Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Θεός είσαι ότι θέλεις κάνεις

Κάποιος ιερεύς, προ του 1940, καθώς μου διηγείτο ένας εγγονός του, πήγε ένα πρωινό, πού ήταν γιορτή, στην Εκκλησία, για να λειτουργήσει. Τα καντήλια ήταν όλα σβηστά, γιατί από κάποιο σπασμένο τζάμι έμπαινε αέρας. Τα είχε σβήσει όλα, ακόμα και το ακοίμητο καντήλι.
Στενοχωρήθηκε ο παππούλης, γιατί ήταν ευλαβής. Ψάχνεται για σπίρτα, δεν είχε. Κοιτάζει στο παγκάρι, κοιτάζει στα ντουλάπια, ψάχνει από δω, ψάχνει από κει; δεν βρίσκει τίποτα. Του ‘ρθαν δάκρυα στα μάτια, γιατί έπρεπε να πάει πάλι πίσω στο σπίτι. Ήταν όμως χειμώνας, έβρεχε, φυσούσε δυνατός αέρας, παγωμένος βοριάς, επικρατούσε μεγάλη κακοκαιρία…
Ξαφνικά λοιπόν, γυρίζει πίσω του, κοιτάζει… το θυμιατό ήταν αναμμένο! Υπήρχαν μέσα κάρβουνα ολοκόκκινα!
Αφού είδε λοιπόν το θυμιατό αναμμένο και το κοίταζε με έκπληξη, έβαλε ένα χαρτάκι, το άναψε, μ’ αυτό άναψε ένα κερί και με το κερί άναψε πρώτα το ακοίμητο καντηλάκι και υστέρα όλα τ' άλλα καντήλια.
Κάθε τόσο γύριζε και κοίταζε το θυμιατό. και έλεγε:

O Μεγάλος Κανόνας

Η Πέμπτη εβδομάδα των Νηστειών είναι το λειτουργικό αποκορύφωμα της Τεσσαρακοστής. Οι ακολουθίες είναι μακρότερες και εκλεκτότερες. Στη συνήθη ακολουθία των λοιπών εβδομάδων θα προστεθούν δυο νέες μεγάλες ακολουθίες· Την Πέμπτη ο Μεγάλος Κανόνας και το Σάββατο ο Ακάθιστος Ύμνος. Κανονικά το αποκορύφωμα αυτό θα έπρεπε να αναζητηθεί στην επόμενη, στην Έκτη εβδομάδα των Νηστειών, που είναι και η τελευταία της περιόδου αυτής. Αλλά όλα στη λατρεία μας έχουν τακτοποιηθεί από τους πατέρες με πολλή μελέτη και περίσκεψη. Με «διάκριση» κατά την εκκλησιαστική έκφραση. Μετά από την τελευταία εβδομάδα ακολουθεί η Μ. Εβδομάδα, με πυκνές και μακρές ακολουθίες, ανάλογες προς τα μεγάλα εορτολογικά θέματα. Μεταξύ αυτής και του αποκορυφώματος της Τεσσαρακοστής έπρεπε να μεσολαβήσει μια περίοδος σχετικής αναπαύσεως, μια μικρή ανάπαυλα. Το τόσο λοιπόν ανθρώπινα αναγκαίο μεσοδιάστημα είναι η τελευταία εβδομάδα και την έξαρση του τέλους βαστάζει η προτελευταία.

Μια περίεργη υπόθεση: To Σουδάν κατηγορεί το Ισραήλ για αεροπορική επιδρομή

Η σουδανική κυβέρνηση κατηγορεί το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κοντά σε ένα λιμάνι στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας καταστρέφοντας ένα αυτοκίνητο και σκοτώνοντας τους δύο επιβάτες ,αγνώστων στοιχείων .
Νωρίτερα, η αστυνομία της χώρας είπε ότι το αυτοκίνητο χτυπήθηκε από πύραυλο που προέρχονταν από την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας.

«Έχουμε ενδείξεις ότι η επίθεση έγινε από το Ισραήλ. Είμαστε απολύτως σίγουροι για αυτό", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός εξωτερικών του Σουδάν.

Το τεκμήριο του δωρητή! (Μια λογική για τα "σίδερα" *)

Toυ Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η ιδέα ότι κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι δωρητής οργάνων σώματος, εκτός αν αποδείξει το αντίθετο (τεκμήριον δωρεάς), αντιβαίνει στο δίκαιο και στη λογική. Αν αυτό ίσχυε π.χ. στις δωρεές γενικά, κανένας δεν θα είχε το δικαίωμα να εμποδίσει τον κλέφτη να ιδιοποιηθεί οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο, ούτε η αστυνομία, διότι έπρεπε να αποδείξει προηγουμένως ότι το θύμα της κλοπής δεν ήταν δωρητής των περιουσιακών του στοιχείων. Ακόμα κι αν συλλαμβάνονταν ο κλέφτης την ώρα που διαπράττει την κλοπή, δεν θα μπορούσε κανείς να τον εμποδίσει, διότι κατά το νόμο νομίμως αφαιρεί τα ξένα πράγματα μέχρι τη στιγμή που δεν αποδεικνύεται με έγγραφο, ότι το θύμα της κλοπής δεν είναι δωρητής πραγμάτων.

«Παιδί μου φτιάξε σχέση με τον Σόρος»

Η επίσκεψη του Σόρος στην Ελλάδα και η συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου θύμισε την προ ετών προτροπή της μητέρας του, Μαργαρίτας, να τον γνωρίσει . Το περιοδικό «Νέμεσις» της Λιάνας Κανέλη είχε δημοσιεύσει, πριν από δέκα περίπου χρόνια, πλήθος επιστολών από την αλληλογραφία της Μαργαρίτας με τον γιο της. Σε μία από αυτές, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ακόμα στο υπουργείο Παιδείας, του έγραφε: «Παιδί μου φτιάξε σχέση με τον Σόρος».

Όπως έγραφε το περιοδικό «Νέμεσις» (τεύχος 41) στην εν λόγω επιστολή: «Του γνωστοποιεί την ισχύ του Τζορτζ Σόρος στην Ανατολική Ευρώπη. Του λέει ότι είναι κολλητός του φίλου της Στάνλει Σάινμπάουμ… Τον προτρέπει τον Γιωργάκη να πιάσει γνωριμία με τον Σόρος και να στήσει ένα ίδρυμά του εδώ…».

Ο ΓΑΠ που έκτοτε έχει πετύχει πολλούς από τους στόχους και τα όνειρα που είχε η μητέρα του για εκείνον, κατάφερε να πραγματοποιήσει και αυτή την επιθυμία της.

Λύθηκε το μυστήριο του μηχανισμού των Αντικυθήρων;

Την ελλειπτική τροχιά της Γης γύρω από τον Ήλιο φαίνεται ότι γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες, και όχι μόνον αυτό: Η γνώση τους είχε βρει εφαρμογή στον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Το μυστηριώδες αρχαίο όργανο υπολογισμού της θέσης των ουράνιων σωμάτων, το οποίο χρονολογείται στον 1ο π.Χ. αιώνα και όπως είναι γνωστό είχε ανασυρθεί από ναυάγιο που εντοπίσθηκε στα ανοιχτά των Αντικυθήρων το 1900-1901, έχει αποτελέσει συχνά αντικείμενο έρευνας, η τελευταία από τις οποίες έρχεται τώρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έρευνα αυτή μάς πληροφορεί ότι ο μηχανισμός ήταν ειδικά κατασκευασμένος ώστε να είναι σε θέση να υπερπηδήσει την ανακρίβεια, που θα δημιουργούσε στους υπολογισμούς μια μικρή διαφορά στο χρόνο.

Να αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας τον εαυτό τους και τον μισθό τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Το συμπέρασμα που εξάγεται από τις τοποθετήσεις των πολιτικών του συνόλου του πολιτικού φάσματος, από τις άλλοτε ευρηματικές και άλλοτε δραματικές ανακοινώσεις των κομμάτων, από τις «πνευματώδεις» ατάκες που ακούγονται εντός και εκτός κοινοβουλίου, από τα όσα λέγονται σε διάφορες εκπομπές, είναι ότι δεν πρόκειται να καταλάβουν τι συμβαίνει αν δεν ανασταλεί πλήρως η καταβολή των μισθών τους.

