Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πάσχα 2013 στη Σινγκαπούρη

Όλοι εναντίον του Π.Δ για τις μεταθέσεις καθηγητών

αλλά αυτοί που εκβιάζουν είναι οι καθηγητές...

Εκτός της ΝΔ όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ακόμα και της συγκυβέρνησης, έχουν τοποθετηθεί κατά του Π.Δ. για τις μεταθέσεις των καθηγητών, που δεν έχει υπογραφεί ακόμα.

Δείτε αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις των κομμάτων που ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Η ΔΗΜΑΡ λέει στην ανακοίνωσή της:

[Το σύνολο των μέτρων αυτών (σημ: ενν. αυτών που προτείνει) μπορεί να αποτρέψει το οριζόντιο μέτρο της αύξησης του ωραρίου που είναι προβληματικό καθώς θα δημιουργήσει πλεονάζον προσωπικό που θα χρειαστεί να μετακινείται από σχολείο σε σχολείο της ίδιας ή και διαφορετικής περιφέρειας.]

"Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού" (Αλλά καθάρισε ημάς από το πονηρό)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού." Πώς μας καθαρίζει ο Θεός από το πονηρό; Ο συνηθισμένος τρόπος είναι με παθήματα (πειρασμούς, δοκιμασίες). Τη δυσάρεστη αυτή εργασία αναλαμβάνει ο υπηρέτης Του, ο σατανάς.

Γι' αυτό ζητάμε να μας απαλλάξει ο Θεός από τον οδυνηρό αυτόν καθαρισμό με τα παθήματα και να μας δώσει καρδιά καθαρή δια της μετανοίας. (Ρύσαι με εξ αιμάτων ο Θεός ο Θεός της σωτηρίας μου... Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί ο Θεός και πνεύμα ευθές εγκαίνισον εν τοις εγκάτοις μου).

Πώς μας βλέπει ο Θεός για να μας καθαρίσει από το πονηρό; Τι ακριβώς βλέπει εξετάζοντας καρδίας και νεφρούς;

Οι κρίσεις, από τα γεωργικά πλεονάσματα του 4.000 π.X. μέχρι σήμερα


Η σημερινή κρίση ξεκίνησε, φαινομενικά, με το κραχ του φθινοπώρου του 2008, που μερικοί στην αγορά το έβλεπαν από το 2007, άλλοι το παρατήρησαν από το 2000, άλλοι από το 1987, και άλλοι από πολύ παλιότερα, είτε το 1979 ή το 1973, ή το 1929, ή από το ...προπατορικό αμάρτημα. Οι κρίσεις, είναι αυτό που βιώνουμε εμείς τα ανθρωπάκια, με πιο δυσάρεστο σύμπτωμα την βίαια προσαρμογή βιοτικού επιπέδου προς τα κάτω. Κανείς δεν παραπονιέται για το "προς τα πάνω", απεναντίας χειροκροτούμε και θεοποιούμε αυτούς που φέρνουν τις προσαρμογές προς τα πάνω.