Η Leonora Seeling ζητά την επιβολή ενός έκτακτου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.
Μιλήσαμε τον τελευταίο χρόνο για τα άκομψα γερμανικά δημοσιεύματα με αφορμή τη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, προσπαθήσαμε να τα ερμηνεύσουμε, μιλήσαμε επίσης για τα πιο αντικειμενικά και για ολίγα πραγματικά βαθυστόχαστα άρθρα για την Ελλάδα. Αλλά, για να

Τεχνική διπλασιάζει τη ζωή για τα μεταμοσχευμένα όργανα


Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια καινοτομική τεχνική που θα μπορούσε να αυξήσει μέχρι σχεδόν στο διπλάσιο χρόνο τη ζωή ενός μεταμοσχευμένου οργάνου, όπως ένα νεφρό, και να αποτρέψει την απόρριψή του από τον οργανισμό του λήπτη. Προς το παρόν, λιγότερα από τα μισά μοσχεύματα συνεχίζουν να λειτουργούν για περισσότερα από δέκα χρόνια μετά την μεταμόσχευση.
Με τη νέα μέθοδο, που διαρκεί μόλις 20 λεπτά, το προς μεταμόσχευση όργανο

Ένας Σέρβος εις τας Σέρρας, ο μόνος πρώτος Ηρακλής και το τηλεφώνημα στα Τρίκαλα

Ο Ηρακλής πήρε το όπλο του και με μια ροπαλιά κέρδισε 1-0 τη Λερναία Λάρισα και φιγουράρει μόνος  πρώτος. Σε μεγάλη φόρμα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος δείχνει ότι βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριερας του. Η πόρτα της Εθνικής, μάλλον θα γίνει λεωφόρος για τον πάλαι ποτέ Δημητράκη.
Στην Κρήτη ο Εργοτέλης κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη και στην Καβάλα ο ΠΑΟ έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) λόγω Σισσέ, για δεύτερη σερί χρονιά. Μιας πεντάρας, μύρια έπονται

Δια Χριστόν κλέφτης

Ένα πρωϊ στο καλύβι χτύπησε κάποιος το σιδεράκι στην πόρτα. Κοίταξα από το παράθυρο να δω ποιος είναι, γιατί δεν ήταν ακόμα η ώρα να ανοίξω.
Είδα έναν νέο με φωτεινό πρόσωπο και κατάλαβα ότι είχε βιώματα πνευματικά, αφού τον πρόδιδε η Χάρις του Θεού.
Γι αυτό, αν και ήμουν απασχολημένος, διέκοψα αυτό που έκανα, άνοιξα την πόρτα, τον πήρα μέσα, του πρόσφερα νερό και με τρόπο άρχισα να τον ρωτάω για την ζωή του, γιατί έβλεπα ότι είχε πνευματικό περιεχόμενο.