Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φωτοβολταϊκά στις... στέγες

'Η, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Η αποφασιστικότητα της Μπιρμπίλη να πρασινίσει η χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Τόσο που κάθε σωστός και "πράσινος" παράγοντας που σέβεται τον εαυτό του, θεωρεί αυτονόητο να κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Με μεγάλη μου... χαρά, έμαθα λοιπόν πως το πρόγραμμα φωτοβολταϊκά στις στέγες, θα δεχθεί μια τεράστια ώθηση.
Θα μπουν φωτοβολταϊκά και στις στέγες του Calatrava.
Μόλις το έμαθα μου ήρθε ίλιγγος. Τώρα αν ήταν από το ύφος των στεγών, από το μεγαλειώδες του εγχειρήματος, από τον τρόμο του πόσα λεφτά θα πετάξουμε πάλι, ή από την αυθόρμητη αντίδραση να σκάσω στα γέλια, θα σας γελάσω.
Το αν θα είναι στην στέγη του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, ή στο ποδηλατοδρόμιο, ή έστω και στο κλειστό μπάσκετ και κολύμβησης λίγη σημασία έχει. Για να πω την αλήθεια ένα εγκεφαλικό στον Calatrava μόλις δει τα πανέλα στη στέγη, δεν θα στεναχωρούσε ιδιαίτερα (ήμαρτον Κύριε). Εξάλλου τώρα έχουμε τον Ασεμπίγιο.
Για να μην νομίζεται πως όλα αυτά είναι λόγια για να περνά η ώρα, θα σας μαρτυρήσω, πως έχει βρεθεί και ο τεχνικός σύμβουλος. Είναι μια από τις εταιρείες εκείνες που κάναν το ταξίδι με τον Κουβέλη στον Καντάφι. Να θυμηθούμε πως ο Κουβέλης είχε οργανώσει (τρόπος του λέγειν), ολόκληρο ταξίδι με επιχειρηματίες και κατασκευαστές στη Λιβύη.
Και για να μην λέτε πως είμαι αρνητικός, έχω πρόταση.
Αφού τελειώσαμε με τον Calatrava, να κατεβάσουμε και το τελευταίο τείχος που έμεινε στην Ευρώπη, αυτό των εθνών στο ΟΑΚΑ, και στη θέση του να φυτέψουμε trackers. Όχι έτσι απλά. Σε design Ασεμπίγιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου