Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Προφυλάκιση Εφραίμ: Ο εκθεατρισμός της «δικαιοσύνης», των δύο μέτρων και δύο σταθμών

Η απόφαση της προφυλακίσεως του ηγουμένου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ δεν ξαφνιάζει, εκνευρίζει θεοσεβείς και μη: Όλους όσους είναι απαλλαγμένοι από την εκτυφλωτική εμπάθεια κατά κληρικών, μοναχών, θρησκείας κι έχουν ανεπτυγμένη την κοινή περί δικαίου συνείδηση.

Το σκεπτικό της ανακρίτριας: ότι ο ηγούμενος Εφραίμ είναι ύποπτος τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων, είναι εξωφρενικά αβάσιμο και για αυτό ο σεβασμός αυτής της απόφασης της ελληνικής «δικαιοσύνης» δεν μπορεί να θωρηθεί δεδομένος a priori.

Η δημοκοπία των διαπλεκόμενων βαρόνων των ΜΜ“Ε” και των ατιμώρητων κλεφτών πολιτικατζήδων είναι φυσικό να έχει μολύνει ορισμένους εγκεφάλους ανθρώπων με περιορισμένη κριτική ικανότητα. Όμως, είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι και η ελληνική δικαιοσύνη απροκάλυπτά πλέον ενεργεί ως πρωτόσχολος μαθητής, του συστήματος που κατέστρεψε την Ελλάδα, εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αποκορύφωμα της πρόκλησης, που φτάνει στα όρια του εμπαιγμού της νοημοσύνης των πολιτών. Από τη μια ο τέως εισαγγελέας Σανιδάς έκανε τα πάντα επί των ημερών του για να μην καταλογιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα (Ερώτ.: Διαπράττοντας κατάχρηση εξουσίας;) και από την άλλη έχουμε σήμερα την απόφαση για προφυλάκιση ενός αγιορείτη και μάλιστα όλως τυχαίως(;) χριστουγεννιάτικα, χωρίς κανένα νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την απόφαση αυτή.

Όχι αδικαιολόγητα, εξαιτίας του χρονικού συμβολισμού, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι στο πρόσωπο του γέροντα Εφραίμ κάποιοι θεοβλαβείς επιδιώκουν, εκτός από τη διαπόμπευση του ιδίου του Εφραίμ, την αναστάτωση του πληρώματος των πιστών της Χριστιανικής Εκκλησίας, τούτες τις άγιες ημέρες που η Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη εορτάζει τη γέννηση του Σωτήρα Χριστού.


Όμως, αυτό που τελικά κατάφεραν οι δημοκρατίζοντες υπηρέτες της «Θέμιδος» είναι να εκθεατρίσουν τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης. Υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, εξυπηρέτησαν τη μικροκομματική σκοπιμότητα και ελαφρά τη καρδία, σαν δήμιοι λειτουργώντας, αποφάσισαν να στερήσουν το πολυτιμότερο αγαθό –την ελευθερία– μόνο από έναν άνθρωπο του αμφισβητούμενου (ενδεχόμενου) σκανδάλου στο οποίο έχει εμπλακεί σχεδόν ολόκληρο το απυρόβλητο κράτος της δικομματικής δικτατορίας της Ελλάδας, καθώς επίσης και συγγενικά πρόσωπα «πρωτοκλασάτων πολιτικών». Αίσχος!

Αυτή η δυσοσμία του αποστήματος (του συστήματος) δεν αντέχεται πλέον. Και οι κρίνοντες, πρέπει κρίνονται και να κατακρίνονται όταν χρειάζεται, μέχρι το δίκαιο να αποχτήσει τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της ομοιόμορφης εφαρμογής του προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως!

Με τη σιγουριά ότι τα προαναφερόμενα δεν έγιναν κατανοητά μόνο από τους ιδιοτελείς - έμμισθους προβοκάτορες που υπηρετούν τη «θεσμική σαπίλα», ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα στην «ελληνική» «δικαιοσύνη»!

Μιας που σήμερα, με τη θέλησή Του, γεννιέται –στο παχνί– από τον άνθρωπο, ο δημιουργός του ανθρώπου. Εκείνος που θα προδοθεί από τον άνθρωπό και θα καταδικαστεί από τον άνθρωπο και θα φραγγελωθεί από τον άνθρωπο και θα ξευτιλιστεί από τον άνθρωπό και θα σταυρωθεί από τον άνθρωπο και θα Αναστηθεί για τη σωτηρία του άνθρωπου, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός…

http://massmedia-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_25.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου