Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τρόποι επιτυχίας της συζυγικής αγάπης

Όσο λοιπόν, για το πώς θα συμπεριφέρωνται σωστά και η γυναίκα και ο άνδρας, ο Παύλος τα ανέφερε με ακρίβεια, προτρέποντας τη γυναίκα να φοβάται και να σέβεται τον άνδρα της σαν κεφαλή, και ο άνδρας να την αγαπά σαν γυναίκα. Πώς όμως θα μπορέσουν να γίνουν αυτά; Ο Παύλος είπε ότι αυτά πρέπει να γίνουν∙ το πώς όμως πρέπει να γίνουν θα σας πω εγώ. Αυτό θα γίνη, αν περιφρονούμε τα χρήματα, αν έχουμε μόνον ένα σκοπό, δηλαδή την αρετή της ψυχής, αν έχουμε πάντοτε μπροστά μας το φόβο του Θεού. Εκείνο, λοιπόν, που έλεγε, όταν μιλούσε στους δούλους, «Ό,τι αν ποιήση έκαστος αγαθόν ή κακόν, τούτο κομιείται παρά του Κυρίου» (Εφ. 6,8), το ίδιο ισχύει και εδώ.

Η μνημόνευση ονομάτων στη Θεία Λειτουργία

Ένα καιρό έπεσε θανατικό στην Αλεξάνδρεια. Ο δε Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων πήγαινε μόνος του και επισκεπτόταν τους ασθενείς, παράστεκε τους ψυχοραγούντας, έκλεινε τους οφθαλμούς τους και ενταφίαζε τους νεκρούς, λέγοντας προς τους παριστάμενους ότι πολλή ωφέλεια λαμβάνει όποιος βλέπει τα μνήματα και σκέπτεται τον θάνατο.

Έκανε δε μνημόσυνα και Λειτουργίες για τους αποθαμένους και παρακινούσε και τους άλλους να κάμνουν τα ίδια, βεβαιώνοντας αυτούς ότι πολύ ωφελούν οι Λειτουργίες και τα μνημόσυνα, όχι μόνο τους νεκρούς, αλλά και τους ζώντες. Προς πίστωση των λεγομένων του, τους είπε το εξής παράδοξο:
- Κάποια ημέρα αιχμαλώτισαν οι Πέρσες έναν Κύπριο, και επιστρέφοντος οι σύντροφοί του, είπαν στους συγγενείς του, ότι απέθανε και τον έθαψαν.

Οι επίκαιροι στίχοι του Γεωργίου Σουρή

Ποιός θα φανταζόταν πως οι ξεχασμένοι στίχοι του γνωστού σατιρικού - σκωπτικού ποιητή. Γ. Σουρή (1853 - 1919), που έγραψε στην εφημερίδα του "Ρωμηός" πριν έναν αιώνα, θα αποδεικνύονταν προφητικοί και επίκαιροι και σήμερα.

Ο πράος ας γίνει μαχητής

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η πατρίδα μας μοιάζει με σπίτι που λεηλατείται τη νύχτα από κλέφτες και ληστές. Τίποτε δε μένει όρθιο. Δεν σέβονται ούτε την Ορθοδοξία, το μόνο συνεκτικό δεσμό του Ελληνικού Λαού , ούτε την Ελληνική Γλώσσα. Το Έθνος μας είναι υπό διάλυση.

Όπως οι κλέφτες κι οι ληστές αυτοί που κατέλαβαν την εξουσία βιάζονται να τα καταστρέψουν όλα για να εφαρμόσουν τις ψεύτικες γενικές ιδέες για τον πολύ-πολιτισμό και για την παγκοσμιοποίηση.

Όπως οι κλέφτες βιαστικοί για να μην αποκαλυφθούν όταν έρθει το φως της μέρας και γίνουν φανερά τα έργα τους. Η Ελλάδα μοιάζει με άνθρωπο που έπεσε στα χέρια των ληστών.

Το τηλεγράφημα του κ. Ζίμμερμαν

Είναι απόλυτα ανόητο να ασχολούμαι με γεωπολιτικές συνωμοσίες, αλλά γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, σε όλους μας αρέσει λίγη συνωμοσιολογία. Μου έχει μπει η ιδέα, ότι παρ’ ότι ζούμε στα 2010, σύντομα 2011, ούτε οι Γερμανοί έχουν ξεχάσει τι ήταν το 1900, ούτε οι Ρώσοι τι ήταν το 1900 και τι λίγο πριν το 1990.

Λίγη υπομονή… (1) Καλώς ή κακώς, η Πράσινη Ανάπτυξη είναι εντελώς και απερίφραστα Νεοταξικό Newspeak (θα αναφερθώ σε αυτό στον χαιρετισμό μου προς εσάς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς).

Περιοδικό ΕΛΛΑΣ 1907-1908

Περιοδικό "ΕΛΛΑΣ", ΕΤΟΣ Α΄ ΑΡΙΘ.3
Στην εικονιζόμενη 3η σελίδα του τρίτου τεύχους αναγράφονται τα παρακάτω:

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΙΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

" Αισθανόμεθα χαράν μεγάλην, όταν πρόκειται ν' αναγγείλωμενν προς τους αναγνώστας ημών κάποιαν πρόοδον ή κάποιαν νίκην του ελληνικού πνεύματος.

Η πρώτη υβριδική Ferrari!

«Στη Γενεύη θα δείτε μια διαφορετική, νέα Ferrari, που θα αποδεικνύει πως προσαρμοζόμαστε απόλυτα στα νέα τεχνολογικά δεδομένα…». Τάδε έφη ο Πρόεδρος της Ferrari Λούκα ντε Μοντετζέμολο φωτογραφίζοντας το πρώτο υβριδικό μοντέλο παραγωγής της ιταλικής φίρμας, που αναμένεται να πρωτοπαρουσιαστεί το Μάρτιο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.