Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τῇ Γ’ Κυριακῇ τῶν Νηστειῶν - Δοξαστικόν τῶν Αἴνων

Τῇ Γ’ Κυριακῇ τῶν Νηστειῶν.
Δοξαστικόν τῶν Αἴνων ὑπὸ Δημ. Σύλλα (†1938).
Ο Δημήτριος Σύλλας υπήρξε πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Τρικάλων.

Ο στάρετς Γαβριήλ μιλά για τους έσχατους καιρούς

Δίδασκε ο στάρετς : "Στους εσχάτους καιρούς τους ανθρώπους θα τους σώσουν η αγάπη, η ταπείνωση και η καλοσύνη. Η καλοσύνη ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου, η ταπείνωση οδηγεί μέσα σ' αυτόν, αλλά η αγάπη εμφανίζει τον Θεό".

Όλους όσους πήγαιναν σ΄αυτόν για ευλογία, τους παρακαλούσε κλαίγοντας: Νά κάνετε το καλό για να σας σώσει η καλοσύνη σας. Η γη κατά το ήμισυ έγινε Άδης. Ο Αντίχριστος στέκεται στην πόρτα και δεν τη χτυπά απλώς, αλλά ορμά μέσα. Εσείς θα τον δείτε τον Αντίχριστο. Θα προσπαθήσει να βασιλεύσει σε όλον τον πλανήτη. Παντού θα γίνονται διωγμοί... Μη μένετε χώρια. Κρατηθείτε μαζί, δέκα- δεκαπέντε μαζί. Βοηθείτε ο ένας τον άλλο.

Ψηφιακά ζόμπι

Τους βλέπω παντού, να περπατούν και να παραμιλάνε. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα διάφορα hands free, και μέχρι να πάρω χαμπάρι τι γίνεται, νόμιζα ότι πρόκειται για πειραγμένους, ή ψεκασμένους…

Εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια που εισέβαλλαν στη ζωή μας τα κινητά (ναι, υπήρχε ζωή και πριν απ αυτά), ο νεοέλληνας αφοσιώθηκε ψυχή τε και σώματι σε αυτά. Επικοινωνώ, άρα ζω, έγινε το σύνθημά του.

Και όπως σε κάθε τι, έτσι και σε αυτό, η υπερβολή μας ως λαός, πάει σύννεφο.

Όπου πας κι όπου σταθείς, θα δεις διάφορους και διάφορες να κυκλοφορούν με ένα κινητό κολλημένο στο αυτί, ή στη περίπτωση των hands free να μουρμουρίζουν από μόνοι τους.

Κοινή (Γερμανική) λογική


Uns muss klar sein, dass, solange es keine glaubwürdige, wettbewerbsfähige und umweltschonende Alternative zur Kernenergie gibt, es auch keinen weltweiten Ausstieg aus der Kernenergie geben wird. It has to be clear to us, that as long as there is no credible, competitive and eco-friendly alternative to nuclear energy, there will also be no global phase-out of nuclear energy. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη, ανταγωνιστική και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στην πυρηνική ενέργεια, δεν θα υπάρξει παγκόσμια κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας.

Λαός χωρίς ήρωες, θρύλους και παραδόσεις είναι καταδικασμένος.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Σε όλους τους λαούς από τον σχηματισμό οργανωμένης κοινωνίας υπάρχει η ανάγκη των ανθρώπων για τη δημιουργία προτύπων που να ενσαρκώνουν την νίκη του καλού και δίκαιου απέναντι στο κακό και το άδικο.
Η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες-μύθους ανθρώπων που με το θάρρος και την δύναμή τους λύτρωσαν συμπατριώτες τους από πολλά δεινά. Με τα ονόματα Ηρακλής, Θησέας, Μέγας Αλέξανδρος και τα κατωρθώματά τους μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα. Με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια διαπαιδαγωγήθηκαν τα Ελληνόπουλα.
Με το Βυζάντιο και τον Διγενή Ακρίτα γαλουχήθηκαν τα Ελληνόπουλα. Με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Νικηταρά, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Παπαφλέσσα και τους λοιπούς αγωνιστές της Παλιγγενεσίας μπολιάστηκαν τα Ελληνόπουλα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης που θα σώσει την Ελλάδα!!! 700.000 εξοχικές κατοικίες που θα πουληθούν σε ξένους.Μη γελάτε, αλήθεια είναι!!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» επιχείρηση με τον κωδικό «Εξοχική Κατοικία» στήνει η κυβέρνηση υπολογίζοντας ότι μπορούν να κερδηθούν σε επτά χρόνια γύρω στα 35 δισ. ευρώ!

Κατά τους υπολογισμούς, τα επόμενα επτά χρόνια μπορούν να χτίζονται ετησίως σε οργανωμένο περιβάλλον περίπου 100.000 εξοχικές κατοικίες των 100 τ.μ. που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους αγοραστές, κατά προτίμηση Ευρωπαίους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υιοθετήθηκε από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Η Ελλάδα απροστάτευτη χώρα

Η εξέλιξη των ελληνο-τουρκικών σχέσεων τα τελευταία χρόνια θυμίζει μια παρωδία του παραμυθιού "Ο Κακός Λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα".

Του Σάββα Καλεντερίδη

Από τη δεκαετία του ’70 και εντεύθεν και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, παίζεται το θέατρο του παραλόγου στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με κύρια ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη προφανώς τις ενστάσεις των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης-Ρωσίας, ακύρωσε στην πράξη -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- κάθε νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδος στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, του Μυρτώου, του Κρητικού και του Ιονίου Πελάγους, δηλαδή σε όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα της ελληνικής επικράτειας.