Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τα Ναι και το Όχι του αββά Αγάθωνος

ΚΑΘΩΣ γύριζε μια μέρα στο κελί του ο Όσιος Μακάριος, φορτωμένος φοινικόφυλλα για το εργόχειρο του, τον σταμάτησε ο διάβολος, έτοιμος να του επιτεθεί, αλλά δεν μπόρεσε. Μια ακατανίκητη δύναμη τον εμπόδιζε.
- Πολύ με έχεις βασανίσει, Μακάριε, του φώναξε άγρια. Τόσα χρόνια σε πολεμώ και δεν μπορώ να σε ρίξω. Και τι περισσότερο από εμένα κατορθώνεις εσύ; Νηστεύεις τάχα; Αμ’ εγώ ποτέ δεν τρώγω. Αγρυπνείς; Εγώ ούτε καν έχω ανάγκη τον ύπνο. Ένα μόνο φοβερό έχεις που με τρομάζει.
- Ποιο είναι αυτό; ρώτησε με πολύ ενδιαφέρον ο Όσιος.
- Η ταπεινοφροσύνη, ομολόγησε θέλοντας και μη ο διάβολος και εξαφανίστηκε.

Όταν ο δωσιλογισμός ανυψώνεται σε «πατριωτισμό»

Το «διάγγελμα» Καρατζαφέρη θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο σαν μαργαριτάρι γλοιώδους γελοιότητας, αλλά και σαν υστερία δωσιλογισμού.
Συμμετέχει σε μια κυβέρνηση-ανδρείκελο, σε μια κυβέρνηση που επέβαλαν, με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, οι ευρω-δικτάτορες, σε μια κυβέρνηση των νέων αποικιοκρατών (οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι) και έχει το απύθμενο θράσος, αυτή η «ακροδεξιά» καρικατούρα, να μας παραδίδει μαθήματα πατριωτισμού…
Συμμετέχει σε αυτό το δικτατορικό, κυβερνητικό έκτρωμα των ευρω-ληστών και ευρω-δημίων που ισοπεδώνουν, ανελέητα και δολοφονικά, τον ελληνικό λαό και την εθνική υπόσταση της Ελλάδας, ΚΑΙ μας λέει ότι το κάνει για χάρη της … «σωτηρίας της πατρίδας»!!!!!
Γλείφει, σαν σκύλος που δεν συγκρατεί τα σάλια του, τούς τροϊκανούς- διοικητές της κατοχής μας και τα αφεντικά τους (τραπεζικές μαφίες), και αυτή την άκρως αντιαισθητική, χυδαία και αηδιαστική «χειρονομία» του λακέ, τη βαπτίζει «πατριωτισμό»!!!!

Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες.

Ο Κλεισθένης γράφει.

Προ ολίγων ημερών είχαμε δηλώσεις που υπονοούσαν ότι υπήρχε φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σήμερα έπηξαν το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με άρθρα ένθεν κακείθεν σχετικά με το περιστατικό στην σχολή ευελπίδων. Ένας τεταρτοετής της σχολής μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν «χουντικό» τραγούδι. «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».
Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια διόγκωσής τους απ’ τα γνωστά παπαγαλάκια δεν είναι τυχαία. Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του στρατεύματος. Πρέπει τα μέτρα της ανθυποκυβέρνησης Πασοκδήμιου να περάσουν, αυτό είναι το «ζουμί» της όλης υπόθεσης. Πρέπει να αφεθεί ο Πασοκδήμιος να ολοκληρώσει το «εθνοσωτήριο» έργο του ΓΑΠ χωρίς διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις.
Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα;