Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Επαναγορά σημαίνει νέο "κούρεμα" ξεπούλημα των ελληνικών συμφερόντων.

Έντονη ανησυχία έχει καταλάβει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για την επαναγορά των ομολόγων. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Eurogroup επιβάλει ως απαραίτητο όρο για την καταβολή των 44 δις ευρώ, την επαναγορά από την Ελλάδα ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά ονομαστικής αξίας 30 δις ευρώ στην τιμή των 10 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν ως δάνειο στην Ελλάδα από τον EFSF.

Το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που κυκλοφορούν στη δευτερογενή αγορά, μετά το κούρεμα του PSI, είναι 63 δις ευρώ. Από αυτά 30 δις ευρώ κατέχουν κυρίως ισχυρά επενδυτικά Funds, 18 δις ευρώ κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, 13 δις ευρώ τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και 2 δις ευρώ Έλληνες ιδιώτες ομολογιούχοι.

Η ανασφάλεια ως θανάσιμος εθνικός κίνδυνος

«Η ναυμαχία του Ναυαρίνου».
Έργο του Louis Ambroise Garneray (1783-1857)
«Η ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδος στον πυρήνα της αυριανής ενωμένης Ευρώπης έχει τόσο καθοριστική σημασία για τη μελλοντική μοίρα του έθνους, ώστε να μην αποτελεί πλεονασμό η επανάληψη των πλεονεκτημάτων, που μας προσφέρει η ιστορική αυτή επιλογή, και στα οποία πλεονεκτήματα θα μου επιτρέψετε, με τη σημερινή ευκαιρία, να αναφερθώ.

Ο νεοταξικός ΣΥΡΙΖΑ: Η εκδίκηση της ιστορίας…

Το ΠΑΣΟΚ ήταν η σοσιαλδημοκρατική ουτοπία. Ουτοπία διότι σε μια εποχή γεροντικής κατάπτωσης του καπιταλισμού, συνακόλουθα αστικοποίησης (καθεστωτικής ενσωμάτωσης) της σοσιαλδημοκρατίας, δεν υπήρχαν οι όροι (οικονομικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί) για σοσιαλδημοκρατικές λύσεις στην Ελλάδα.
Συνεπώς η «υλοποίηση» της σοσιαλδημοκρατικής ουτοπίας του ΠΑΣΟΚ ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ: Κάθε ουτοπία που γίνεται ΠΡΑΞΗ μετατρέπεται σε ΤΡΑΓΩΔΙΑ…
Την τραγωδία του ΠΑΣΟΚ τη βιώσαμε σπαρακτικά επί δεκαετίες.

Ήταν μια τραγωδία που κατεδάφισε και βρώμισε τους πάντες και τα ΠΑΝΤΑ, το «όχημα» της νεοαταξικής επέλασης, η πασοκοποίηση όλου του πολιτικού κόσμου.

Ο Αγιώνυμος Άθως - Βυζαντινός Χορός ΤΡΟΠΟΣ