Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

"Πρέπει να προσπαθήσουμε ν΄ ακουστεί η φωνή μας"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Χθες πήγα στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμωνος, στην Αγιά. Αγαπώ την ατμόσφαιρα του μοναστηριού. Η ψυχή μου αναπαύεται όταν βρίσκομαι κοντά σε ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο Χριστό και που αγάπησαν πάνω από όλα τα πράγματα, την ησυχία. Σπάνια να βρούμε ήσυχο άνθρωπο στον κόσμο μας σήμερα.
Κάποιος ρώτησε τον Γέροντα για την προσευχή του Ονόματος του Ιησού, τη λεγόμενη Νοερά Προσευχή. Ο Γέροντας μιλώντας ήσυχα, με φωνή, που μόλις ακουγόταν στην ησυχία, είπε πως η Νοερά Προσευχή θέλει οδηγό ο οποίος να ασκείται κι ο ίδιος σ΄ αυτήν. Δεν μπορεί κανείς να ασκείται στη Νοερά Προσευχή μόνος του γιατί διατρέχει τον κίνδυνο να πλανηθεί. Λίγοι σήμερα ασκούνται στη Νοερά Προσευχή.
"Αλλά δεν ήταν πάντοτε έτσι", είπε ο Γέροντας αναθυμούμενος τους δικούς του στον Πόντο- η καταγωγή του είναι Ποντιακή. "Όλη η ζωή τους ήταν αφιερωμένη στο Χριστό. "Κύριε ημών Ιησού Χριστέ σ΄ Όνομά σ΄. Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, σ΄ Όνομά σ΄."

Ο ελληνικός λόγος, η παγκόσμια νοημοσύνη και ο αρθρογράφος Καλόπουλος

Ο αρθρογράφος Καλόπουλος μας μιλεί για παγκόσμια νοημοσύνη και παγκόσμια ευφυΐα της ελληνικής γλώσσας. Φαίνεται ότι είναι κάτοχος αυτής της ευφυΐας και νοημοσύνης, προσπαθεί δε, αρθρογραφώντας ή γράφοντας βιβλία, να μας μεταδώσει τα "τάλαντα" που απέκτησε με την βαθύτατη σπουδή του στον ελληνικό λόγο.

Και ας πιάσουμε το κουβάρι από τη μέση, αν πάμε στην αρχή θα πρέπει πολλά να γράψουμε.

Ήταν, λοιπόν, τόσο ευφυείς οι άνθρωποι και τόσον παγκόσμια η (ελληνική) νοημοσύνη, ώστε επέτρεπε, όσο και όταν ήταν οικουμενική (επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) να οδηγούνται χιλιάδες ανθρώπων στο θάνατο και στην απόλαυση των "γευμάτων" τους από τα θηρία του Κολοσσαίου! Οι νοήμονες και οι ευφυείς έτρεχαν να απολαύσουν το θέαμα της ανθρωποφαγίας από τις τίγρεις και τα λιοντάρια!

Η μεγάλη κλοπή των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης

Νομίζατε ότι η τρέχουσα αναταραχή σχετίζεται με την υποβάθμιση των αμερικανικών ομολόγων; Λάθος! Σύμφωνα με τον αναλυτή της Societe Generale, κ. Albert Edwards, η αιτία δεν είναι η S&P, ούτε η πολιτική του Λευκού Οίκου, ούτε το κίνημα του Tea Party κ.λπ. Ο κ. Edwards καταλήγει στη γνωστή ρήση "It's the economy stupid", περιγράφοντας με μελανά χρώματα τη μαζική μεταφορά κεφαλαίων από τη μεσαία τάξη στα ανώτερα εισοδήματα και χρέους από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο. Μάλιστα, κατηγορεί απερίφραστα τις κεντρικές τράπεζες για συνενοχή:

"Το βασικό γεγονός είναι πως η παγκόσμια οικονομία επιστρέφει στην ύφεση, εάν δεν βρίσκεται ήδη. Οι χρηματιστηριακές αγορές υποχωρούσαν και πριν από την υποβάθμιση των ΗΠΑ, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων αντιδρούν, όπως θα περίμενε, κανείς σύμφωνα με τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία. Τα πρόσφατα δεδομένα για το αμερικανικό ΑΕΠ αποκαλύπτουν πως το δεύτερο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ήταν μία ταπεινωτική αποτυχία.

Η Ελλάδα έχει Στρατηγό.


Όπως είχε και ο Κολοκοτρώνης.

Μία χούφτα στρατιώτες χρειαζόταν πάντα. Με συνείδηση και πίστη για το ποιοί είναι και σε ποιάν οφείλουν.

Ο «φασίστας», ο «σοσιαλιστής» και τα κορόϊδα οι χαμηλόμισθοι

Με τίτλο, ο Silvio Berlusconi επιλέγει να φορολογήσει τα υψηλά εισοδήματα, η σημερινή LE FIGARO, αναφέρει τις αποφάσεις του ιταλού πρωθυπουργού, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Berlusconi, θα επιβάλλει στα υψηλά εισοδήματα έναν καινούργιο φόρο, που ονομάζεται «φόρος αλληλεγγύης». Ο φόρος αυτός θα ανέρχεται σε 5% για
κάθε επιπλέον 10.000 €, με αφετηρία τις 90.000 € ετήσιο εισόδημα, ενώ για εισοδήματα άνω των 150.000 € το ποσοστό αυξάνεται σε 10%. Κληρονομιές και ακίνητα απαλλάσσονται της φορολογήσεως, ενώ με 20%, θα φορολογηθούν τα έσοδα από μετοχές (μέχρι σήμερα το ποσοστό ήταν 12,5%) και με 25% οι τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων. Αυτά συμβαίνουν στην φασιστική Ιταλία του Berlusconi που πίνει το αίμα των φτωχών. Εμείς, Δόξα τω Θεώ, δεν κινδυνεύουμε, έχουμε σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Οι "ρατσιστικές" και "αντισημιτικές" θέσεις του μεγάλου αυτοκράτορα Ιουστινιανού εναντίον των Εβραίων!


''...Οι εβραίοι δεν θα απολαμβάνουν τιμάς. Η θέσις των εις την κοινωνίαν θα αντανακλά την ποταπότητα της καρδίας των...''

Αι γενεαί πάσαι... Νενίκηνται της φύσεως...

Αντί του "Άξιον εστιν" στην εορτήν της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις ήχον α΄. Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ. τ. Χ. Ε. Θρασύβουλος Στανίτσας.


- Αι γενεαί πάσαι... Νενίκηνται της φύσεως... [ 2΄ 15΄΄]


Ὁ Θρασύβουλος Στανίτσας γεννήθηκε στὰ Ψωμαθειὰ τῆς Πόλης, τὸ ἔτος 1910 (κατ᾽ ἄλλους 1907).. Τὴν πρώτη μουσική του κατάρτιση τὴν πῆρε ἀπὸ τὸν θεῖό του Δημήτριο Θεραπειανό. Στὴ συνέχεια μαθήτευσε κοντὰ στοὺς Μιχαὴλ Χατζηαθανασίου, Δημήτριο Βουτσινᾶ, Γιάγγο Βασιλειάδη καὶ Ἰωάννη Παλάση.