Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πότε η υπομονή είναι τέλεια.

H υπομονή σας πρέπει να είναι τέλεια και να κρα­τήσει ως το τέλος. Και πότε είναι τέλεια η υπομονή; Όταν σηκώνει κανείς τις δοκιμασίες όχι μόνο καρτε­ρικά, αγόγγυστα, αλλά και με χαρά, ευγνωμονώντας το Θεό για ό,τι παραχωρεί, όσο βαρύ κι αν είναι, όπως θα Τον ευγνωμονούσε για μια μεγάλη ευεργεσία. Πι­στέψτε ακράδαντα -γιατί αυτή είναι η αλήθεια- πως, υπομένοντας την άδικη κατηγορία, αξιώνεστε να συμπεριληφθείτε στη χορεία των μαρτύρων. Δεν πρέπει να χαίρεστε γι’ αυτό; Απεναντίας, αφήνοντας την καρ­διά σας να κυριεύεται από τη λύπη και το παράπονο, εκμηδενίζετε την άξια και την ωφέλεια του θείου δώ­ρου.

Όλοι οι άνθρωποι θα κριθούν από τον Κύριο στη δευτέρα παρουσία Του. Οι δίκαιοι, όμως, θα παρασταθούν στο θεϊκό Κριτήριο με αγαλλίαση ανέκφρα­στη, καθώς θα οδηγηθούν στην αγκαλιά του Θεού και στην αιώνια χαρά. «Είσελθε εις τήν χαράν του Κυρίου σου» (Ματθ. 25:21), θ’ ακούσει τότε κάθε γνήσιος δούλος του Χριστού, όποιος δηλαδή έχει πίστη ορθή και ζωή θεάρεστη. Πίστη και ζωή, βλέπετε, είναι οι δύο απαραίτητες προϋποθέσεις της σωτηρίας. Όπως είπε ο ίδιος ο Ιησούς, «ου πας ο λέγων μοι, Κύριε, Κύ­ριε, εισελεύσεται εις την βασιλείαν των ουρανών, άλλ’ ο ποιών το θέλημα του πατρός μου του εν ουρανοίς» (Ματθ. 7:21).

Πράσινες σχέσεις


Η Πράσινη Απάτη είναι ιδανικό έδαφος για διαφθορά και είναι και εξαιρετικό παράδειγμα περιγραφής των δρομολογίων της διαφθοράς, και μετά 700τόσες αναρτήσεις, νομίζω ότι τα δρομολόγια έχουν γίνει προφανή, και αυτή η ανάρτηση είναι συνέχεια στην ενότητα "Πράσινη Πυραμίδα", ή στο "Γερμανικό Πράσινο Πλάνο"

Αθάνατο ΠΑΣΟΚ! Μπράβο. Respect…

Όλοι περίμεναν πως όταν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι θα καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες και άλλα παρόμοια. Χθες λοιπόν οι πρώτοι 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι πέρασαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο και όμως δεν άνοιξε μύτη. Μέχρι δε το τέλος του έτους θα φύγουν άλλες 10.000. Και απ΄ ότι φαίνεται, το σύστημα της εφεδρείας θα συνεχίσει να δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Γιατί όμως δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαμαρτυρίες από το οργανωμένο συνδικαλιστικά ΠΑΣΟΚ; Εμείς κοιτάξαμε λίγο τις προϋποθέσεις της εφεδρείας (δηλαδή ουσιαστικά της απόλυσης) των δημοσίων υπαλλήλων και είδαμε ότι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια εργασίας. Μετά κάναμε μια αφαίρεση. Δηλαδή, από το έτος 2011, αφαιρέσαμε 33 έτη και «ώ του θαύματος» πέσαμε στο 1978 και πίσω. Ποιος όμως κυβερνούσε το 1978, αλλά και πιο πριν;;…. Φυσικά η Νέα Δημοκρατία. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία περί τα τέλη του 1981 και από εκεί και μετά κομματικοποίησε το κράτος. Τι βλέπουμε λοιπόν; Ότι κανένας προσληφθείς μετά το 1981 επί ΠΑΣΟΚ δεν απολύεται.

Χρυσοφόρα deal με μυστηριώδεις οίκους για συμβουλές "κουρέματος"!

Αν αυτό δεν λέγεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ασέλγεια στο σώμα των Ελλήνων πολιτών πως λέγεται; Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσουν στους μυστηριώδεις οίκους που διαπραγματεύθηκαν (;) το ελληνικό χρέος το ελληνικό δημόσιο, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι ακόμα και του δημοσίου από σήμερα είναι άνεργοι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νομικού γραφείου Hamilton το οποίο εισέπραξε 6 εκατ. ευρώ για εργασία ... τεσσάρων ημερών!

Επίσης, εκείνη η Lazard που εμφανίστηκε πριν δύο χρόνια στην Ελλάδα ως επιλογή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλου για να παράσχει συμβουλές... διαχείρισης της προαποφασισμένης πώλησης των ΕΝΑΕ στον Ισκαντάρ Σάφα, φαίνεται ότι στην Ελλάδα έχει βρει το μήνα που θρέφει τους άλλους έντεκα: Σε κάθε χρυσοφόρα δουλειά, κατά ένα περίεργο τρόπο, είναι μέσα!