Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η βασιλεία του Θεού είναι εντός μας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Τί σημαίνουν τα λόγια ότι η Βασιλεία του Θεού είναι εντός μας, ότι ο Χριστός κατοικεί μέσα στον άνθρωπο που πιστεύει σ΄Αυτόν και Τον αγαπά.

2. Ο Τόμας Μέρτον έλεγε πως η αίσθηση της παρουσίας του Ιησού μας δίνει ότι χρειαζόμαστε. Άν δεν έχεις την αίσθηση ότι ο Θεός σε βλέπει ό,τι και να έχεις θα ζεις σε διαρκή έλλειψη.

Ρώτησε κάποιος τον Γέροντα Τύχωνα πώς ζει μόνος. Ο Γέρων του είπε: Όχι παιδί μου. Δεν είμαι μόνος. Είναι μαζί μου ο Χριστός, η Παναγία, οι Άγγελοι...

Κυνηγούν τα αξιώματα για να περιτριγυρίζονται από κόσμο και να μην είναι ποτέ μόνοι. Μόνοι νιώθουν αδύνατοι. Φοβούνται γιατί δεν πιστεύουν στο Θεό.

Το απλό είναι και το πιο πολύτιμο

athos_dionysioy_monastery.jpgΤέλεια βαθειά φιλοσοφημένη είναι η θρησκεία μας. Το απλό είναι και το πιο πολύτιμο. Έτσι να αγωνίζεσθε στην πνευματική ζωή, απλά, απαλά, χωρίς βία. Η ψυχή αγιάζεται και καθαίρεται με τη μελέτη των λόγων των πατέρων, με την αποστήθιση ψαλμών, αγιογραφικών χωρίων, με την ψαλτική, με την ευχή. Δοθείτε λοιπόν σε αυτά τα πνευματικά και αφήστε όλα τα άλλα

Στη λατρεία του Θεού μπορούμε να φθάσουμε εύκολα αναίμακτα. Είναι δύο δρόμοι που μας οδηγούν στο Θεό, ο σκληρός και ο κουραστικός με τις άγριες επιθέσεις κατά του κακού και ο εύκολος με την αγάπη. Υπάρχουν πολλοί που διάλεξαν το σκληρό δρόμο και <<έχυσαν αίμα για να λάβουν Πνεύμα.>> ,ώσπου έφθασαν σε μεγάλη αρετή. Εγώ βρίσκω ότι ο πιο σύντομος δρόμος είναι αυτός με την αγάπη. Αυτόν να ακολουθείτε και εσείς.

"Ο Παράδεισος και η κόλαση .. "

- Γέροντα, πως είναι η κόλαση;

- Θα σου πω μια ιστορία που έχω ακούσει:

Κάποτε ένας απλός άνθρωπος παρακαλούσε τον Θεό να του δείξει πως είναι ο Παράδεισος και η κόλαση. Ένα βράδυ λοιπόν στον ύπνο του άκουσε μία φωνή να του λέει: "Έλα να σου δείξω την κόλαση"

Βρέθηκε τότε λοιπόν σε ένα δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και στην μέση ήταν μία κατσαρόλα γεμάτη φαγητό. Όλοι όμως οι άνθρωποι ήταν πεινασμένοι, γιατί δεν μπορούσαν να φάνε. Στα χέρια τους κρατούσαν από μία πολύ μακριά κουτάλα. Έπαιρναν από την κατσαρόλα το φαγητό, αλλά δεν μπορούσαν να φέρουν την κουτάλα στο στόμα τους. Γι' αυτό άλλοι γκρίνιαζαν, άλλοι φώναζαν, άλλοι έκλαιγαν...

Από την κυβέρνηση Καραμανλή θυμάται κανείς τους TOR;

Τώρα θυμήθηκαν τον Άκη και τον Σμπώκο

Επειδή πέφτει πολύ δούλεμα από το ΠΑΣΟΚ και επειδή η ΝΔ κοιμάται ύπνο βαθύ υπενθυμίζουμε τότε που όλα τα κόμματα είχαν στημένο τον Άκη στον τοίχο αλλά τον άφησαν να ξεφύγει με έωλους συμψηφισμούς

Ποιος έκανε τους συμψηφισμούς;

Θυμάται κανένας τίποτα από την κυβέρνηση Καραμανλή; Έγινε καμιά συναλλαγή κάτω από το τραπέζι με το ΠΑΣΟΚ; Ο κ. Τραγάκης πρόεδρος της τότε εξεταστικής, μπορεί να μας πει τίποτα; Ο κ. Ρουσσόπουλος;

Μήπως χρειάζεστε μία «αποτοξίνωση από την τεχνολογία»;

Αν έχετε φτάσει στο σημείο να «τσεκάρετε» καθημερινά κάθε λίγο και λιγάκι τα e-mail σας ακόμη κι εν ώρα φαγητού, ίσως ήρθε η ώρα για μια «αποτοξίνωση από την τεχνολογία». 'Η, όπως το ονομάζει η εμπνευστής της, μια «tech detox» - από τις λέξεις technology και detoxication.

Η Νταϊάν Μπρόντναξ, κλινική ερευνήτρια από το Μέριλαντ, στις ΗΠΑ, υποστηρίζει πως η καθημερινή μας εξάρτηση από τις τεχνολογικές συσκευές που μας περιβάλλουν μπορεί να σταθεί επιβλαβής για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Η αμερικανίδα επιστήμονας παρατήρησε τις συνήθειες πολλών οικογενειών ( ξεκινώνγτας μάλιστα από τη δική της ) όσον αφορά στη σχέση τους με τις συσκευές, ιδίως όσες διαθέτουν οθόνες. Κατόπιν συνέταξε έναν δεκάλογο με όσα αποδεικνύουν πως χρειαζόμαστε επειγόντως… αποτοξίνωση από το λάπτοπ και το κινητό μας τηλέφωνο.

Καταγγελία βόμβα: Έδωσαν τον χρυσό της Ελλάδας για υποθήκη έναντι των Swaps;

Εδώ οφείλει να επέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη και να διερευνήσει την επώνυμη καταγγελία από διευθυντή τράπεζας σχετικά με την κατάσταση του Ελληνικού χρυσού. Η καταγγελία είναι βαρύτατη, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι μέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Αμερική και την τράπεζα Merill Lynch, ως υποθήκη για τα περιβόητα swaps των Σημίτη – Παπακωνσταντίνου!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο ότι στην Goldman Sachs είχαν δοθεί ως collaterals τα έσοδα των αεροδρομίων, για να εξασφαλίσουν την είσπραξη της μίζας τους. Τώρα όμως βγαίνει στην επιφάνεια ένα θέμα που αν επαληθευτεί, οφείλει όλο το πολιτικό σύστημα να αντιδράσει.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!