Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μην εξετάζεις ποτέ τα όνειρα…

Γέροντας Παΐσιος

- Όταν βλέπεις άσχημο όνειρο, ποτέ να μην εξετάζεις τι είδες, πώς το είδες, αν είσαι ένοχη, πόσο φταις. Ο πονηρός, επειδή δεν μπόρεσε να σε πειράξει την ημέρα, έρχεται την νύχτα. Επιτρέπει καμιά φορά και ο Θεός να μας πειράξει στον ύπνο, για να δούμε ότι δεν πέθανε ακόμη ο παλιός άνθρωπος.

Άλλες φορές πάλι ο εχθρός πλησιάζει τον άνθρωπο στον ύπνο του και του παρουσιάζει διάφορα όνειρα, για να στενοχωρεθεί, όταν ξυπνήσει.

Για αυτό να μη δίνεις καθόλου σημασία να κανείς τον σταυρό σου, να σταυρώνεις το μαξιλάρι, να βάζεις και τον σταυρό και κάνα-δυο εικόνες επάνω στον μαξιλάρι και να λες την ευχή μέχρι να σε πάρει ο ύπνος. Όσο δίνεις σημασία, άλλο τόσο θα έρχεται ο εχθρός να σε πειράζει.

Ο νέος δικομματισμός που στήνει το σύστημα είναι ευάλωτος.

Η μελέτη των τελευταίων δημοσκοπήσεων δείχνει ότι τα δύο πρώτα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) διατηρούν υψηλά ποσοστά την ίδια στιγμή που υπάρχει μεγάλος αριθμός αναποφάσιστων. Αυτό το μίγμα, δηλαδή το να υπάρχουν δύο κόμματα με υψηλά ποσοστά με ταυτόχρονο υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων, είναι κατά κοινή παραδοχή των ειδικών, δείγμα ότι κάνει την εμφάνισή του νέος δικομματισμός.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, κάτι το οποίο εξάλλου πιστοποιείται και από την υποχώρηση των μικρών κομμάτων (μηδέ της ΧΑ εξαιρουμένης), τότε θα πρέπει να δούμε τι διαφορετικό θα μας δώσει ο νέος δικομματισμός μεταξύ και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Από την προστασία της γερόντισσας, του παιδιού, του αδύναμου, στην προστασία του “Τρανς”, ας είναι και τοκογλύφος.

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς.


Χάνεται το αντρικό πρότυπο, ο δάσκαλος στα σχολεία

Στο εξαιρετικό βιβλίο του «Πίνδος» ο συγγραφέας Χρήστος Ζαλοκώστας, διασώζει ένα ηρωικό επεισόδιο από την γιγαντιμαχία του Σαράντα, στο οποίο πρωταγωνιστεί ένας δάσκαλος. Αντιγράφω:

«Η εχθρική αντεπίθεση των Ιταλών, του Μαρτίου του 1941 έχει εκδηλωθεί. Το ύψωμα 731 (σ.σ. το οποίο δικαίως χαρακτηρίστηκε «Θερμοπύλες της Πίνδου») έχει μεταβληθεί σε ηφαίστειο. Οι φαντάροι μας, πεσμένοι με την κοιλιά στους λάκκους των οβίδων, πυροβολούν, χωρίς διακοπή για να συγκρατήσουν το εχθρικό πεζικό. Ο δάσκαλος -έτσι έχει βαφτίσει τον διοικητή, του ο λόχος, γιατί δημοδιδάσκαλος είναι το επάγγελμά του- με προβιές και επιδέσμους, γύρω από τα κρυοπαγημένα πόδια του, αντί για παπούτσια, χωρίς να προφυλάγεται, τρέχει από διμοιρία σε διμοιρία και δίνει οδηγίες. Μην πυροβολείτε στα στραβά, παιδιά! Μην ξοδεύετε άσκοπα τις χειροβομβίδες σας, τους λέει.

H κλιματική αλλαγή δημιουργεί τζιχαντιστές, λέει ο Ολάντ

Η πιο ενδιαφέρουσα διασταύρωση που έγινε ποτέ. Εκεί όπου ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» συναντά την κλιματική αλλαγή...

Η δημοσιότητα γύρω από την ISIS / ISIL πήρε μεγάλες διαστάσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με τους τζιχαντιστές να προβαίνουν σε μια σειρά από αποκεφαλισμούς, με κάποιους να διαδίδουν ότι κάποια βίντεο είναι ψεύτικα. Πραγματικά ή ψεύτικα, τα βίντεο των αποκεφαλισμών έχουν χρησιμοποιηθεί ως ένα ισχυρό εφαλτήριο δημοσίων σχέσεων για την αγορά «φρέσκων ​​αεροπορικών επιδρομών» στο Ιράκ και τη Συρία.

Στην φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2014 που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε τη δολοφονία στην Αλγερία ενός Γάλλου ομήρου, του Herve Gourdel, από τρομοκράτες που ισχυρίζονται ότι είναι μέρος του Ισλαμικού Κράτους και που έχουν εγκαταλείψει την Αλ Κάιντα. Το μήνυμά τους στη Γαλλία μέσω του Διαδικτύου είχε τίτλο «μήνυμα αίματος για τη γαλλική κυβέρνηση».

Η ενδυμασία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η ενδυμασία είναι σκέψεις. Ακόμα και μια πτυχή σ΄ ένα φόρεμα ή ένα κουμπί είναι σκέψεις. Ότι η ενδυμασία είναι σκέψεις φαίνεται στις περιπτώσεις που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα να σκεφτεί, όπως όταν πάσχει κάποιος από σοβαρή διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών. Στις περιπτώσεις αυτές ο άρρωστος κυκλοφορεί μισόγυμνος και καμιά φορά και εντελώς γυμνός.

Μια άλλη απόδειξη ότι η ενδυμασία είναι σκέψεις που πήραν τη μορφή ενδύματος είναι ότι ο άνθρωπος γυμνός μοιάζει με νήπιο που δεν απέκτησε ακόμα την ικανότητα να σκέφτεται, το ίδιο και ο πρωτόγονος πριν γίνει σκεπτόμενος (homo sapiens).

Μια τρίτη απόδειξη είναι ότι τα ζώα που δεν έχουν πνεύμα είναι γυμνά. Θα μου πείτε ότι είναι γυμνά γιατί δεν μπορούν να κατασκευάσουν ενδύματα. Είναι αυτό αλήθεια; Δεν μπορούν να κατασκευάσουν ενδύματα; Είδατε τί μπορούν να κατασκευάσουν στις φωλιές τους και δεν μπορούν να κατασκευάσουν ενδύματα; Η ενδυμασία είναι σκέψεις και τα ζώα δεν σκέφτονται.