Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μετέωρα: « Ισάγγελη πολιτεία»


Προηγούμενος Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Αθανάσιος Αναστασίου

Στη σημερινή υλιστική εποχή που ζούμε, με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, ο σύγχρονος άνθρωπος δεν έχει βρει την ευτυχία και την ανάπαυσή του. Αντίθετα, πολλές φορές χωρίς ηθικές και πνευματικές αξίες, χωρίς ιδανικά μακριά από τον Θεό, καταπιέζεται από το καθημερινό άγχος και την αγωνία.

Ελλάς – Ελλάς – Λάκης Γαβαλάς!

Ο διάσημος εισαγωγέας ρούχων Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη τα ξημερώματα από άνδρες του ΣΔΟΕ και της Ελληνικής Αστυνομίας, για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Γαβαλάς βρισκόταν στο «Διογένης Studio», όπου άκουγε αντάρτικα από τον Αντώνη Ρέμο και τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Μπορεί ο Λάκης Γαβαλάς να εντοπίστηκε να διασκεδάζει στο «Διογένης Studio» αλλά οι άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛΑΣ δεν τον συνέλαβαν μέσα στο μαγαζί – μάλλον, για να μην παρεξηγηθούν οι συνάδελφοί τους που έχουν αναλάβει την προστασία αυτού του νυχτερινού κέντρου.

Η σύλληψη του Λάκη Γαβαλά έγινε στο Κολωνάκι, μετά από παράκληση του ιδίου. Ο κ. Γαβαλάς παρακάλεσε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν στο Κολωνάκι επειδή θεωρεί πιο σικ να σε συλλαμβάνουν στο Κολωνάκι παρά στη λεωφόρο Συγγρού.

Η «σωτηρία» μας από το 2008 μέχρι σήμερα


Η είδηση είναι ότι οι ...Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να εμποδίσουν το ΔΝΤ να κάνει αυτό που ήδη έχει πει το Stratfor ότι ΔΕΝ θα κάνει το ΔΝΤ, δηλαδή να χρηματοδοτήσει την ...«σωτηρία» της Ευρώπης. Αν προσέξετε τα δικά μας πάθη από το φθινόπωρο του 2008, θα δείτε μία περίεργη κόντρα σε σχέση με το τι κάνει και τι δεν κάνει το ΔΝΤ. Αρχικά με την δικιά μας «σωτηρία», και πρόσφατα με της ...Ευρώπης.

Το κουπόνι της αβύσσου

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Είναι πράματα σ' αυτή τη ζωή που αντέχονται κι άλλα που δεν αντέχονται, όχι να τα βλέπεις, όχι να τα ζεις, αλλά μήτε να τ' ακούς. Είναι κείνα τα σκληρά και χυδαία, κείνα τ' αποτρόπαια που ακόμη και πρωτόγνωρα ξυπνάνε μέσα στην ψυχή του ανθρώπου μνήμες κτήνους. Γεννάνε εκείνο το αίσθημα της αναίτιας ντροπής για το γένος και το είδος στο οποίο ανήκεις. Εφιάλτης το πολιτισμικό πισωγύρισμα, να αισθάνεσαι ότι βίαια μεταφέρθηκες σε εποχή ζωώδους σκέψης και δραστηριότητες αγέλης. Να λες, «καλά είμαι άνθρωπος εγώ ανάμεσα σ' ανθρώπους;». Και να μην απαντιέται η βασανιστική ερώτηση.

Ετσι ένιωσα, ωρέ σύντροφοι, φαντάζομαι πως χιλιάδες σαν κι εμένα έχουν νιώσει το ίδιο και χειρότερα, όταν πληροφορήθηκα ανάμεσα στ' άλλα φριχτά των υστεροκαπιταλιστικών ημερών ότι: Μεταξύ των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττει η άρχουσα τάξη, για να προφυλάξει κι αυγατίσει τα κέρδη της και να τα παρουσιάζει ως σχέδιο σωτηρίας μας, συγκαταλέγεται και η εξής πάταξη της σπατάλης: Κόβεται η χορήγηση μιας ισχυρής αναλγητικής κρέμας που αλείφεται στα κατατρυπημένα σημεία των νεφροπαθών που περνάνε από αιμοκάθαρση ως και δεκατρείς φορές το μήνα. Η κρέμα κοστίζει πενήντα ευρώ το μήνα περίπου ανά νεφροπαθή.

