Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φωτοβολταϊκά στις... στέγες

'Η, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Η αποφασιστικότητα της Μπιρμπίλη να πρασινίσει η χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Τόσο που κάθε σωστός και "πράσινος" παράγοντας που σέβεται τον εαυτό του, θεωρεί αυτονόητο να κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Με μεγάλη μου... χαρά, έμαθα λοιπόν πως το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στις στέγες, θα δεχθεί μια τεράστια ώθηση.

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε σε ένα κουρείο για κούρεμα.

Μετά το κούρεμα, ρώτησε για τον λογαριασμό του και ο κουρέας απάντησε, "δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα." Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε και έφυγε από το κατάστημα. Όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί, στην πόρτα του βρήκε να τον περιμένει μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.

Σε λίγο ένας φούρναρης μπήκε για κούρεμα, και όταν πήγε να πληρώσει, ο κουρέας και πάλι απάντησε: «Δεν μπορώ να δεχθώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα." Ο φούρναρης ήταν ευτυχής και έφυγε από το κατάστημα. Το πρωί, όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει, στην πόρτα του υπήρχε μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τσουρέκια.

Λιάνα Κανέλλη: Απολογηθείτε...


Υπογραμμίσεις...

...Το σημάδι της αρέσκειας για μένα είναι αυτό που θα 'θελα κάποια στιγμή να το ξαναδώ και το υπογραμμίζω.

Έτσι βγαίνει κι ένας απλός ορισμός της ομορφιάς. Ωραίο σ΄ ένα κείμενο - δοκίμιο, μυθιστόρημα ακόμα και ποίημα - είναι αυτό που θέλεις να υπογραμμίσεις για να το κρατήσεις. Ίσως γι αυτό και μόνο αξίζει που γράφτηκε. Όσο περισσότερους στίχους υπογραμμίζεις σε κάποιο ποίημα τόσο ωραιότερο είναι για σένα.

Κατά καλή συγκυρία οι υπογραμμίσεις είναι και ΠΡΟΣΛΑΛΙΕΣ. Η προσλαλιά έχει το πλεονέκτημα του φυσικού,του πηγαίου, του εκφραστικού ενός ζωντανού αισθήματος. Και πάντα της συντομίας. Η συντομία είναι σοφία. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Είναι επίγραμμα...

Tουρκική κορβέτα έξω από την Κύμη! - "Επιθεώρησε" και τις εγκαταστάσεις της Σκύρου...

Την ώρα που στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και το ΓΕΝ αναλώνονταν στο να προσπαθούν να αποδείξουν ότι το "ξεφλούδισμα" του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ είναι σύνηθες περιστατικό, οι Τούρκοι προχωρούσαν σε άλλη μία επιθετική ενέργεια στέλνοντας την πολύ γνωστή μας κορβέτα BODRUM (F-501) A-69 type, σε αποστολή έξω από την Κύμη στην Εύβοια με όλα τα ραντάρ και τους αισθητήρες της ανοικτά και παραβιάζοντας επί μισή ώρα τα εθνικά χωρικά μας ύδατα έξω από την Σκύρο!

Η BODRUM ξεκίνησε την πορεία της το απόγευμα από τα Δαρδανέλλια πήρε πορεία δυτική πέρασε ανοικτά του Αγίου Ορους και εν συνεχεία ακολούθησε πορεία νότια.

O λογογράφος του Γιώργου στην… Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς

Την παραίτηση του από το Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπέβαλλε σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, ο οποίος είχε διορισθεί προσφάτως, μετά την παραίτηση του πρώην μέλος κ. Π. Κομματά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Α. Χατζόπουλος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Για το θέμα γράφει σχετικά το euro2day.

Ειδικότητες με περιεχόμενο;

Μεγάλη κουβέντα είδαμε πως έγινε με το άρθρο που αναδημοσιεύσαμε από το alfavita.
Στο συγκεκριμένο ιστοχώρο υπήρξε και συνέχεια και την παραθέτουμε.
Ευχή μας είναι να ακούγονται όλα, όχι ως κοκορομαχίες για μια θέση καλύτερη στον "ήλιο", αλλά για την αναβάθμιση καθηγητών, μαθητών και της τεχνικής εκπαίδευσης που σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες και θα έπρεπε λογικά να συμβαίνει και στη χώρα μας, φθίνει χρόνο με το χρόνο και μάλλον έφθασε στο κατώτερο σημείο.

Λάθος μισό δισ. ευρώ στο μνημόνιο

-ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ-Για ακόμη μια φορά η προχειρότητα; και η τσαπατσουλιά; δείχνουν ότι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο δεν αφορούσε μόνο αριθμούς και στοιχεία αλλά είχε και άλλες παραμέτρους.

Προηγήθηκε η αύξηση του ελλείμματος φθάνοντας με τις αναθεωρήσεις στο 15,4% επί του ΑΕΠ, με τεχνητά μέσα καθώς συμπεριελήφθησαν σε αυτό τα χρέη των ΔΕΚΟ αλλά και των νοσοκομείων που τα προηγούμενα χρόνια δεν συμπεριλαμβάνονταν.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Γιατί ανάβουμε το καντήλι

1 Γιατί η πίστη μας είναι ΦΩΣ. Ο Χριστός είπε " Εγώ ειμί το φως του κόσμου". Το φως της κανδήλας μας θυμίζει το φως με το οποίο ο Χριστός καταυγάζει τις ψυχές μας.

2 Για να μας θυμίζει, ότι και η ζωή μας πρέπει να είναι φωτεινή σαν των αγίων, δηλαδή των ανθρώπων, που ο Απ. Παύλος τους ονομάζει ΤΕΚΝΑ ΦΩΤΟΣ.

3 Για να είναι έλεγχος στα σκοτεινά μας έργα και τις κακές ευθυμήσεις μας και επιθυμίες. Και έτσι να τα επαναφέρει όλα στον δρόμο του φωτός του αγίου Ευαγγελίου. Για να λάμψει "το φως ημών έμπροσθεν των ανθρώπων, όπως ίδωσιν ημών τα καλά έργα και δοξάσωσι τον Πατέρα ημών τον εν τοις ουρανοίς".

Η νίκη του Ιησού

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμον"

Τα λόγια του Ιησού ότι νίκησε τον κόσμο φαίνονται ακατανόητα. Πώς νίκησε ο Ιησούς τον κόσμο του κακού,ενώ το κακό επικρατεί παντού;Προχθές κοίταζα την αψίδα θριάμβου του Γαλερίου στη Θεσσαλονίκη. Τί έμεινε από τον Γαλέριο, από την ημέρα του θριάμβου του, από το πλήθος που τον επευφημούσε, από τις λαμπερές ενδυμασίες, τους στολισμούς, τα τραπέζια, τους λόγους, τις πρωτοκαθεδρίες, από όλη την παράσταση χάριν της πρόσκαιρης δόξας, που δεν διαφέρει από μια παράσταση στο τσίρκο.Την ίδια εκείνη μέρα που ο Γαλέριος χαιρόταν τον θρίαμβό του οι ηττημένοι θρηνούσαν τα θύματά τους.