Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Καμιά απαντησούλα θα πάρουμε;

«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, ούτε με τον κ. Μπόμπολα ούτε με τον κ. Βαρδινογιάννη ότι η πολιτική έγινε όμηρος και θεραπαινίδα των μεγαλακαναλαρχών. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Αλίμονο! «Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους». Τώρα, από πότε έγινε δουλειά η διαπλοκή είναι θέμα αντίληψης. Αλλού είναι το πρόβλημα. Ο Δημήτρης Καζάκης ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με τον σχεδόν εθνοσωτήρα και ευεργέτη, Λεωνίδα Μπόμπολα της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ ο οποίος πλήρωσε πρόστιμο 1,8 εκ. ευρώ την ίδια ημέρα που η εταιρεία ΑΚΤΩΡ υπέγραφε σύμβαση με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Μετά την Κόστα Ρίκα, και η Παραγουάη ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ (δηλαδή από υδροηλεκτρικά)

data.worldbank.org
Θυμάστε την αρλούμπα της Ναυτεμπορικής και πολλών πράσινων παπαγάλων που μας είπαν σαν είδηση ότι η Κόστα Ρίκα ήταν, επιτέλους, ηλεκτροδοτούμενη 100% από ΑΠΕ? Φυσικά και ήταν. 100% υδροηλεκτρική, συν 20-30% πάνω σε ένα γεωθερμικό ενεργό ηφαίστειο. Και η Παραγουάη είναι 100% υδροηλεκτρική. Όλο νερά σε ψηλά βουνά.

Ο λόγος που τα υδροηλεκτρικά ηλεκτροδοτούν, ενώ τα αιολικά και τα φ/β δεν ηλεκτροδοτούν είναι ότι το νερό της βροχής μαζεύεται σε λίμνες με φράγματα. Συγκεντρώνεται από μόνο του, από την βαρύτητα, και αποθηκεύεται. Εάν περιμέναμε να ηλεκτροδοτηθούμε όταν βρέχει, θα ήταν σαν να περιμένουμε όταν φυσάει. Αλλά το νερό αποθηκεύεται, ενώ ο αέρας δεν αποθηκεύεται.

Ναός της δημοκρατίας ή ναός της... βωμολοχίας

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις... Είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν την ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε»
Γ. Σεφέρης

Η λέξη βωμολοχία έχει ενδιαφέρουσα ετυμολογική ερμηνεία. Για τα γενέθλιά της, ως συνήθως, θα καταφύγουμε στην αρχαία Ελλάδα. Θα μας βοηθήσει αυτή η περιήγηση στο να κατανοήσουμε ποιοι άνθρωποι, ποιοι εθνοπατέρες και ποιες εθνομητέρες, όπως ευφημιστικώς λέγονται οι βουλευτές, κάθονται στα έδρανα της Βουλής.