Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Στη σχολή της Γιάννας Αγγελοπούλου στο Harvard θα διδάσκει ο Γιώργος Παπανδρέου


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εντάχθηκε στο δυναμικό του Harvard Kennedy School. Αυτή είναι η είδηση όπως προκύπτει από την ένταξη του ονόματος του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην επίσημη λίστα των διδασκόντων του ιδρύματος.

Τουρκέψαμε...

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

Τις προάλλες, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, το κοπροκανάλι, που, όπως βαυκαλίζεται, «απευθύνεται στο νεανικό κοινό», πρόβαλλε μια κινηματογραφική ταινία με τίτλο «το αστέρι του Βορρά». Σύμφωνα με την σχετική ένδειξη ήταν κατάλληλο για όλους. Η πλοκή του έργου; Τίποτε παραπάνω από τις γνωστές, κρανιοκενείς, αμερικανικές αηδίες. Ανισόρροπες, επιστημονικές φαντασίες, με καταιγισμό εικόνων και δράσης. Προφανώς πολλοί γονείς, εμπιστευόμενοι την ένδειξη καταλληλότητος, επέτρεψαν στα παιδιά τους να το παρακολουθήσουν.

Ίσως, όμως, δεν αντιλήφθηκαν πως πρωταγωνιστές, εκτός από ανθρώπους, ήταν και... δαιμόνια. Έτσι ακριβώς. Κάθε άνθρωπος συνοδευόταν στο έργο, ως αναπόσπαστο θα λέγαμε μέρος του εαυτού του, από ένα δαιμόνιο με μορφή ζώου. Το δε δαιμόνιο του «αρχηγού των κακών» ήταν ένα φίδι («ο αρχέκακος όφις»).

Η κενοδοξία κι η θεραπεία της!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ενώ όλα τα αμαρτήματα ο Ιησούς τα κατεδίκασε με τη διδασκαλία Του, στους εμπόρους του ναού ο Κύριος χρησιμοποίησε το μαστίγιο. Ο Κύριος εκδίωξε τους εμπόρους του ναού για την κενοδοξία τους.

Οι έμποροι του ναού δεν διέκριναν το πολύτιμο από το ευτελέστερο, το πραγματικό απ΄ το απατηλό. Είναι οι σημερινοί σχιζοφρενείς που δεν έχουν τη δύναμη να διακρίνουν την πραγματικότητα από τους μύθους, την αλήθεια από τις ψευδαισθήσεις. "Αγρυπνείτε και προσεύχεσθε" είπε ο Κύριος. Η αγρυπνία κι η προσευχή, με τη χάρη του Θεού,θα φυλάξει την καρδιά μας καθαρή για το Θεό.

"Πρόσεχε να μη βάλεις μάταια πράγματα στην καρδιά σου", λέει η Αγία Γραφή. Τα λόγια αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να προσέχουμε να είναι η καρδιά μας πάντοτε καθαρή για το Θεό. Ο Θεός μας προίκισε με το βασιλικό χάρισμα, για να κυριαρχούμε στα πάθη μας.