Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η πλεονεξία


Εκείνοι που δεν αγαπούν όσα έχουν για την ύπαρξή τους, αλλά επιθυμούν περισσότερα, σκλαβώνουν τον εαυτό τους στα πάθη που ταράζουν την ψυχή και της επιβάλλουν λογισμούς και φαντασίες ότι αυτά που έχουν είναι κακά.

Προφήτης, ρυθμιστής ή «λαγός»;

Ο Κλεισθένης γράφει.

Δεν χρειάζεται να ‘σαι ιδιοφυΐα για να αντιληφθείς ότι κάτι συμβαίνει με το κόμμα του Καρατζαφέρη, διαδραματίζει ένα περίεργο ρόλο στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα.
Με μια απλή αλλά προσεκτική παρατήρηση των όσων κατά καιρούς λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σαν Πυθία καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου οι προτάσεις του Καρατζαφέρη πέφτουν σαν κεραυνοί εν αιθρία προκαλώντας έκπληξη στους πολίτες αλλά μετά λίγο καιρό οι προτάσεις αυτές γίνονται δεκτές και υλοποιούνται απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον στηρίζονται απ’ τη ΝΔ και το νεοσυσταθέν ΔΗ.ΣΥ.

Η ΠΡΟΙΚΑ ποτέ δεν κοιμάται…

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Ο δεύτερος εμπρησμός του Μπεννυ (μετα τους Ταρανδους) λεγεται PSI
159 δις ευρώ πακέτο, 4δισ Ευρω “κόστος” στις Ελληνικές Τράπεζες.
Έμενα “μου λείπουν” 6 δις επιπλέον από λοιπές συγχωνεύσεις, επακεφαλαιοποιήσεις κλπ… ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ!
H Eurobank έχει 8.7 δις Ομόλογα, και ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΑ ΣΤΡΕΣ ΤΕΣΤ με 4.9 (με ελαχιστο το 5).
Η Alpha, έχει 5.5 δις Ομόλογα.
ΤΙ ΖΗΜΙΕΣ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΝ μετά το πρόγραμμα Μπεννυ ?? (αν δουλεψει)
Η ALPHA είχε είδη μετόχους τον Αλαχ, μέσω της Paramount (Quatar), ΕΝΩ, τον Ιούνιο του 2008 ΤΟΥΣ είχαν πουλήσει 4% προς 296 εκ ευρώ !
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.. (ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ)
ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ!!! ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΚΛΑΝΙΑ! ΣΕ ΠΟΙΟΝ ?? ΓΙΑ ΠΟΣΑ??

"Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους."

Γράφει ο Νατσιός Δημήτρης, δάσκαλος.
Ίσως ο λόγος μου, σήμερα, να είναι επιτάφιος, επικήδειος επάνω στο άταφο σώμα της Παιδείας μας, της πάλαι ποτέ Εθνικής και νυν νεοταξικής και καλύτερα δαιμονικής. "Το κακό θα έρθει από τους διαβασμένους" έλεγε ο Πατροκοσμάς... και το κακό ήρθε!

Η παιδεία... "Παιδεία, εστί ου την υδρίαν πληρώσαι, αλλά ανάψαι αυτήν." (Πλάτωνας.) Η Παιδεία είναι, όχι το γέμισμα του άδειου δοχείου (ο εγκέφαλος του παιδιού), αλλά άναμμα ψυχής, είναι φώς. Η παιδεία με αξίες, η σπουδαιότητα της αγωγής που πρέπει να λαμβάνει ο άνθρωπος στη παιδική ηλικία. Ο λόγος του Πατροκοσμά είναι αδυσώπητος: "Είναι μια μηλιά και κάνει ξινά μήλα. Εμείς τώρα τι πρέπει να κατηγορησούμε, τα μήλα ή τη μηλιά; Φυσικά τη μηλιά. Λοιπόν κάνετε καλά εσείς οι γονείς, οι δάσκαλοι συμπληρώνω, όπου είστενε η μηλιά, να γίνονται και τα μήλα γλυκά. Εκ γαρ του... καρπού το δένδρον γινώσκεται".

