Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

«Πως έγινα Ορθόδοξος»

Αφήγηση του Καθηγητού Tristram Engelhardt

Στο Συνέδριο που διοργάνωσε στο Βουκουρέστι το Κέντρο Περίθαλψης και Φροντίδας συμμετείχε, όπως αναφέρθηκε και στο κύριο θέμα του τεύχους αυτού, και ο Καθηγητής Φιλοσοφίας και Ιατρικής Tristram Engelhardt. Ο κ. Engelhardt γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ από Ρωμαιοκαθολικούς γονείς, αλλά ο ίδιος έγινε Ορθόδοξος σε ώριμη ηλικία, λαμβάνοντας το όνομα Herman (Γερμανός), από τον άγιο Γερμανό της Αλάσκας. Σπούδασε φιλοσοφία και ιατρική και σήμερα είναι Καθηγητής των δύο αυτών επιστημών σε Πανεπιστημιακές Σχολές στο Χιούστον του Τέξας. Οι έρευνές του έχουν γίνει κυρίως στον τομέα της Βιοηθικής και η σημαντικότερη συμβολή του στην Ορθόδοξη ηθική είναι το βιβλίο του «Τα θεμέλια της Χριστιανικής Βιοηθικής».

Ο μόνος τρόπος

Το 2011 τρέχει με πολλές ταυτόχρονες εξελίξεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη και αυτό που πάντα τόνιζα, ήταν η ανάγκη να προσπαθεί να δει κανείς, αυτό που στην βαρβαρική ονομάζουνε "the big picture". Όλη την εικόνα δηλαδή και όχι μόνο το τι συμβαίνει αποσπασματικά ή μόνο στην περιοχή μας.

Για το λόγο αυτό ανέκαθεν προσπαθούσα να δώσω ειδήσεις, από γεγονότα που συνέβαιναν σε όλο τον κόσμο και έδειχναν την κατεύθυνση των προσπαθειών εκείνων, που ήτανε και βέβαια εξακολουθούν να είναι και τα αφεντικά όλων των κυβερνήσεων της Ευρώπης και βεβαίως των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Το μυαλό επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Science Translational Medicine και πραγματοποιήθηκε ως εξής: Οι επιστήμονες άσκησαν ισχυρή θερμότητα (“τσουρούφλισαν”) στα πόδια 22 ασθενών και τους ζήτησαν να δηλώσουν πόσο πόνο νιώθουν βαθμολογώντας ως το 100. Παράλληλα τους έβαλαν συσκευή χορήγησης φαρμάκου ενδοφλεβίως.

Σε πρώτη φάση οι άνθρωποι δήλωσαν κατά μέσο όρο βαθμό πόνου 66.
Στη συνέχεια τους χορηγήθηκε αναλγητικό – χωρίς να το ξέρουν - και ο βαθμός πόνου έπεσε στο 55. Όταν έμαθαν και ότι είχαν πάρει φάρμακο ο βαθμός πόνου έπεσε στο 39.

Το τηλεγράφημα-σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ, πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!


Θεός και Αλλάχ

Είδαμε σε φιλικό ιστολόγιο ένα βίντεο και το αναδημοσιεύουμε.
Δεν είναι για να μειώσουμε το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί. Αυτό μπορεί να το κάνει και μόνος του.
Είναι γιατί όταν βλέπουμε Χριστό, πίστη, ορθοδοξία και ακόμα ακόμα Ελλάδα, δικαιοσύνη και άλλα τέτοια να γίνονται σημαίες και να κατεβαίνουν στους δρόμους, καταλαβαίνουμε πως το μόνο που κάνουν είναι να απευθύνονται σε διαφορετικά "τάρκετ γκρουπ".
Από μέσα από το περικάλυμμα, "σκωλήκων βρόμα και δυσωδία".