Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ρυπο-βρύχια Πολιτεία

Δεν τρέχει κάστανο. Το μόνο σίγουρο. Τα κάστανα δεν τρέχουν, κυριολεκτικά. Αν έτρεχαν θα μάρκαραν κιόλας, θα σκόραραν και θα έπαιρναν τη θέση του Μάνου Σέργιου στην Εθνική. Ούτε μεταφορικά ρίχνουν τρεχάλες τα κάστανα για οτιδήποτε αφορά το πεφιλημένο πολιτικό σύστημα της πατρίδος και το αδαμάντινο προσωπικό του. Αυτό, το προσωπικό, το οποίο ο λαός αρνείται πεισματικά να το απολύσει ή έστω να το βάλει σε διαθεσιμότητα, έχει κάθε καλή πρόθεση να αυτοκαθαρθεί. Να πλυθεί, να κόψει νύχια, να παρφουμαριστεί, να φορέσει μια μυρωδάτη αλλαξιά και να έρθει να μας περιβάλλει με στοργή, εντιμότητα, εκκαθαριστικά της Εφορίας και επανεκκίνηση της οικονομίας. Στο πλαίσιο της αυτοκαθάρσεως υπάγεται και η ενδελεχής εξέταση όλων των δυσωδών και ύποπτων περιπτώσεων χρηματισμού, λαθροχειριών και κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Το γνωρίζουν άπαντες οι εθνοπατέρες αυτό και ειδικά οι της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Θα το έπρατταν άμεσα αλλά, κατά μία διαβολική σύμπτωση, εμποδίζονται από δύο παράγοντες: την τύχη και το αφόρητα περιοριστικό νομικό πλαίσιο εις το οποίο υποχρεούνται να κινούνται. Ολα κι όλα! Η νομιμότης και πάνω απ' όλα και πάει με όλα (τα σκάνδαλα).

Θέλει το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές;

Στην Ελλάδα της κρίσης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης, το ΠΑΣΟΚ παραμένει σημείο αναφοράς. Ως το κόμμα που ίδρυσε ως Κίνημα ο Ανδρέας Παπανδρέου, κυριάρχησε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, έβαλε την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο εθνικής μελαγχολίας, διολίσθησε σε ιστορικά χαμηλά εκλογικά ποσοστά, και… όμως παραμένει στην εξουσία.

Το διαχρονικό και ανθεκτικό ΠΑΣΟΚ λοιπόν, δείχνει μετά τις ευρωεκλογές να έχει αλλάξει στρατηγική στόχευση. Και, αργά αλλά σταθερά να μετατοπίζεται αριστερά του Κέντρου, ως να εμπεδωθεί εγκαίρως και να διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εξελιχθεί στον φυσικό κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η Αξιωματική Αντιπολίτευση κεφαλαιοποιήσει και στις επόμενες εθνικές εκλογές το πολιτικό προβάδισμα που πήρε έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά του 4% στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Ενότητα

Αν έβλεπες ένα μέλος του σώματός σου αποκομμένο, δεν θα έκανες τα πάντα για να το ενώσεις μα το σώμα σου;

Αυτό κάνε και για τους αδελφούς σου.

Όταν τους δεις να έχουν αποκοπεί από την αγάπη σου, τρέξε γρήγορα και περιμάζεψέ τους• μην περιμένεις εκείνους να έλθουν, σπεύσε εσύ πρώτος, για να λάβεις τα βραβεία!

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ…

Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.