Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

"Πολιτικές διεργασίες"

Κάθε λεπτό που περνά στην πονεμένη ιστορία αυτού του τόπου, αποδεικνύει πως παρά τα ευχολόγια ή τη στάχτη στα μάτια που εκτοξεύεται γύρω μας, παραμένουμε όλοι στην μίζερη αυτοϊκανοποίησή μας.
Αυτοϊκανοποίηση, γιατί ενώ παραδεχόμαστε, συζητάμε και διαολοστέλνουμε όσους μας έχουν καθίσει στο σβέρκο τόσα χρόνια, καθόμαστε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα των νταβατζήδων να δούμε και να ακούσουμε τι "λύση" θα αποφασίσουν οι "άρχοντές μας".
Άνθρωποι που αν μαζέψεις το μυαλό όλων δεν θα φτάσεις στο μυαλό του "χαζού" γιωργάκη.
Γιατί μη μου πήτε πως είναι πιο έξυπνοι αυτοί που κατάφεραν το γιοργάκι να μοιάζει με Μέσι και να τους αδειάζει όλους με περίτεχνη τρίπλα, χωρίς να μπορούν ούτε να του κάνουν ένα φάουλ, να του κλαδέψουν τα πόδια.
Το γιοργάκι που με μια μπαρούφα περί δημοψηφίσματος, έκανε όλους τους "υπεύθυνους" και "δημοκράτες" άρχοντες αυτού του τόπου, αλλά και τα ευρωπαϊκά κοράκια να τρέχουν και να μη φτάνουν.
Να βάζουν στην άκρη κάθε πρωσοπείο και να μην έχουν ούτε ηθικές αλλά και ούτε και "συνταγματικές" αναστολές να διώξουν το γιοργάκι που θέλει να μας βγάλει από το "κεκτημένο" του ευρώ.
Από το κεκτημένο, που σε μια νύχτα το κουλούρι των 50 δραχμών το έκανε 50 λεπτά (170 δραχμές). Την τυρόπιτα των 150 δραχμών την έκανε 1,5 ευρώ (510 δραχμές). Το κεκτημένο της λήξης μέτρων όποτε και όποιων θέλουν κάτι κλητήρες τύπου Ρομπάι, Μέρκελ, Σαρκοζί και Μπαρόζο.
Κάτι ρόμπες ξεκούμπωτες που το "κεκτημένο" της σταθερότητας και της σύγκλισης του ευρώ το μεταφράζουν σαν κονόμα, νταβατζιλίκι και τοκογλυφία και εμείς φοβόμαστε μην το χάσουμε.
Βέβαια δεν είναι το γιοργάκι που τα σκέφτηκε όλα αυτά. Είναι αυτοί που έχουν τις ακτινογραφίες όλων αυτών των 300 "παλικαριών" και που ξέρουν περισσότερα από όσα αυτοί ξέρουν ή μπορούν να καταλάβουν για τους εαυτούς τους.
Είναι αυτοί που κατάφεραν να πείσουν το γιοργάκι να σταματήσει το ποδήλατο για να μην ξαναλλάξει αλυσίδα εν κινήσει και να ασχοληθεί με θαλάσσια σπορ μια και... οι φελλοί επιπλέουν.
Πάρτε λοιπόν τα νέα διλήμματα. Μπείτε σα ζώα στο νέο διάδρομο για σφάξιμο που σας φαίνεται λεωφόρος με φως στο βάθος.
Πάρτε μια οικουμενική δανειακή, γιατί "εδώ που φτάσαμε", και δώστε λευκές επιταγές για  μελλοντικές υποσχέσεις που θα διαψευστούν λόγω "κακών συγκυριών" και αναρχικής και μη καλής συμπεριφοράς του λαού στα χαράτσια.
Και ξαναπάρτε στη μάπα μετά από καιρό τους "σωτήρες" που μετά από καιρό άρχισαν να προβάλλονται ο καθένας από το μαγαζάκι του (παραλιακό, δυτικολαϊκό, μεγάλο κλπ).
Τελικά η ανωνυμία μπορεί να ενοχλεί γιατί πίσω από τις σκέψεις κρύβονται άνθρωποι που δεν θέλουν να μας "σώσουν" και που δεν θέλουν οι ίδιοι να "προβληθούν".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου