Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Τα ψυχοσσάβατα. Η ιδιαίτερη μέριμνα της Εκκλησίας για τους κεκοιμημένους.

Μέσα στην ιδιαίτερη μέριμνά της για τους κεκοιμημένους η αγία Ορθόδοξη Εκκλησιά μας έχει καθορίσει ξεχωριστή ημέρα της εβδομάδος γι’ αυτούς.

Όπως η Κυριακή είναι η ημέρα της αναστάσεως του Κυρίου, ένα εβδομαδιαίο Πάσχα, έτσι το Σάββατο είναι η ημέρα των κεκοιμημένων, για να τους μνημονεύουμε και να έχουμε κοινωνία μαζί τους. Σε κάθε προσευχή και ιδιαίτερα στις προσευχές του Σαββάτου ο πιστός μνημονεύει τους οικείους, συγγενείς και προσφιλείς, ακόμη και τούς εχθρούς του που έφυγαν από τον κόσμο αυτό, αλλά ζητά και τις προσευχές της Εκκλησιάς γι’ αυτούς.

Στο δίπτυχο, που φέρνουμε μαζί με το πρόσφορο για τη θεία Λειτουργία, αναγράφονται τα ονόματα των ζώντων και των κεκοιμημένων, τα οποία μνημονεύονται.

... Χίλιες λέξεις

Ρευστότητα στο σύστημα,και εμείς, δεμένοι από 199 "ναι", πάμε για το D


http://www.zerohedge.com/news/while-you-were-sleeping-central-banks-flooded-world-liquidity

Όπως και στις 30 Νοεμβρίου, μόνο που αυτή την φορά είναι και η "Ευρώπη" στην άσκηση, τώρα που έμαθε η ΕΚΤ το LTRO (και κακολογούσατε τους αποφοίτους της GS...). Άρα δεν ξέρω εάν είναι άλλος γύρος του 3ου ματς ή νέο παιχνίδι, ή πίσω στις σκοτεινές μέρες του φθινοπώρου του 2008, ή του 1931. Λογικά θα μας πνίξουν στο χρήμα, αλλά δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε ηρωική έξοδο (όπως την θέλω εγώ). Το δηλωθέν πλάνο είναι "περίπου χρεωκοπία εντός ευρώ"

Η Ρεγγίνα Βάρτζελη (κολλητή του Γιώργου) βγήκε στη σύνταξη και διορίστηκε στη Βουλή!!!

Πριν από τρεις μήνες συνταξιοδοτήθηκε και πριν από τρεις μέρες βρήκε αμέσως δουλειά: διορίστηκε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή...
Η Ρεγγίνα Βάρτζελη, πρώην γενική γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου – η στενότερη ίσως συνεργάτιδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-, είναι μια τυπική πρωταγωνίστρια σε ένα κράτος που αρνείται πεισματικά να περιορίσει τις δαπάνες του, φορτώνοντας όλα τα «βάρη» στους πολίτες. Ο προκλητικός διορισμός της έγινε πριν από λίγες μέρες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.Η Ρεγγίνα Βάρτζελη –δεξί χέρι του τέως πρωθυπουργού-, αφού πρώτα «κλείδωσε» τη συνταξιοδότησή της ύστερα από τριάντα πέντε χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, διορίστηκε στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου 2011 συνταξιοδοτήθηκε από το ΥΠΕΞ ύστερα από 35χρονη επαγγελματική θητεία και στις 9 Φεβρουαρίου 2012 διορίζεται στη Βουλή, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου. Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Φεβρουαρίου 2012