Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Προφήτης, ρυθμιστής ή «λαγός»;

Ο Κλεισθένης γράφει.

Δεν χρειάζεται να ‘σαι ιδιοφυΐα για να αντιληφθείς ότι κάτι συμβαίνει με το κόμμα του Καρατζαφέρη, διαδραματίζει ένα περίεργο ρόλο στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα.
Με μια απλή αλλά προσεκτική παρατήρηση των όσων κατά καιρούς λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης σαν Πυθία καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του μνημονίου οι προτάσεις του Καρατζαφέρη πέφτουν σαν κεραυνοί εν αιθρία προκαλώντας έκπληξη στους πολίτες αλλά μετά λίγο καιρό οι προτάσεις αυτές γίνονται δεκτές και υλοποιούνται απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον στηρίζονται απ’ τη ΝΔ και το νεοσυσταθέν ΔΗ.ΣΥ.
Το όλο σκηνικό μας δίνει την εντύπωση ότι τους σέρνει απ’ τη «μύτη».
Το πολιτικό σύστημα λειτουργεί σαν εντολολήπτης του Καρατζαφέρη και φυσικά θα οδηγηθούν οι κομματικές δυνάμεις σε συγκυβέρνηση όπως «προστάζει» ο Καρατζαφέρης.
Αυτό θα είχε ήδη γίνει αλλά η ΝΔ το θέλει μετά τις εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα και θα έχει το πάνω χέρι.
Η εφαρμογή του καταστροφικού μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας μέσω του μεσοπρόθεσμου μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, πρωτεύει η εξουσιαστική «καρέκλα».
Το να εξουσιάζεις έχει σημασία έστω και αν πρόκειται για κατεστραμμένη χώρα.
Εδώ μπαίνει και το ερώτημα.
Οι πολιτικές προτάσεις που σαν πυροτεχνήματα παρουσιάζονται είναι προϊόντα πολιτικής επεξεργασίας του κόμματος ΛΑΟΣ και των στελεχών του ή είναι δοτές προτάσεις του συστήματος και ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του απλώς τις παρουσιάζουν;
Μήπως αυτά που δεν τολμούν να πουν τα κόμματα εξουσίας φοβούμενα το λεγόμενο πολιτικό κόστος τα λέει ο Καρατζαφέρης σαν εκφωνητής;
Μήπως οι προτάσεις Καρατζαφέρη έχουν χαλκευτεί στα χαλκεία του συστήματος και το ΛΑΟΣ χρησιμοποιείται σαν «λαγός» που προλειαίνει το κλίμα για να υλοποιηθούν αργότερα σαν ύστατες λύσεις;
Φυσικά αποδεικτικά στοιχεία του τι ακριβώς συμβαίνει δεν υπάρχουν και ούτε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρξουν, αυτές οι δουλειές γίνονται πάντα κάτω απ’ το τραπέζι, αν φυσικά γίνονται.
Όμως ο περίεργος «έρωτας» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ είναι δυσεξήγητος.
Αποκορύφωμα των όσων περιγράφω αποτελεί η παλαιότερη πρόταση του Καρατζαφέρη για επαναπατρισμό των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία και αλλού χωρίς προϋποθέσεις και φορολόγηση.
Η πρόταση αυτή όταν έγινε δημιούργησε οξύτατες αντιδράσεις με σκεπτικά ότι τα χρήματα ήταν «μαύρα», ή προϊόντα φοροδιαφυγής ή προϊόντα εγκληματικών πράξεων και φυσικά δεν μπορούσε το Ελληνικό κράτος να τα νομιμοποιήσει.
Τελικά πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται με τις προτάσεις Καρατζαφέρη για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων νομιμοποιώντας τα και μάλιστα αφορολόγητα (ή για τους τύπους με μηδαμινή φορολόγηση) αν χρησιμοποιηθούν σε κάποιους τομείς της οικονομίας.
Οι ενστάσεις για νομιμοποίηση παράνομου χρήματος πάνε περίπατο.
Δεν είναι περίεργο αυτή την πρόταση Καρατζαφέρη που τόσο πολύ επικρίθηκε σήμερα να σκέφτονται να την πραγματοποιήσουν;
Απλά ρωτάω δεν είναι περίεργο;
Αν αναρωτηθεί κανείς ποιοι έχουν αυτές τις καταθέσεις μπορεί να οδηγηθεί το συμπέρασμα ότι ο Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ λειτούργησαν σαν «λαγοί» δίνοντας την ευκαιρία στο οικονομικοπολιτικό σύστημα να νομιμοποιήσει τα όσα παράνομα και κλεμμένα έχει σε καταθέσεις στην Ελβετία και αλλού.
Εγώ απλά ρωτάω, δεν είναι περίεργο;;;;;

http://ideoxoros.blogspot.com/2011/08/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου