Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Πού κάνει λάθος ο Μαρξ

Λαρισινά δοκίμια
Του Μ.Ε. Λαγκουβάρδου

Ότι ιδού εθήρευσαν την ψυχήν μου, επέθεντο επ’ εμέ κραταιοί...

Ψαλμός 58ος

Αυτόν τον δύσκολο καιρό οι Έλληνες μάχονται, θαρρείς, με τα θηρία μέσα τους. Ίσως είναι μια δοκιμασία, την οποία επιτρέπει ο Θεός, για την αμαρτία της βουλησιαρχίας και της περιφρόνησης της σοφίας του παρελθόντος. Οι Έλληνες είναι ο λαός με την μεγαλύτερη παράδοση στον κόσμο. ‘Όταν δείτε, γράφει το Ευαγγέλιο, το βδέλυγμα της ερημώσεως, να παίρνει τη θέση που ανήκει στο Θεό, παρατάτε τα επουσιώδη πράγματα στη ζωή σας και δώστε προσοχή σε αυτό που αξίζει πραγματικά. Αγρυπνάτε και προσεύχεστε. Από Συρίας μέχρι Ρώμης θηριομαχώ, γράφει ο Άγιος Ιγνάτιος. Στην επιστολή του παρακαλεί να μην εμποδίσει κανείς την μάχη του με τα θηρία στη Ρώμη.

Νέο 24ωρο πανηγυράκι από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ

Διανύουμε τη μεγαλύτερη χρονικά κρίση που έχει περάσει η Ελλάδα στην νεότερη ιστορία της. Οι κομματικοί εργατοπατέρες και οι κομματικοί συνδικαλιστές του κρατικοδίαιτου δημόσιου τομέα έχουν πλήρως εξαφανιστεί και υπενθυμίζουν μόνο την παρουσία τους, με κάποιες στάσεις εργασίες και κάποιες πανηγυρικές 24ωρες απεργίες, που δεν ενοχλούν καθόλου το μνημονιακό σύστημα.

Ο κομματικός συνδικαλισμός μας, που στην εποχή των παχέων αγελάδων παρίστανε το δήθεν αδούλωτο και υπερήφανο κίνημα, ξαφνικά και ως εκ θαύματος, έγινε πολιτικά «αρνάκι» και συναίνεσε απόλυτα στη μνημονιακή κατοχή της χώρας. Ουδέποτε διανοήθηκε να πάει σε πλήρη ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές και τις μνημονιακές κυβερνήσεις.