Ανήκω σ’ εκείνους που πίστευαν πάντα ότι οι πολιτικοί που αξίζουν πρέπει να πληρώνονται πολύ καλά. Η καταστροφή που ζούμε σήμερα, όμως, καταδεικνύει ότι όχι μόνο έχουν πάει χαμένοι τόσοι μισθοί επί τόσες δεκαετίες, αλλά και ότι οι μισθοί (και οι μίζες, και οι μίζες) κατέληξαν σε ανθρώπους που προκάλεσαν βλάβη στη χώρα.

Αποκαλύψων συνέχεια: Ιδού ποιοί τα έφαγαν, παρέα με τον κ. αντιπρόεδρο (με ονοματεπώνυμα)

Συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις που αφορούν στο όργιο κλοπής του δημοσίου χρήματος από τους "ημετέρους" και φίλους (δείτε και ΕΔΩ). Το απόσπασμα που δημοσιεύουμε σήμερα, είναι πάλι από την έκθεση του ΣΔΟΕ για την εταιρεία του δημοσίου ΘΕΜΙΣ Α.Ε., η οποία έχει διαβιβαστεί από το 2005 στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Τώρα τι έχει γίνει εσείς ξέρετε, και αν δεν γνωρίζετε σίγουρα το υποψιάζεστε...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Μια χαραμάδα αλήθειας στο σκοτάδι των καθεστωτικών ΜΜΕ

Που και που, ο καθεστωτικός έλεγχος των συμβατικών ΜΜΕ παρουσιάζει κάποια ρωγμή. Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την τηλεθέαση τους, οι mainstream ειδησεογραφικές εκπομπές προσκαλούν κάποιον ενδιαφέροντα καλεσμένο, αλλά όταν αυτός ξεφύγει από το προβλεπόμενο σενάριο, τότε ολόκληρο το σύστημα μπουρδουκλώνεται.

Κάτι τέτοιο έγινε πρόσφατα, όταν δυο «infobabes» του CNN κάλεσαν τον πρώην αναλυτή της CIA Michael Scheuer, για να συζητήσουν τη κατάσταση στη Λιβύη. Τον ρώτησαν σχετικά με την ανάμιξη της CIA στη χώρα, αλλά πολύ γρήγορα η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, αφού η συζήτηση κινήθηκε σε κατεύθυνση που οι «μπίμπο» δεν ήθελαν, ούτε και περίμεναν. Αντί να μείνει πιστός στο σενάριο «Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι», ο Scheuer ξέφυγε, κατηγορώντας και τους δυο, και αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η Αμερική δεν έπρεπε να μπλεχτεί στη Λιβύη εξ αρχής.

Μέσα στην Πράσινη Παγίδα

Δεν έχω καμία μα καμία όρεξη να ασχολούμαι με υποθέσεις τρίτων, αλλά κάποιοι σχεδιάζουν, πριν από μένα, την ζωή μου μέχρι το …2050, και το τι κάνουν με επηρεάζει άμεσα. Βασικά περιμένω εναγωνίως να δω πως θα παίξουν τα δικά τους ενεργειακά (που με αφήνουν αδιάφορο, εκτός αν αποφασίσουν να με απαλλάξουν από τον φόρο άνθρακα, και από την καταναγκαστική παρουσία τους). Το αναπάντεχο είναι ότι και οι Γερμανικές "ΔΕΗ" μάλλον θύματα της ίδιας Πράσινης Τρέλας είναι...

Η θεωρία μου είναι απλή. Δεν αντέχουν (και δεν θα έπρεπε) να βγάλουν εκτός παραγωγής 5 ή 10 συμβατικά (πυρηνικά ή ανθρακικά) GW. Επομένως, ή (1) θα εισάγουν (ήδη το κάνουν), ή (2) θα κάνουν γαργάρα τον αντιπυρηνικό φόβο τους, ή (3) θα ανακαλύψουν ότι το CO2 κάνει καλό (εξ άλλου τους αρέσει και η μπύρα που είναι γεμάτη CO2), ή, (4) θα χάψουν το δόκανο των περισσότερων αιολικών, και η Γερμανία θα πάψει να είναι το Wirtschaftswunder που ξέραμε (εκτός εάν το «wunder» γίνεται με πολύ ακριβότερο ρεύμα και πιθανά μπλακάουτς.