Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Προφυλάκιση Εφραίμ: Ο εκθεατρισμός της «δικαιοσύνης», των δύο μέτρων και δύο σταθμών

Η απόφαση της προφυλακίσεως του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ δεν ξαφνιάζει, εκνευρίζει θεοσεβείς και μη: Όλους όσους είναι απαλλαγμένοι από την εκτυφλωτική εμπάθεια κατά κληρικών, μοναχών, θρησκείας κι έχουν ανεπτυγμένη την κοινή περί δικαίου συνείδηση.

Το σκεπτικό της ανακρίτριας: ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων, είναι εξωφρενικά αβάσιμο και για αυτό ο σεβασμός αυτής της απόφασης της ελληνικής «δικαιοσύνης» δεν μπορεί να θωρηθεί δεδομένος a priori.

Η δημοκοπία των διαπλεκόμενων βαρόνων των ΜΜ“Ε” και των ατιμώρητων κλεφτών πολιτικατζήδων είναι φυσικό να έχει μολύνει ορισμένους εγκεφάλους ανθρώπων με περιορισμένη κριτική ικανότητα. Όμως, είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι και η ελληνική δικαιοσύνη απροκάλυπτά πλέον ενεργεί ως πρωτόσχολος μαθητής, του συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της.

Το κοριτσάκι με τα σπίρτα και τ' αγοράκι με τα μαχαίρια

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Το ευρωπαϊκό παραμύθι, το δυτικό παραμύθι, το ελεήμον κοινωνικό κράτος, που αποτέλειωσε αγώνες και δικαιώματα δεκαετιών ως καπιταλιστικό άλλοθι, έλαβε τέλος. Οδυνηρό και δυσβάσταχτο για τους λαούς του κόσμου τούτου τέλος.

Μπήκαν στις πόλεις των ανθρώπων οι οχτροί, οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι οχτροί, που αυγάτισαν τα κέρδη τους πουλώντας παιδικές ιστορίες τύψεων με υπόβαθρο καλβινιστικής ηθικής (ο Σκρουτζ μόλις λίγο πριν πεθάνει πάμπλουτος πετάει λίγο φαΐ κι ένα νόμισμα στη φτωχολογιά...) και ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Με αφόρητο κυνισμό, μόλις στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, απαιτούν «να ζουν οι λαοί με όσα και όπως μπορούν». Δηλαδή με τα περισσευάμενα από την καθημερινή, τη θεσμοθετημένη ληστεία του μόχθου και των ιδεών τους. Το κεφάλαιο ντύνει, στολίζει και νοικοκυρεύει τα παραμύθια του με λαμπρές και άρτια συσκευασμένες περιστασιακές ιδεολογικές φόρμες, χολιγουντιανές ταινίες, υπερπαραγωγές μιας εξοντωτικής εμμονής στα τραύματα κερδών της αστικής τάξης.

Χριστούγεννα και Μοιρολόϊ

Της Ελένης Κυρανάκη

Τι να ψάλλω Παναγιά μου, μέρα πούναι σήμερα, Το

«Σήμερον γεννάται εκ Παρθένου, ο δρακί την πάσαν έχων κτίσιν…
Μάγους προσκαλείται, ο Νυμφίος της Εκκλησίας.
Δώρα τούτων αίρει, ο Υιός της Παρθένου.
Προσκυνούμεν σου την Γένναν Χριστέ,
Δείξον ημίν και τα θεία σου Θεοφάνεια.»


Ή, το

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας.
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…..
Προσκυνούμεν σου τα πάθη Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν».

Αν ο Εφραίμ ήταν Μουφτής θα τον συλλάμβαναν;

Παραμονές λοιπόν της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, δηλαδή παραμονές των Χριστουγέννων, το Ελληνικό κράτος αποφάσισε ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κινήσει τις διαδικασίες του. Βγήκε λοιπόν μια δικαστική απόφαση για την προφυλάκιση του Ηγούμενου (δεν ενδιαφέρει εδώ το ποιος είναι και πως λέγεται) της μεγαλύτερης ίσως Μονής της χώρας και ταυτόχρονα η Εκτελεστική Εξουσία έσπευσε παραμονή των Χριστουγέννων να εξασκήσει όλη τη νόμιμη βία της, προκειμένου να εκτελεστεί η προφυλάκιση. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Εφραίμ τις προηγούμενες ημέρες είχε επαφές στην Μόσχα με την κορυφή της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας και με τον ίδιο τον Πούτιν και φυσικά επέστρεψε πίσω στη χώρα, εν μέσω διεξαγωγής της ποινικής του δίωξης.