Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

“Ο ίδιος ο Κύριος θα μας διδάξει την προσευχή”

“Ο άνθρωπος ζητάει στον ουρανό τη χαρά και την ευτυχία. Ζητάει το αιώνιο μακριά απ΄όλους κι απ΄όλα, ζητάει να βρει τη χαρά στον Θεό. Ο Θεός είναι μυστήριο. Είναι σιωπή, είναι άπειρος, είναι το πάν. Την τάση της ψυχής για τον ουρανό την έχει όλος ο κόσμος, όλοι ζητάνε κάτι το ουράνιο. Σ΄Αυτόν στρέφονται όλα τα όντα, έστω και ασυνειδήτως. Σ΄Αυτόν να στρέφετε διαρκώς το νου σας. Αγαπήστε την προσευχή, την κουβέντα με τον Κύριο.
Το πάν είναι η αγάπη, ο έρωτας με τον Κύριο, τον Νυμφίο Χριστό. Γίνετε άξιοι της αγάπης του Χριστού. Για να μη ζείτε στο σκοτάδι, γυρίστε το διακόπτη της προσευχής, ώστε να έλθει το Θείο φως στην ψυχή σας. Στο βάθος του είναι σας θα φανεί ο Χριστός. Εκεί, στο βάθος, είναι η Βασιλεία του Θεού. “Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν”. Η προσευχή γίνεται μόνο με το Άγιον Πνεύμα. Αυτό διδάσκει την ψυχή πώς να προσεύχεται.

Η κυρία αντιπροέδρου έξω από το υπ. Παιδείας σε κινητοποίηση του Δήμου Σαρωνικού για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης γονείς και μαθητές του δήμου Σαρωνικού, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του γυμνασίου Κουβαρά.
Το αξιοσημείωτο είναι πως ανάμεσα στους διαμαρτυρομένους βρέθηκε και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη. Η κυρία αντιπροέδρου μιλώντας στο Radio9 δήλωσε σχετικά με την παρουσία της έξω από το υπουργείο: "Όπως τα διαβάσατε και στις εφημερίδες έτσι τα πληροφορηθήκαμε κι εμείς τη Δευτέρα παρά τις δεσμεύσεις της υφυπουργού της κας Χριστοφιλοπούλου- είχε δεσμευτεί ότι δεν θα κλείσει το σχολείο του Κουβαρά, το Γυμνάσιο- και παρά τις δεσμεύσεις που είχε δώσει στους αντιδημάρχους του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, τη Δευτέρα το πρωί ανακοινώθηκε ότι το σχολείο κλείνει".

Οι Ιάπωνες στρέφονται στην θρησκεία τους για να πάρουν δύναμη


Της Cathy Lynn Grossman (USA Today)

Όταν υπάρχουν αμέτρητες χιλιάδες ανθρώπων που πέθαναν από την τεράστια καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία με τον σεισμό και το τσουνάμι, που θα πάει ο ιαπωνικός λαός να βρει ψυχική δύναμη;

Ειδικοί της ιαπωνικής κουλτούρας λένε ότι θα την βρουν στις παρηγορητικές θρησκευτικές τελετουργίες.

Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία.

Μεσημέρι, Κολωνάκι, καφέ στην πλατεία. Είναι αποκλεισμένο περιμετρικά, μπράβοι σε σχήμα Π, περαστικοί κοιτάζουν περίεργοι το θέαμα. Στη μέση αυτός, μαύρο κοστούμι, μαύρο πουκάμισο, όρθιος μιλάει στο κινητό. Πίσω του άλλος μπράβος, κρατάει στα χέρια ευλαβικά το πούρο. Γυρνάει, τραβάει μια ρουφηξιά, συνεχίζει, ο κολαούζος το κρατάει, περιμένει την επόμενη ρουφηξιά. Μπράβος πούρου, επαγγέλματα του μέλλοντος. Φθινοπωρινό μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, η δημόσια επίδειξη της αήττητης ηλιθιότητας.

Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο. Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν. Κάτι γενικώς, καράβια, προμήθειες, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, αγοραπωλησίες παικτών, εικονικά συμβόλαια, πουλάει φάρμακα στα νοσοκομεία στην τριπλάσια τιμή, εισαγωγή από την Κύπρο, εκμεταλλεύεται εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας, καταπατάει δημόσιες εκτάσεις, χτίζει στη Μύκονο συγκρότημα κατοικιών με συνέταιρο γνωστό πολιτικό, αλλαγές συντελεστή δόμησης μόνο για την περίπτωσή του, έχει αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχειρίζεται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάει τηλεοπτικά κανάλια που του χαρίζει το κράτος, αύξηση κεφαλαίου, τραπεζική εγγύηση, δάνεια, offshore εταιρείες, κωδικοί, μπράβοι. Πούρα. Χοντρός σβέρκος.

Η «νύχτα των κρυστάλλων», ο Δεκέμβρης του 2008 και τα προβοκατόρικα e-mail

Αφορμή να γράψω μου έδωσε το περιβόητο mail της χρεοκοπίας…

Η αποκληθείσα «νύχτα των κρυστάλλων» συνέβη τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938 ως τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας και ήταν η πρώτη ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε αργότερα με το εβραϊκό ολοκαύτωμα. Ονομάστηκε «νύχτα των κρυστάλλων», επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους.

Όλα ξεκίνησαν δύο μέρες νωρίτερα, όταν ένας γερμανοεβραίος, ο Χέρσελ Γκρίσπαν, σκότωσε στο Παρίσι τον γραμματέα της γερμανικής πρεσβείας Ερνστ Φον Ρατ. Ο φόνος του Γερμανού διπλωμάτη χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τις επιθέσεις που εκδηλώθηκαν εναντίον των Εβραίων σε όλη τη Γερμανία. Φαινομενικά, οι επιθέσεις αυτές ήταν αυθόρμητες, αλλά στην πραγματικότητα «ενορχηστρώθηκαν» από τη ναζιστική κυβέρνηση…

Στο Υπουργείο Παιδείας "υπηρετούν" με πολύ διάθεση... ενώ κλείνουν σχολεία

Πριν από 2 ημέρες ανακοινώθηκαν εκατοντάδες συγχωνεύσεις και κυριολεκτικές διαγραφές σχολείων,θα φέρουν τα πάνω κάτω σε πολλές οικογένειες με την αύξηση των οικογενειακών προϋπολογισμών (αφού πολλοί είναι αυτοί που θα πρέπει να μεταφέρουν τα παιδιά τους ακόμη πιο μακριά) και θα βάλουν την τελική ταφόπλακα στην Ελληνική Παιδεία. Η κίνηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας έγινε για εξοικονόμηση πόρων κατά κύριο λόγο και για πιο "αποτελεσματική" παιδεία. Ναι ε?