Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Νέο ρουσφέτι σκάνδαλο για το Μέγαρο Μουσικής!

Νέο σκάνδαλο ρουσφέτι για το Μέγαρο Μουσικής της διαπλοκής και του συστήματος.Ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα με ισχύ έως το τέλος του Αυγούστου του 2014 εισάγει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση για την «προσωρινή διευκόλυνση της συνέχισης λειτουργίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών».

Με την τροπολογία απαλλάσσεται έως την 31.8.2014 ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από την υποχρέωση προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας, καθώς και αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, για τα χρέη του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το ΙΚΑ ή άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς, για όλες τις πράξεις και συναλλαγές, πλην της μεταβίβασης ακινήτου ιδιοκτησίας του.

Θεραπείες

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Η ιατρική όπως και κάθε άλλη θεραπεία βασίζεται στη γνώση της υγιούς κατάστασης, αυτού που θέλει να θεραπεύσει. Το νέο ευρωπαΪκό νομοθέτημα για την προστασία της οικογένειας από την ενδο-οικογενειακή βία, αγνοεί την υγιή κατάσταση της οικογένειας και λαμβάνει ως βάση την διαλυμένη οικογένεια στη Δύση.

Αυτό είχε υπόψη του ο Εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, όταν απευθυνόμενος στους γιατρούς της εποχής του, είπε: "Ιατροί, όταν αρρωστήσω, παρακαλώ μη με εξετάσετε. Αφήστε με να ζήσω!"

Ο εκκωφαντικός «ήχος» της σιωπής

«Οι τρόποι που προκαλούν και οδηγούν στη θεοδώρητη ταπείνωση είναι επτά διαφορετικοί, και όμως ο καθένας περιέχει και γεννά τους άλλους·(είναι δε οι εξής:) η σιωπή, η ταπεινοφροσύνη, η ταπεινολογία, η ταπεινή ενδυμασία, η αυτομεμψία, η συντριβή και η εσχατιά. Η με επίγνωση σιωπή γεννά την ταπεινοφροσύνη».
Ευαγγέλου Γ. Καρακοβούνη, «Μικρή Φιλοκαλία 2», εκδόσεις Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σελ. 136

Η περικοπή που παρατέθηκε προηγουμένως είναι έργο του Αγίου Γρηγορίου του Σιναΐτη, το οποίο τιτλοφορείται «137 Ωφέλιμα Κεφάλαια για την Πνευματική Ζωή». Όποιος τα διαβάσει και αποδεχθεί την... πρόκληση να εφαρμόσει κάποιες από τις νουθεσίες του Αγίου που έζησε στα χρόνια της βασιλείας του Ανδρονίκου Παλαιολόγου, στις αρχές του 14ου αιώνα, θα διαπιστώσει έκπληκτος ότι λειτουργούν. Τα «τεχνάσματα» της αρετής «πιάνουν» - σε τέτοιο βαθμό ώστε να τρομάξουν εκείνον που θα τα εφαρμόσει. Είναι αλήθεια πως η εγκατάλειψη του φθαρτού, λερού εαυτού και η ένδυση με το φως της αλήθειας του Χριστού τρομάζει τους ανθρώπους διότι πρέπει να εγκαταλείψουν συνολικά τον πρότερο αγχώδη βίο τους. Η ανθρωποφάγος μέριμνα, τα ασίγαστα πάθη, το εωσφορικό εγώ και ο φόβος του θανάτου έχουν εντυπωθεί μέσα μας, σε απίστευτα μεγάλα υπαρξιακά και συνειδησιακά βάθη. Λες και τα φέρουμε εκ γενετής. Η θλίψη, η κατήφεια, η οργή, η παραζάλη, το άγχος και το αδιάκοπο τάισμα του εγωισμού μάς έχουν γίνει συνήθειες. Αν ευτυχήσουμε και γαληνεύσουμε εκπλησσόμεθα – σχεδόν δυσάρεστα.

Μαρινάκης: Όλος ο καλός ο κόσμος τον …ευλόγησε!

Σε αυτές τις εκλογές, όπως ήδη έχουμε γράψει, εισάγεται ορμητικά στην πολιτική αρένα και το ποδοσφαιρικό αφιόνι.
Στο άρθρο μας, «Το ποδόσφαιρο …εισβάλει στην πολιτική αρένα!!!», υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα:

«Το αφιόνι του «οπαδού», αυτή η ψυχωτική κατάσταση της αγέλης προβάτων σε μαντρί, που συντηρεί και θεριεύει το δικτατορικό θράσος των «μαφιών» του ποδοσφαίρου, τώρα επιχειρείται να μεταφερθεί στο ψηφοδέλτιο. Από το αφιόνι του οπαδού μεταπηδάμε στο αφιόνι του ψηφοδελτίου…».

Νέες επενδυτικές αρπαχτές στην αιολική ενέργεια


imerisia.gr
Από πού ν' αρχίσω;...