Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η εικόνα για τον κόσμο και για το κράτος

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ποια είναι η εικόνα μας για τον κόσμο κατ΄ αρχήν και κατ΄ επέκταση για το κράτος; Η Αγία Γραφή λέει, πως κάθε άνθρωπος σχηματίζει μια εικόνα για τον κόσμο και με βάση την εικόνα του πορεύεται. Ποια εικόνα έχεις σχηματίσει για τον κόσμο; Τί είναι ή καλύτερα ποιος είναι ο κόσμος σου;

Για μένα η εικόνα που έχει για τον κόσμο (και για το κράτος) αυτός που πιστεύει στον Ιησού Χριστό διαφέρει από την εικόνα του άθεου. Η εικόνα του πιστού είναι αυτή που αποκάλυψε ο Κύριος και που είναι η εικόνα του εσωτερικού ανθρώπου. Η εικόνα του άθεου είναι η εικόνα του εξωτερικού ανθρώπου.

Όταν περιγράφουμε τον κόσμο, στην πραγματικότητα δεν περιγράφουμε τον κόσμο, αλλά τον εαυτό μας. Ο πιστός σ΄ ένα κόσμο που καταδιώκει την Εκκλησία δε ζει στον ίδιο κόσμο με τον άθεο. Οι κόσμοι τους διαφέρουν. Είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι. Το ίδιο ισχύει και για το κράτος. Δεν είναι ίδια η εξουσία η οποία ασκείται από πιστούς με αυτήν που ασκείται από τους εχθρούς της Εκκλησίας.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων!

Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!

Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην ειδική κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, 'Αμυνας και Οικονομικών!

Όσοι επικαλούνται «αριστερούς» και «δεξιούς», εν έτει 2012, είναι απλά προσκυνημένοι


Σήμερα είμαι ...τέζα, και θα σας πω ό,τι μού κατεβαίνει από το κεφάλι μου.