Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Το προσωπικό παράδειγμα

Είναι ευκολότερο να αλλάξεις ολόκληρο τον κόσμο προς το πολύ χειρότερο από το να αλλάξεις τον εαυτό σου λίγο προς το καλύτερο.

Μιλάς, αγαπητέ πρωθυπουργέ, για τους φτωχούς... Ισχυρίζεσαι ότι σε ενδιαφέρει τι θα απογίνει με εκείνους που δεν έχουν δουλειά και ελπίδα για το μέλλον. Το ενδιαφέρον σου φαντάζει κάλπικο για πολλούς λόγους, αλλά ας επικεντρωθούμε σε έναν. Εσύ προσωπικά αδίκησες κάποιους στη ζωή σου και, αντί να ζητήσεις συγγνώμη, έστω με καθυστέρηση ετών, συνήθιζες να αφηγείσαι την πράξη σου με περηφάνια και αυταρέσκεια.

Ο Στάθης Τσοτσορός, πρόεδρος των ΕΛΠΕ, αύξησε το μισθό του στις 280.000 ευρώ

Ενώ η ελληνική οικονομία βυθίζεται και η χώρα σταδιακά οδηγείται στη χρεοκοπία, ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός αύξησε τις ετήσιες αποδοχές του στις 280.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία απόφαση-πρόκληση, αφού με τα δραματικά οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας εκείνος προχώρησε στην αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά 110.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μεθοδεύοντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ στις 25 Ιουνίου, στην οποία πλειοψηφεί μετοχικά το ελληνικό Δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον ίδιο, πέτυχε να αυξηθούν οι ετήσιες αποδοχές του στις 280.000 ευρώ.

Δημοψήφισμα παρωδία

Διακόσια χρόνια περίμενε αυτός εδώ ο δύσμοιρος λαός, προκειμένου να δεήσει το πολιτικό σύστημα να του ζητήσει μια φορά την βούλησή του με τον αμεσοδημοκρατικό τρόπο του δημοψηφίσματος. Εκτός φυσικά των ολίγων μόνο περιπτώσεων για το θέμα του βασιλιά, που του φόρτωνε το πολιτικό σύστημα για να αντιμετωπίσει το παλάτι.

Και ξαφνικά ήρθε η πρώτη και τελευταία φορά αριστερά, να προκηρύξει ένα δημοψήφισμα παρωδία. Ο Τσίπρας κάλεσε το λαό να αποφασίσει μέσα σε μια εβδομάδα, επί ενός ανύπαρκτου ερωτήματος, μέσα σε συνθήκες απόλυτης σύγχυσης και χρεοκοπίας της χώρας.