Steve Jobs ή Steven Paul Jobs (1955-2011)

Της Δήμητρας Αγγελίδου

Πίστη - Έμπνευση - Θέληση - Εργατικότητα - Επιμονή - Εγρήγορση

Μερικές λέξεις που χαρακτηρίζουν την ιδιοφυή προσωπικότητα του Steve Jobs και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνητρο και οδηγό και για εμάς τους νέους.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Steve Jobs ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων πρόεδρος της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν μεγαλύτερος μέτοχος). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στο χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.

Πάνος Καμμένος: Καθάρματα, δεν θα παραδώσετε την πατρίδα

ΟΛΗ Η ΠΥΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το θέμα είναι ποιος θα κάνει πράξη τους απλούς νόμους της φυσικής...

Μας πιέζει η Τρόικα να εφαρμόσουμε το μνημόνιο..
Μας πιέζει λέει η Τρόικα, για να υπογράψουμε (όχι εμείς οι πολιτικοί μας ) επιστολή συμμόρφωσης..
Μας πιέζουν κάθε φορά για να πάρουμε την επόμενη δόση (του δανείου)
Πιέζουν τον Σαμαρά να συναινέσει και να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας, συνευθύνης, μεταβατική ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε.
Γενικά υπάρχει πίεση...

Τι σημαίνει όμως Πίεση ;
Ως πίεση χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα της εφαρμογής μιας δύναμης σε μία επιφάνεια. Μεταφορικά σημαίνει η οποιαδήποτε άσκηση βίας προς εξαναγκασμό.
Η πίεση λοιπόν εξαρτάται από το μέγεθος της ασκούμενης δύναμης και από το εμβαδόν της επιφάνειας στην οποία και ασκείται. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια τόσο μικρότερη γίνεται η πίεση.
Άσκηση βίας λοιπόν εφαρμόζουν οι δανειστές μας, με απώτερο σκοπό τον εξαναγκασμό.

Του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού, (4 Δεκεμβρίου)

Προσευχή την οποία έλεγε κάθε ημέρα προ του ύπνου.

Εύσπλαχνε και πολυέλεε Κύριε, Ιησού Χριστέ, Θεέ μου, που ήλθες στον κόσμο να σώσεις τους αμαρτωλούς, από τους οποίους χειρότερος από όλους είμαι εγώ, ελέησέ με πριν πεθάνω, γιατί ξέρω πως φρικτό και φοβερό δικαστήριο με περιμένει μπροστά σ’ όλη την κτίση, οπότε και τα ακάθαρτα και παμμίαρα έργα μου θα γίνουν φανερά. Και είναι αληθινά ασυγχώρητα και ανάξια συγγνώμης, διότι υπερβαίνουν το πλήθος της θαλάσσιας άμμου.

Γι’ αυτό δεν τολμώ να ζητήσω την άφεση αυτών, Δέσποτα, διότι αμάρτησα περισσότερο από όλους τους ανθρώπους, διότι έζησα ασώτως περισσότερο από τον άσωτο υιό, σου χρωστάω περισσότερα από μύρια τάλαντα, έκανα περισσότερες αμαρτίες από τον τελώνη, ακάθαρτα έργα έπραξα πιο πολλά από την πόρνη του Ευαγγελίου, αμετανόητα έσφαλα, όπως οι Νινεύϊτες και ακόμα χειρότερα, βυθίστηκα μέσα στις αμαρτίες μου περισσότερο από το βασιλέα Μανασσή και, σαν βαρύ φορτίο, με καταπιέζουν, και ταλαιπωρήθηκα και υπέκυψα τελείως.