Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ο Θεός άλλοτε δίνει, άλλοτε δεν δίνει!

"Η θαυμαστή αλιεία".
Το έργο της Ελένης Τσερκάσοβα.
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Είναι μεγάλο αγαθό η προσευχή, όταν γίνεται με ευγνωμοσύνη και άγρυπνη καρδιά. Και πώς θα γίνει ευχάριστη; Εάν εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν παίρνουμε αυτό που ζητούμε, άλλα και όταν δεν το παίρνουμε. Διότι ο Θεός άλλοτε δίνει, άλλοτε δεν δίνει· και τα δύο όμως τα κάνει για το καλό μας, ώστε είτε λάβεις είτε δεν λάβεις, και χωρίς να πάρεις έλαβες.

Είτε επιτύχεις είτε δεν επιτύχεις, πέτυχες με το να μην επιτύχεις. Διότι μερικές φορές το να μην παίρνουμε αυτό που ζητάμε γίνεται ωφελιμότερο από το να το πάρουμε.

Το καμπανάκι

Τι φωνάζω τόσο καιρό;

Ότι οι ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών) είναι οικονομικά και ενεργειακά αδιέξοδες. Παράγουν τυχαίο και πανάκριβο ρεύμα, όταν θέλει ο καιρός, επιδοτούμενο από τεχνητά υψηλές εγγυημένες τιμές (του στυλ "πόσα σου λείπουν για να κονομάς"), που ΔΕΝ λύνει κανέναν ενεργειακό (ή περιβαλλοντικό) πρόβλημα, αφού ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν παρά μόνο παρασιτικά σε ένα δίκτυο, και εάν μπουν σε ποσότητα, θέλουν ΔΙΠΛΟπληρωμένες εφεδρείες. Αυτά είναι απλή αριθμητική, απλή φυσική, απλή λογική, πράγματα που λείπουν στα κεφάλια των ανόητων που μας κυβερνάνε.

Οι ΑΠΕ είναι εξαιρετικές για τις χώρες που τις πλασάρουν, και που τις εξάγουν σε κορόϊδα. Τα κορόϊδα είμαστε εμείς. Όπου μπήκαν, με μυαλά και αμπελοφιλολογίες τύπου Μπιρμπίλη, απλά ήταν επιδοτούμενη φούσκα που σκάει. Σαν την Χρηματιστηριακή φούσκα. Με πολλούς κοινούς παίκτες και παπαγάλους.

Ο αποτυχημένος