Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δούλοι Χριστού

Δούλοι Χριστού μας είναι απαραίτητοι. Δούλου Χριστού που να ζουν έντονα και με πάθος τα προβλήματα και τις ανάγκες και τους κινδύνους της Εκκλησίας μας. Ας είναι αφανείς. Καλύτερα να είναι αφανείς και να «αγωνίζωνται εν ταις προσευχές» «υπέρ των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών, υπέρ ευσταθείας των αγίων του Θεού Εκκλησιών…». Τους βλέπει και τους ακούει ο Θεός. Τέτοιοι μας χρειάζονται, σήμερα μάλιστα και πιο πολύ από κάθε τι.

Η ποίηση των πράξεων

Είμαστε αλυσοδεμένοι ακόμα στο πλατωνικό σπήλαιο. Οι σκιές με τις τερατόμορφες παραισθήσεις ταλαιπωρούν το θυμικό και τον λογισμό μας. Ένα θέατρο σκιών παίζεται από την αυγή του χρόνου με θεατές εμάς. Το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι οι ζωές μας. Οι αντιλήψεις για τα πράγματα πυργώθηκαν πάνω από την αληθινή, την απτή και αδιάψευστη βούληση που αναβλύζει μέσα από την υπαρκτική πηγή μας.

Περιμένουμε μια σωτηρία, ένα θαύμα, έναν μεσσία επιλήσμονα, ο οποίος ξέχασε το ραντεβού του με το πεπρωμένο μας. Εκείνος με το δικό μας; Ναι, γιατί εμείς απουσιάζουμε από τις σπουδαίες στιγμές μας. Ανήμπορα ανθρωπάκια, ιδιοκτήτες αθάνατων ψυχών – όσοι έχουμε. Έχουμε περιφρονήσει την ακατάσχετη κληρονομιά που αποδόθηκε άμα την παράδοσή μας, ως έμφρονα «δέματα», στους επίγειους παραλήπτες. Η συνείδηση έχει αδρανοποιηθεί με το νηπενθές των τάχα «ραγδαίων» και «καθοριστικών» εξελίξεων, οι οποίες δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσκόλληση στο τέλμα του αχρείαστου «ειλωτεύειν».

Κοιτάζω τα πρόσωπα των φίλων!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Κοιτάζω τα πρόσωπα των φίλων! Άραγε επικοινωνούν οι ψυχές μας; Πιστεύω ότι ο πνευματικός κόσμος υπάρχει και οι ψυχές των ανθρώπων επικοινωνούν μεταξύ τους, αναλόγως προς τα που στρέφεται το ενδιαφέρον τους, προς τον κόσμο του ωραίου και του αληθινού, δηλαδή προς τον ουρανό ή προς το κέρδος, δηλαδή προς τη σκέψη, τί έχω εγώ να κερδίσω από αυτό.

Κάποιος υπουργός όταν υπέγραφε αργούσε να βάλει την υπογραφή του. Έδινε την εντύπωση ότι έχει συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης του, ενώ ο άνθρωπος σκεφτόταν τί έχει να κερδίσει υπογράφοντας.

Τα δάκρυα της βροντώδους υποκρισίας για τη Μανωλάδα

Κλαυθμυρισμοί και οδυρμοί για το έγκλημα των δουλοκτητών της Μανωλάδας!!!
Νεροποντές θρήνων και πελώρια κύματα ηθικής αγανάκτησης από όλες τις κατοχικές και «αριστερές» ύαινες του καθεστώτος, που επί δεκαετίες, μεθοδικά, σταθερά, δικτατορικά (ποτέ ο ελληνικός λαός δεν ρωτήθηκε) και με τρομοκρατικά πυροβόλα τον «αντιρατσισμό», τον …Σόρος και CIA, προώθησαν και ευλόγησαν την ΕΙΣΑΓΩΓΗ των αλλοδαπών δούλων για τα υπερκέρδη των επιχειρηματικών μαφιών, αλλά και για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της…

Μόνο αυτό το συντεταγμένο και ενορχηστρωμένο αμόκ της θρηνωδίας και της «ευαισθησίας» από τους «νταβάδες» των ΜΜΕ και τα μίσθαρνα δημοσιογραφικά τους απανθρωπάρια, το «αμόκ» από τα ανδρείκελα της κυβέρνησης, καθώς και από τους «αριστερούς» ψάλτες της αποικίας-ΕΛΛΑΣ, αυτό το «αμόκ» των στυλοβατών και διαχειριστών του καθεστώτος αποκαλύπτει περίτρανα τον αβυσσαλέο φαρισαϊσμό και τη θεατρική μοχθηρία ΟΛΩΝ τους…

Με λίγη καθυστέρηση, τα μεγάλα ΜΜΕ παραδέχονται ότι η Γη δεν ...υπερθερμαίνεται, και παριστάνουν ότι δεν ξέρουν γιατί

reuters.com
To Reuters, λίγο καθυστερημένα, αναφέρει αυτό που οι λεγόμενοι σκεπτικιστές γράφουν, τεκμηριωμένα, εδώ και ένα χρόνο. Η Γη, δεν ζεσταίνεται εδώ και 15 χρόνια (άσχετα με το εάν το ατμοσφαιρικό CO2 ανεβαίνει, αδιάφορα). Και ψάχνουν για λόγους περίεργους, πιθανούς, φτιαχτούς, υποθετικούς. Δήθεν ψάχνουν, αφού και αυτό έχει γραφτεί, και όχι μόνο από λεγόμενους σκεπτικιστές. Ο Ήλιος, ηλίθιοι, ο Ήλιος.