Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί ο Υιός του Θεού ήλθε στη γη ως άνθρωπος;

Στην ερώτηση «Γιατί ο Υιός του Θεού να εμφανιστεί στη γη με ανθρώπινο σώμα και όχι με άλλη μορφή;» ο σοφός άγιος Αθανάσιος έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Αν ρωτούν γιατί δεν εμφανίστηκε με κάποια άλλη, καλύτερη, μορφή δημιουργίας, λ.χ. ως ήλιος ή φεγγάρι ή άστρο ή φωτιά ή άνεμος – αλλά απλώς ως άνθρωπος, ας μάθουν ότι ο Κύριος δεν ήλθε για να προβάλει τον εαυτό Του, αλλά για να θεραπεύσει και να διδάξει τους πάσχοντες. Αν ερχόταν στον κόσμο αποκαλύπτοντας τον εαυτό Του για να καταπλήξει όσους τον έβλεπαν, τούτο θα σήμαινε ότι ήρθε στον κόσμο για να προβληθεί. Ήταν όμως απαραίτητο για τον Θεραπευτή και Διδάσκαλο όχι μόνον να έλθει στον κόσμο, αλλά και να τον υπηρετήσει προς όφελος όλων των πασχόντων και ν’ αποκαλύψει τον εαυτό Του κατά τρόπο, που η αποκάλυψη αυτή να ήταν υποφερτή από τους πάσχοντες.

Ο ΓΑΠ, ο Μπόμπολας και ο χρυσός

Της Goldfinger

Όταν από αυτό το site αλλά και το «Π» γράφαμε ότι οι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το Μέγαρο Μαξίμου για «γάμους και βαφτίσεις» κάποιοι είχαν σπεύσει να μας χαρακτηρίσουν πικρόχολους.

Και χαρακτηρίζαμε έτσι την πρωτοφανή κίνηση να παραχωρηθεί το Μέγαρο Μαξίμου και να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο κάδρο της φωτογραφίας για την υπογραφή μιας ιδιωτικής συμφωνίας μεταξύ της Qatar Holdings και της European Goldfields, συμφερόντων Μπόμπολα, για τον χρυσό της Χαλκιδικής.

Κάποιοι άλλοι πάλι είχαν προχωρήσει τη σκέψη τους λίγο περισσότερο και ως καχύποπτοι και συνωμοσιολόγοι –όπως συχνά τους κατηγορούν- έλεγαν ότι επί της ουσίας το Μέγαρο Μαξίμου και ο Παπανδρέου χρησιμοποιήθηκαν για να ανεβάσει τις μετοχές της η εταιρεία και να γίνει η απόλυτα πολύφερνη «νύφη» που στην ποδιά της θα σφάζονται οι γαμπροί.

Η καθαριότης είναι μισή αρχοντιά…


Ο ένθερμος εισηγητής της φαεινής ιδέας του παπανδρεϊκού δημοψηφίσματος (η απλή αναγγελία του οποίου τόσους κραδασμούς προξένησε εν τε τη ημεδαπή και εν Εσπερία), ο χάριν της τρισυποστάτου παπαδημοκυβερνήσεως καρατομηθείς κύριος Χάρης Καστανίδης, απήλθε του Υπουργείου του, καταλείψας (φευ! και αυτός…) ημιτελές το κοσμοσωτήριον έργον της αναμορφώσεως του ραγκουσείου τέρατος, που στοιχειώνει και λυμαίνεται και ρημάζει και διαλύει δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση.

Δείξτε μας ρε τι περιουσία έχετε αποκτήσει ΟΛΟΙ σας τόσα χρόνια που δεν δουλεύετε και σας μισθοδοτούμε. Δείξτε μας.

Τη δημοκρατία πολύ συχνά την πιάνετε στο στόμα σας, κύριοι και κυρίες του κομματικού πολιτικού συστήματος, αλλά ελάχιστα την τιμάτε. Καθόλου δηλαδή δεν την τιμάτε την δημοκρατία.

Κι όχι μόνο δεν την τιμάτε επειδή μας έχετε αφαιρέσει ως λαό την παραμικρή ΘΕΣΜΙΚΗ δυνατότητα να παίρνουμε μέρος στην εξουσία που εσείς θέλετε να ασκείτε ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ μόνοι σας. Αλλά δεν την τιμάτε την δημοκρατία ακόμα και σε ζητήματα που εκ πρώτης όψεως φαίνονται λιγώτερο σημαντικά από την ισονομία και την ισοκρατία. Οπως για παράδειγμα την λογοδοσία σας.

Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ να λογοδότησε κάποιος πολιτικός στον λαό με κάποιο τρόπο. Ούτε κάποιος βουλευτής-νομοθέτης. Ούτε κάποιος δικαστικός. (Και η δικαστική εξουσία, πολιτική εξουσία είναι για όσους ξέχασαν τι είναι δημοκρατία, και επιεικώς μεταξεταστέοι).