Κατάρ, όπως λέμε... ΗΠΑ! - Πως η Ουάσιγκτον πρόλαβε τις Βρυξέλλες!

Μία συμφωνία με πολύ ευρύτερες γεωπολιτικές επιπτώσεις από αυτές που αρχικά φαίνονται, με έμμεση αλλά ουσιαστική παρέμβαση των ΗΠΑ για την αποτροπή απόκτησης του ελέγχου από τις ευρωπαϊκές τράπεζες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δείχνει να είναι η απόκτηση του ελέγχου των τραπεζών Αlpha και Εurobank από την Qatar Invenstment Authority (QIA), και το Qatar Investment Fund τον επενδυτικό «βραχίονα» του κρατιδίου του Κατάρ.

Μία συμφωνία που προλαβαίνει «στη στροφή» τις ευρωπαϊκές τράπεζες, κυρίως τις γερμανικές και τις γαλλικές, από το να ελέγξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα συνέβαινε μετά την κρατικοποίηση τους και την απόκτηση του μετοχικού τους ελέγχου από το κράτος.

Όταν «πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο …Αλέξης»!

Για τους πολλούς Αμερικανούς το όνομα Alexis, έγινε διάσημο από τη «Δυναστεία», όπου, ως γνωστόν, η Τζόαν Κόλλινς ενσάρκωνε το ρόλο της αδίστακτης, που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Και συνήθως τα κατάφερνε!

Εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Παπαχελάς, «παιδί του Κολλεγίου» και υποστηρικτής του ΚΚΕεσωτερικού αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, ο Αλέξης ήταν και ανταποκριτής της «Αυγής».

Όταν ο Κοσκωτάς, σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, ο Αλέξης ανέλαβε ανταποκριτής της «Γραμμής» στην Ουάσιγκτον!

Ο Θεός έχει μεγάλη υπομονή.

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο Θεός έχει μεγάλη υπομονή! Καθένας που αδικεί δοκιμάζει την υπομονή του Θεού! Έως πότε o Θεός θα επιτρέπει το Κακό σεβόμενος την ελευθερία των ανθρώπων (και των δαιμόνων); Μήπως έχει ανάγκη ο Θεός να αποδείξει οτιδήποτε; Ποιος ανακρίνει το Θεό περί δικαιοσύνης και περί αδικίας ή περί ελευθερίας και ανελευθερίας;
Στο βιβλίο του Ιώβ διαβάζουμε ότι ο Θεός επέτρεψε στο Σατανά να δοκιμάσει την πίστη του Ιώβ; Σε ποιον χρωστούσε ο Θεός να αποδείξει ότι ο Ιώβ (και κάθε δίκαιος και πιστός άνθρωπος) δεν είναι δίκαιος και πιστός από ελεύθερη βούληση δική του, αλλά επειδή υπήρξε ευνοημένος από το Θεό;

Την φωτιά στον Έβρο την έβαλε το ίδιο πρόσωπο που… απειλούσε στο Δέρειο την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου;;;

Αποκαλύψεις από την έγκριτη εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

Ας σταματήσει το παραμύθι, ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε 70.000 στρέμματα στον Έβρο, ήταν δήθεν τυχαίο γεγονός και προκλήθηκε από τους σπινθήρες εξάτμισης τρακτέρ
Κάντε πραγματογνωμοσύνη στο “τρακτέρ της φωτιάς”

Στα 66 χρόνια εκδοτικής της ζωής η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Και ειλικρινά σήμερα είμαστε τουλάχιστον εξοργισμένοι ακούγοντας τα διάφορα ΜΜΕ να μιλούν για τον καημένο, τον ΑΓΝΩΣΤΟ αγρότη, που αγόρασε ένα παλιό τρακτέρ, από κάποιον άλλο ηλικιωμένο αγρότη, και ύστερα το πήγε βόλτα στο δάσος (;) το τρακτέρ, αλλά εκείνο έβγαζε σπίθες και γι' αυτό δημιουργήθηκαν δέκα εστίες πυρός που είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περιουσίες και να καούν 70.000 στρέμματα στον Έβρο...»