Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Επιστροφή στην Παράδοση

Λαρισινά Δοκίμια
Του Μ. Ε. Λαγκουβάρδου


Κάποιος ποιητής είπε, «αυτό που κάνουν στο πνεύμα σήμερα, θα κάνουν στο ψωμί αύριο.» Διαλύουν τους ανθρώπους και μετά τους παίρνουν και το ψωμί. Γι’ αυτό να μην πεις, τι με ενδιαφέρει το πνεύμα.

Το αιώνιο ερώτημα που τίθεται σε Δύση και σε Ανατολή είναι αυτό: «Μπορούμε να ζούμε με ενότητα, με ειρήνη, με δικαιοσύνη, σε ένα κόσμο, στον οποίο δεν επικρατεί ενότητα, ειρήνη, δικαιοσύνη;

Στο δυτικό κόσμο, στον οποίο προέχει η επιθυμία για δύναμη και πλούτο, η απάντηση είναι, όχι δεν μπορούμε να ζούμε. Στη δική μας ελληνο-ορθόδοξη παράδοση, στην οποία εκείνο που προέχει είναι η πίστη στο Χριστό, η απάντηση είναι, ναι, μπορούμε να ζούμε, χωρίς να κάνουμε κατάχρηση του κόσμου.

Το πρωί στον ΣΥΡΙΖΑ ως "εκ των έσω πληροφοριοδότες" και το βράδυ στη ΔΤ (ΥΕΝΕΔ) ως κυβερνητικοσυνδικαλιστές

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ συνάντηση γνωστών ΠΑΣΟΚων συνδικαλιστών που είναι τώρα στη ΔΤ και μερικών που πρόσφατα το παίζουν ΣΥΡΙΖΑ το πρωί και το βράδυ επισκέπτονται τι Χαριλάου Τρικούπη για να ενημερώσουν τι συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μερικοί απο δαύτους ακούγεται ότι έχουν βρεθεί (γύρευε να δείς πως) κοντά στο περιβάλλον του προέδρου ο οποίος αν και εχει ενημερωθεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να "αγνοεί" (ή και να ...αδιαφορεί) για τον διπλό τους ρόλο.

Στα γραφεία λοιπόν του ΠΑΣΟΚ τους υποδέχτηκαν οι Καρύδης, Πρωτόπαπας, Ελενόπουλος, και όπως αρμόζει σε άτομα που έχουν ανταλλάξει το ανθρώπινο πρόσωπο με μία κουκούλα έχοντας ταυτοχρόνως εκχωρήσει στη διαχείριση νταβατζήδων κάθε ίχνος τιμής και αξιοπρέπειας (αν είχαν ποτέ κάτι απο τα δύο), άρχισαν να παραπονούνται ότι τους πούλησαν και ενώ τους έστησαν το μαγαζί (δηλαδή την ΔΤ), τώρα τους πετάνε στο δρόμο αντί να τους δεχτούν ως σημαίνοντα στελέχη στη ΝΕΡΙΤ.