Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός όρισε …αναπληρωτή πρωθυπουργό

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο… πρωθυπουργός όρισε αναπληρωτή … πρωθυπουργό τον Γ. Ραγκούση με απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο. Μάλιστα, το  εντυπωσιακό είναι ότι προβλέπει ακόμη και εκχώρηση νομοθετικών δικαιωμάτων στον κ. Ραγκούση, δηλαδή μπορεί να παράγει νομοθετικό έργο χωρίς να χρειάζεται το πράσινο φως από τον Γ. Παπανδρέου.

Φταίνε οι φοροφυγάδες;

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης δεν έχει όριο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Όπως για παράδειγμα οι περίφημοι εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στα νησιά κι όχι μόνο για τους φοροδιαφεύγοντες. Επίσης, καθημερινά ακούμε εντυπωσιακές ειδήσεις για εφόδους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μάνατζερ ποδοσφαίρου και άλλα επαγγέλματα που κρύβουν τεράστια εισοδήματα.

Περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τον λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό

Εντατικοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Πρωθυπουργού, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το επεισόδιο με την… εκτόξευση υποδήματος στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. 

Η φρουρά του Πρωθυπουργού μπορεί να μειώθηκε σε αριθμό, έπειτα από σχετική εντολή του κ. Γ.Παπανδρέου , αλλά οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προστασία του Πρωθυπουργού εμφανίζονται σήμερα να είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι: «Ουδείς πάει με μέσον εκεί, πρέπει να διαθέτει ειδικά προσόντα και την κατάλληλη εκπαίδευση» τονίζουν πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πρωθυπουργού έχει θέσει σε επιφυλακή

Champions League ξεκίνημα, νέοι αγώνες

Τα πρώτα ματς των ομίλων δικαιολόγησαν τη φήμη του θεσμού. 2,75 μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι, χορταστική μπάλα, μεγάλες ομάδες, σπουδαίες παραστάσεις. Με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων οκτώ αγώνων, ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης.
Χθες λοιπόν, ξεχώρισαν η ευρεία νίκη της Μπαρτσελόνα επί του Παναθηναϊκού με 5-1, με κατοχή χειρότερη του ΔΝΤ

Tη γλώσσα μου έδωσαν Eλληνική

Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. 
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής,

Λύνεται το πρόβλημα του συντονισμού και των αρμοδιοτήτων

Κάποιοι κακοπροαίρετοι έσπευσαν να γράψουν ότι ολιγομελές σχήμα των μόλις 49 υπουργών θα δημιουργούσε προβλήματα στην κυβέρνηση. Διαψεύδονται πανηγυρικά. Ο συντονισμός είναι καταπληκτικός, οι αρμοδιότητες έχουν ήδη διανεμηθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ντίνος Ρόβλιας

Ελληνοαμερικανικές μαγκιές ή προβοκάτσια;

Ελληνοαμερικανικές "αλχημείες" στην Αγία Σοφία με πιθανές ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ελλάδα.
Την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Κρις Σπύρου θα κάνει ένα τραγικό λάθος ή άλλη μια σκόπιμη εθνική τραγωδία;
Με σαθρά επιχειρήματα όπως «Ποιος Ορθόδοξος δεν θα ήθελε