Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

"Ως πρόβατα μη έχοντα ποιμένα"

Του Μόσχου Εμμ.Λαγκουβάρδου

Πιστεύουμε στον Κύριο Ιησού και τον παρακαλούμε δια της Θεοτόκου και πάντων των αγίων να μας ελεήσει και να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Η πίστη και η προσευχή δίνει νόημα στη ζωή μας. Αξίζει να πιστεύουμε και να προσευχόμαστε για να μας σώσει ο Θεός από τις αμαρτίες μας. Η πίστη και η προσευχή μας δίνει ενέργεια Χριστού. Η ζωή μας είναι ενεργητική διά Χριστόν. Δεν είμαστε παθητικοί άνθρωποι, που δεν ξέρουμε γιατί ζούμε.

Η παθητικότητα είναι κατευθυνόμενη από μυστικά κέντρα εξουσίας. Στην αρχή με την προπαγάνδα και την Εκπαίδευση νιώθουμε ότι δεν έχει αξία να προσπαθεί κανείς μόνος του. Η ζωή του μόνου δεν έχει νόημα. Πρέπει να μπει σε κάποια οργάνωση και πολλοί μπαίνουμε στις οργανώσεις. Ώσπου νιώθουμε ότι και οι οργανώσεις δεν είναι ενεργητικές. Οι μόνοι ενεργητικοί είναι οι άγνωστοι που κινούν τα νήματα των ομάδων, των πολιτικών κομμάτων, των οργανώσεων γενικά, κρυμμένοι σε κάποια λέσχη ή στοά. Η ενεργητικότητά τους δεν είναι δια Χριστόν. Δεν είναι ελεύθεροι από την κακία τους. Υπηρετούν τα πάθη τους, όπως οι δούλοι τα αφεντικά τους. Τη δουλοφροσύνη τους επιδιώκουν με κάθε μέσον να τη μεταδώσουν και στους άλλους.

Θεατές μιας Γενοκτονίας

«Για να αποφύγουν να τους κλέβουν, οι μεγαλύτεροι κλέφτες βάλανε νόμους. Αυτοί που τους σέβονται… δεν ξέρουν πως οι νόμοι είναι ψεύτικοι, πως οι κλέφτες τους έχουν κλέψει πολύ προτού να γεννηθούν.»
(Λιού-Κιάνγκ-Τσέου.)

Το ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα της χώρας σε συνεργασία με τους πυρομανείς του ΔΝΤ, το διευθυντήριο της ΕΚΤ και τις ορντολιμπεραλιστικές κυβερνήσεις της ΕΕ, οδηγεί την χώρα σε πλήρη γεωοικονομική και γεωπολιτική υποβάθμιση, ταυτόχρονα με μιαν ανελέητη επίθεση προς τα λαϊκά στρώματα. Η περιβόητη «ανάπτυξη» δεν είναι παρά η οδός προς την πλήρη υπανάπτυξη.

Ο δρόμος για την δουλοπαροικία, Ελλάδα, 2012


Μπορεί να μην το βλέπουμε, χαμένοι στην ευδαιμονία της δόσης, αλλά εκχωρούμε κάθε ανελαστική δαπάνη, για νερό και ενέργεια. Εκχωρούμε μελλοντικούς φόρους. Εκχωρούμε ορυκτό πλούτο. Εκχωρούμε συντάξεις που χρηματοδοτήθηκαν πριν 20 χρόνια. Εκχωρούμε αποταμιεύσεις.