Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Το καταφρονεμένο "Βυζάντιο"

Το Βυζάντιο ήταν πολυεθνικό όπως όλες οι αυτοκρατορίες. Δεν υπάρχει αυτοκρατορία που να μην υπήρξε πολυεθνική. Αυτό είναι κανόνας και πραγματικότητα. Άλλο Βυζάντιο και άλλο Ελλαδίτσα.

Η “Ελληνικότητα” είναι όρος που πρώτος νομίζω ότι χρησιμοποίησε ο Κωνσταντίνος Τσάτσος στον διάλογό του με τον Σεφέρη. Τι θα πει ελληνικότητα; Η Ελληνοσύνη κατά κάποιον τρόπο είναι μία απάντηση στην Ρωμιοσύνη. Δηλαδή, η Ρωμιοσύνη αποτελεί Βυζαντινή συνέχεια, στην οποία όλη η παράδοση, είτε αναφερόμαστε στην ορθοδοξία είτε στην ελληνογλωσσία, είτε ακόμη ακόμη στις παροιμίες και στα τραγούδια κτλ. έχουν συγκεκριμένη καταβολή. Εμείς αφήσαμε το Ρωμιός και πήραμε το Έλλην, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν απελευθέρωσε την κοιτίδα του γένους, την Πόλη. Αν βγάλεις την Πόλη, η ιστορία, δεν έχει έρεισμα, συνέχεια.

Δεν υπάρχουν όρια να περιορίσουν την ασυδοσία των ισχυρών; Η πρόκληση του "νέου διαφωτισμού"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Δεν υπάρχουν ηθικά όρια να περιορίσουν την ασυδοσία των ισχυρών; Ποιος καταργεί αυτά τα όρια; Έχουμε εκ φύσεως, μέσα στην καρδιά μας, έναν ιερό και απαραβίαστο χώρο, για τον "αληθινό άνθρωπο". Αυτός ο άνθρωπος της αγάπης υπήρξαν για μας τα πρόσωπα, που μας έφεραν στη ζωή. Αυτή είναι η θέση του αληθινού ανθρώπου, όπως μας τον αποκάλυψε ο Υιός και Λόγος του Θεού του ζώντος, ο Ιησούς Χριστός. Αυτός είναι το θεμέλιο της ζωής μας.

Κανείς δεν μπορεί να βγάλει μέσα από την καρδιά μας τον αληθινό άνθρωπο, όπως κανείς δεν μπορεί να βγάλει μέσα από την καρδιά μας, κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, χωρίς να μας προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, αγιάτρευτη σε όλη τη ζωή μας, πληγή. Πρέπει να το ξέρουν αυτό οι χωρισμένοι γονείς που προσπαθούν να μεταδώσουν το μίσος τους στα παιδιά τους. Το ίδιο πληγωνόμαστε όταν βγάζουμε από την καρδιά μας το Λόγο του Θεού, το Χριστό.

Το άλλο Άκρο

Μην περιμένεις, κυβερνήτα, να βρεις το Άκρο που ψάχνεις ανάμεσα σε κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογίες. Όταν τελειώσεις και αυτό το επικοινωνιακό σου παιχνίδι με την “αριστερά” που κάθεται και συνομιλεί ακόμα μαζί σου, θα νιώσεις ποιο είναι το άλλο Άκρο που θέλεις να βρεις αλλά με τίποτε δεν μπορείς να το ταυτοποιήσεις.

Έπαιξες ωραία το ρόλο σου με τους κομπάρσους του ναζισμού δημιουργώντας πρώτα εσύ το δήθεν Άκρο που κατέστειλες για να μην φανεί ότι το πραγματικό Ναζιστικό Άκρο δεν ήταν που μέχρι πριν λίγους μήνες έβαζε υπογραφές υποταγής και παράδοσης με χέρια και με πόδια). Με τις κινήσεις σου φανέρωσες το ένα Άκρο του εμφυλίου που σκάρωσαν οι χρηματοδότες σου και θέλησες να υποστηρίξεις με τόσο πάθος. Το ένα Άκρο, λοιπόν, είστε εσείς. Τώρα ψάχνεις για το άλλο Άκρο και στήνεις ιστορίες ότι θα το βρεις ανάμεσα σε αυτούς που μόνο κουβέντες έμαθαν να κάνουν στην ζωή τους και να συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες με πλακάτ στα χέρια. Ψάχνεις μέσα στα πρόβατα να βρεις τον ταύρο που ξέρεις ότι υπάρχει και αυτό σε κάνει να ιδρώνεις.

Παράδεισος λέμε!!!

Θεικές δηλώσεις Στουρνάρα βγαίνοντας από το Μαξίμου. Οι θεοί συσκέφτηκαν και αποφάσισαν πως είναι η στιγμή μιας καθησυχαστικής δήλωσης:
Δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα είπε ο ημίθεος, διότι θεός είναι μόνο ο Αντωνάκης, ο φόρος θα είναι δικαιότερος από τον προηγούμενο γιατί, όπως είπε, παίρνει λιγότερα από περισσότερους.

Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ, τόνισε πως στη σελίδα 14, υπάρχει η φράση που λέει ότι “για τις ανεπτυγμένες χώρες, το κριτήριο πρέπει να είναι το κυκλικό έλλειμμα ή πλεόνασμα”.
«Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα 4,5% το 2013 και ενδεχομένως περισσότερο από 6% το 2014. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» είπε και ελάλησε, ξεκαθάρισε δε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι διαρθρωτικά.