Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ποιος πακετάρει το δικό σου αλεξίπτωτο;

Ο Charles Plumb ήταν πιλότος του Ναυτικού των ΗΠΑ στο Βιετνάμ. Μετά από 75 πολεμικές αποστολές, το αεροπλάνο του κατερρίφθη από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος.

Ο Plumb εκτινάχθηκε και έπεσε με το αλεξίπτωτό του σε εχθρικό έδαφος. Αιχμαλωτίστηκε και πέρασε έξι χρόνια μέσα σε μια κομμουνιστική φυλακή του Βιετνάμ.

Επέζησε το μαρτύριο και σήμερα δίνει διαλέξεις για τα όσα έμαθε από την εμπειρία του.

Μια μέρα που ο Plumb και η γυναίκα του καθόταν σε ένα εστιατόριο, κάποιος από ένα άλλο τραπέζι τους πλησίασε και είπε, “Εσύ είσαι ο Plumb! Ήσουν πιλότος στο Βιετνάμ, και η βάση σου ήταν το αεροπλανοφόρο Kitty Hawk. Και σε κατέρριψαν!”

Προετοιμασία πρωινού ροφήματος με γάλα την Μεγάλη Τεσσαρακοστή από… το Γέροντα Παΐσιο Αγιορείτη

Πρωί στο κελί του Τιμίου Σταυρού του γέροντα Παΐσιου, κοντά στη Μονή Σταυρονικήτα. Τρίτη μέρα της Σαρακοστής. Είμαστε έξω στο σκεπαστό κι ο γέροντας βράζει γάλα στο καμινέτο, πάνω σ’ ένα κούτσουρο.
Παραδίπλα είναι, πλαγιασμένα στα χόρτα, τα δύο παιδιά του Γιάννη, που ανεβήκαμε μαζί στο Αγιονόρος  ο Γιάννης κάθεται μόνος του, απέναντι στο βράχο. Πιο εδώ είναι δυο επισκέπτες, κι αυτοί από τη Θεσσαλονίκη.
Στέκονται όρθιοι, ακουμπώντας στην καστανιά. Πενηντάρηδες κι οι δυο, χλωμοί, στρυφνοί. Φαίνονται να είναι από κάποια παρεκκλησιαστική οργάνωση, γιατί κοιτάζουνε αυστηρά, κάπως επιτιμητικά τον γέροντα και σχολιάζουνε μεταξύ τους χαμηλόφωνα.Τα παιδιά παίζουνε, κάνουνε φασαρία οπότε γυρίζει ο Παΐσιος και τα λέει ήρεμα:«Μην κάνετε θόρυβο, γιατί εδώ δίπλα, κάτω απ’ το χώμα, είναι κρυμμένοι Αμερικανοί και θα ξυπνήσουν και θα ‘ρθουν να μας χαλάσουν την ησυχία μας».

Καιροσκοπικές ιλαροτραγωδίες

Το έδαφος της απάτης, ή μάλλον η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τα συνένοχα κόμματα και τα «παπαγαλάκια» τους, είναι το Μνημόνιο και η «εγκάρσια τομή» που αποκόβει το καπιταλιστικό κύκλωμα και τους αρμούς της διαλεκτικής σκέψης, εστιάζοντας υστερικά στα «συμπτώματα», αθωώνοντας τα «ΑΙΤΙΑ».
Η προεκλογική υστερική εμπορία όλων των κομμάτων της «αντιπολίτευσης» (που είναι συνένοχη ανοχής, αλλά και εξίσου δωσίλογη γιατί νομιμοποίησε και νομιμοποιεί τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ) ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΕΙ το Μνημόνιο και τα εκτελεστικά κυβερνητικά όργανα από τις πηγές του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ και το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΑΞΟΝΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αυτών των πηγών: ΑΞΟΝΑΣ, γρανάζια του οποίου είναι όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα τα κυβερνητικά κόμματα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τι εκπροσωπεί η Φώφη...

Η κυβέρνηση βελτιώνεται, αφού χρειάστηκαν μόνο 23 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό για να καθοριστούν οι αρμοδιότητες (με απόφαση του Πρωθυπουργού) του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Φώφης Γεννηματά.

O κ. Σηφουνάκης αναλαμβάνει την Πολεοδομία και τη Χωροταξία και η Φώφη την Περιβαλλοντική Αγωγή, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τη Διά Βίου Μάθηση και - όπως λένε ορισμένοι φίλοι της - τη Διά Βίου (ή τέλος πάντων έως τον επόμενο ανασχηματισμό...) εκπροσώπηση του υπουργείου σε εγκαίνια και εκδηλώσεις.

Ο Στάινμπρουκ καρφώνει τον Γιώργο για «τα λεφτά»

Η ξενομανία μας

Πριν από μήνες, ξένη εταιρεία διαφήμιζε, επί μια εβδομάδα, τα προϊόντα της στα βαγόνια του ΜΕΤΡΟ, γράφοντας τις ελληνικές λέξεις με λατινικούς χαρακτήρες: «Anakalypse tin empeiria… Tora dokimase ta NEA… kai zise mia monadiki geustiki proklisi me aera apo…» Ο νους μου πήγε κατ’ευθείαν, στους Καραμανλήδες της Μικράς Ασίας, που επειδή δεν γνώριζαν Ελληνικά, έγραφαν τα Τούρκικα χρησιμοποιώντας το ελληνικό αλφάβητο. Στα Τούρκικα η λέξη «καρά» σημαίνει «πολύ» και «imanli» σημαίνει «πιστός». Έτσι γεννήθηκε η γραφή, γνωστή ως «Καραμανλήδικα».

Αρβελέρ: Η Μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού

Με συνέντευξή της στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους.

Όταν βαριέσαι στο γραφείο…

Όταν βαριέσαι στο γραφείο:

1. Σκοτώνεις μερικές μύγες…….

2. Τις απλώνεις να στεγνώσουν στο καλοριφέρ.

3. Όταν στεγνώσουν, παίρνεις χαρτί και μολύβι και αφήνεις την φαντασία σου ελεύθερη να παίξει ………….