Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΔΝΤ: Όταν οι προσωρινές λύσεις δημιουργούν μόνιμες καταστάσεις

Το Νοέμβριο του 2008, μετά από επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού της Βρετανίας Gordon Brown στη Μέση Ανατολή με τη συνοδεία του Βαρόνου Rothschild, της γνωστής τραπεζικής δυναστείας, η εφημερίδα ‘The National’ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δημοσίευσε σχόλιο – πρόβλεψη του Βαρόνου για το τί μέλλει γενέσθαι στο διεθνές οικονομικό σκηνικό, σύμφωνα με το οποίο οι ‘τράπεζες θα περάσουν μία περίοδο αποσυμπίεσης’ και ‘σταδιακά θα αναδειχθεί μία νέα μορφή παγκόσμιας διακυβέρνησης’.

Θέλω να πιστέψω σε μία επανάσταση

“O κόσμος είναι ανάλατος και άγευστος”, λες εσύ φίλε μου. Και εκατό φορές μου το επαναλαμβάνεις πώς ο κόσμος είναι ανάλατος κι εκατό φορές εξεγείρεσαι ενάντια σ’ αυτόν τον ανάλατο κόσμο. Και καμαρώνεις με την ονομασία του επαναστάτη και απειλείς να ανατρέψεις τον κόσμο. Ξεκίνα από την αρχή και όχι από το τέλος, φίλε μου. Εξεγέρσου πρώτα ενάντια στον εαυτό σου, ενάντια στη δική σου έλλειψη αλατιού.

Τρομοκρατία : Δεν είναι ούτε "επανάσταση" ούτε "αντίσταση" είναι το καμουφλαρισμένο "εκρηκτικό δέμα" της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στα γεγονότα του τελευταίου 48ωρου τα οποία είναι λίγο -πολύ γνωστά σε όλους .Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε ότι το "κερασάκι στην τούρτα" που προσεφέρθη δωρεάν και σε ικανές για ευρεία κατανάλωση ποσότητα, ήταν η εύρεση "εκρηκτικού δέματος" απο τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίδας καγκελαρίου κ. Μέρκελ.Το "δέμα" αυτό είχε αποσταλεί απο την Ελλάδα στην καγκελαρία της Γερμανίας, ένω αυτό που προοριζόταν για τον Γάλλο πρόεδρο, είχε ήδη βρεθεί στην Αθήνα , ευτυχώς πριν ...ταξιδέψει.

"Βόμβα" Ιγνατίου...

Συζήτηση στην τηλεόραση (Kοινωνία ώρα MEGA) για τα δέματα-φακέλους βόμβα και ρωτάει ο Οικονομέας, γιατί δεν στείλανε και στην Αμερικάνικη πρεσβεία δέματα;
Mάλλον θα του ξέφυγε....
Μετά από λίγο ο αναταποκριτής του MEGA στην Ουάσιγκτων, Μιχάλης Ιγνατίου ανέφερε:
"Κλιμάκιο της CIA είχε φτάσει στην Ελλάδα για την σύλληψη του ΕΛΑ πριν τις ελληνικες αρχές. Τους πήραν λέει και τηλέφωνο λέγοντάς τους ερχόμαστε.."
Σαστισμένος ο Σόμπολος, λέει εγώ δεν τα ξέρω αυτά δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή μου..

Δύο ψύλλοι ενοχλούν την Αμερική

Ένα κείμενο πού δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία» το περασμένο έτος (15 7-2009), μπορεί να διαφωτίσει πολλά από τα δραματικά γεγονότα, στα όποια έχει τον τελευταίο καιρό εμπλακεί ή Ελλάδα.

Σε έρευνα του δημοσιογράφου Βίκτωρα Νέτα αποκαλύπτεται ότι ό ουσιαστικότερος λόγος της ανατροπής της κυβερνήσεως του αειμνήστου Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 υπήρξε ή δυσαρέσκεια του τότε προέδρου των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον, επειδή ό Γεώργιος Παπανδρέου, όταν τον Ιούνιο του 1964 επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, δεν υπέκυψε στις πιέσεις του να αποδεχθεί το σχέδιο Άτσεσον, πού προέβλεπε διχοτόμηση της Κύπρου και παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία.

Άλλη μια υπόθεση με περίεργη μυρωδιά

Μία από τις πλέον περίεργες ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ουσιαστική συμμετοχή των υπηρεσιών της ΕΥΠ και τους πληροφοριοδότες της, αλλά και με εμπλοκή των υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ιστορία έχει όλα τα συστατικά σεναρίου φαρσοκωμωδίας: