Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Eμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη

Μην είστε λαϊκιστές. Υπάρχουν θεσμοί στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους, και οι καλοί είναι έξω κι οι κακοί στη φυλακή

Aυτοί που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εχουν εμπιστοσύνη στο σύνολο των θεσμών της πατρίδας μας. Η διάκριση των εξουσιών, όπως διασφαλίστηκε, ασφαλίστηκε και εξασφαλίστηκε μία και καλή με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αποτελεί εγγύηση αλλά και ασπίδα προστασίας για όλους μας - και για αυτούς τους κυρίους. Ο λαϊκισμός, η μοχθηρία του κόσμου, η ζήλια, η ψώρα και η φτώχεια που γεννούν δυσάρεστα συναισθήματα θα μείνουν τόσο μακριά από τα κατώφλια των οικιών τους όσο και εκείνοι θα μείνουν μακριά από τις φυλακές.

Οι Πολωνοί πέρασαν νόμο που καταργεί τις επιδοτήσεις των αιολικών (και οι ΑΠΕτεώνες απειλούν!)

innpoland.pl
(και ευχαριστώ τον Άτακτο
για τον σύνδεσμο)
Το Πολωνικό Κοινοβούλιο πέρασε νόμο που (αν κατάλαβα καλά από την αυτόματη μετάφραση) θα μειώσει την επιδότηση σε αιολικά από το αντίστοιχο €71/MWhr σε €9,5/MWhr. Aλλά στην Πολωνία υπάρχει και πρόσθετη επιδότηση με καθεστώς Πράσινων Πιστοποιητικών, που και αυτά έχουν πέσει σε τιμή.

Οι αιολικοί ελπίζουν να βγάλουν κανένα zloty από ...αγωγές (επικαλούμενοι προηγούμενο στην Ισπανία).

Μεταξύ μας, και τα €9,5/MWhr είναι πολλά. Στην ελεύθερη αγορά, κανείς δεν θα πλήρωνε για τον μπελά κουτουρού ρεύματος -- δοκιμάστε το! Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1970-1975. Αλλά δεν εμφανίστηκαν στην αγορά παρά μετά το 1990 που ανακαλύφθηκε ο τρόπος υποχρεωτικών επιδοτήσεων με ταρίφες, ποσοστώσεις, και υποχρεωτική απορρόφηση της έγχυσης από τα δίκτυα. Μόνο με επιδοτήσεις. Που ποτέ δεν τους φτάνουν και ειδικά στην Ελλάδα δεν είναι καν το κίνητρο! Το κίνητρο είναι τα λεφτά μπροστά που παίρνουν σαν "επιδότηση επένδυσης". Τους επιδοτούμε, για να τους επιδοτούμε και για να τους ξαναεπιδοτήσουμε (με το αέριο).