Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ: Η ώρα τους πλησιάζει…

Είναι τέτοιος ο τρόμος που έσπειρε η αποχή στα κέντρα της εξουσίας και στους ποικίλους και πολύχρωμους απολογητές και λακέδες τσαρλατάνους τους που λένε του κόσμου τις αστειότητας και ασκούνται σε βλακώδη τεχνάσματα ταχυδακτυλουργίας.
Έχουν ξαποληθεί όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά μαντρόσκυλα, ιδιαίτερα οι πόρνες πολυτελείας των σοβαρών εφημερίδων (Λαμπρακιστάν, αλαφουζαίων και CIA) να εφεύρουν τεχνάσματα και αλγεβρικές αλχημείες να «εξηγήσουν» την ΑΠΟΧΗ και κυρίως να τη στιγματίσουν και να την εμφανίσουν σαν ένα επεισόδιο συγκυρίας.

Ένας τηλεστάρ με 100% έλλειμμα αξιοπιστίας!

“To ράδιο και η τηλεόραση κατασκευάζουν μεγάλους ανθρώπους για τον μικρό λαό…», έχει πει ο Ζιλμπέρ Σεσμπρόν και ένας λοχίας Πεζικού , ερμήνευσε ως εξής την έννοια της πρωτοβουλίας: «Η πρωτοβουλία συνίσταται στην αυστηρή εκτέλεση των λαμβανομένων διαταγών…»

Από την έδρα του LSA, είναι δυσδιάκριτα τα σβηστά σπίτια στα Καμίνια, εδώ όπου οι χαχόλοι πολίτες Β κατηγορίας, κόβουν το ρεύμα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Πρόσεξε! Το φάρμακό σου σε παρακολουθεί

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Reuters) – Η φαρμακοβιομηχανία Novartis AG σκοπεύει να κυκλοφορήσει, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ένα πρωτοποριακό «έξυπνο χάπι» που θα περιέχει ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ, εφόσον εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές η κυκλοφορία του.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθεί ένα φάρμακο της ελβετικής εταιρείας στους ασθενείς που έχουν δεχθεί μόσχευμα για να αποφευχθεί η απόρριψή του. Αλλά ο Trevor Mundel, επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης, πιστεύει ότι η ιδέα αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά άλλα χάπια.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ο θαυμαστός καινούργιος (παλιός) κόσμος

Πάλι φεύγω από το θέμα μου... Όπως κουβέντιαζα και με ανώνυμο φίλο, έχω μία υπόθεση εργασίας. Η «υπόθεση εργασίας» είναι ότι κάθε γενιά βλέπει τον κόσμο από την δικιά μας σκοπιά, και η μεταπολεμική γενιά έζησε μεγάλωσε στον Ψυχρό Πόλεμο. Ο Ψυχρός Πόλεμος είχε σαφώς λιγότερη βία, αλλά μάλλον μεγαλύτερη ένταση από τον Β’ Π.Π. κυρίως λόγω της φύσης των όπλων που ήταν έτοιμα για χρήση.

Ο Ψυχρός Πόλεμος καλλιέργησε (στον Δυτικό κόσμο) δύο εκδοχές Ελευθερίας που μας παιδεύουν σήμερα. Την μία την τραγούδησαν χίππυς στο Woodstock, και την άλλη την εκθείασε ο Milton Friedman. Αγάπη της Ελευθερίας για τους αντισοβιετικούς, αλλά και επανάσταση, λουλούδια και make love not war για να ενδυναμωθούν οι αντιρρησίες του Βιετνάμ.

Παναγία η Αθηνιώτισσα

"Κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του, ο Παρθενώνας υπήρξε χριστιανικός ναός. Από το 500 ως το 1450, για κάτι λιγότερο από μία χιλιετία, ο ναός της παρθένου Παλλάδας λειτούργησε ως ναός της Θεοτόκου Παρθένου και υπήρξε θρησκευτικό προσκυνηματικό κέντρο μεγάλης σημασίας καθ' όλη την ιστορία του Βυζαντίου.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της μετατροπής του αρχαίου ναού σε χριστιανικό, είναι πως τίποτε δεν πειράχθηκε, τίποτε δεν αλλάχθηκε. Ακόμη και τα αετώματα δεν σκεπάστηκαν - αφέθηκαν ως είχαν. Ο περίφημος φόβος των "δαιμονικών" αρχαίων θεών, απ ότι φαίνεται δεν περιελάμβανε την Ακρόπολη.