Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σταυρός στην αθωότητα και στην ενοχή.

Του Πρωτοπρ. Δημητρίου Στανιλοάε, Καθηγητή της Θεολ. Σχολής Βουκουρεστίου

Κάνεις από μας δεν μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στη θέση του Χριστού που είναι μια κατάσταση ολοκληρωτικής καθαρότητας, έχοντας τη μοναδική ικανότητα του «αίρειν τον σταυρόν» χωρίς οποιανδήποτε προσωπική αμαρτία. Μόνον ο Χριστός γνώρισε την κατάσταση αυτή, μόνον σ’ Αυτόν είναι ο σταυρός πραγματικά «δύναμις Θεού», όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος (Α’ Κορ. Α΄ 18). Μόνον σ’ Αυτόν ο σταυρός έχει τη δύναμη να ξεριζώνει το κακό από τις ρίζες του. Σε μας, η καθαρότητα είναι πάντοτε αναμεμιγμένη με την ακαθαρσία, η αθωότητα με την ενοχή, κι ο σταυρός έρχεται σε μας κατά κύριο λόγο από τα λάθη μας, λόγω των αμαρτιών μας και της παρουσίας της ακαθαρσίας μέσα στην καθαρότητα που μας δίνει ο Θεός. Έρχεται επίσης σε μας διά της ευθύνης με την οποία πολεμούμε χάριν των πλησίον μας, ώστε να τους φέρουμε κι αυτούς σε πιο αληθινές πεποιθήσεις. Και υποφέρουμε κατά τον αγώνα για τη δική μας αύξηση στην τελειότητα, ενώ ο Χριστός υπόφερε αποκλειστικά για τους άλλους, για την τελειότητα και τη σωτηρία τους.

Πράσινα ομόλογα (από τον ΓΑΠ, 9/12/2011)

...Παράλληλα υπογράμμισε ότι, για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι θα πρέπει να προωθηθούν καινοτόμα εργαλεία, όπως τα “πράσινα ομόλογα”...

Για λόγους τάξεως, δεν θα έπρεπε να κριτικάρω κάποιον που είναι πεταμένος στο πάτωμα (και μάλιστα από τους Μερκοζύ, Βαν Ρομπούϊ και €σία)... αλλά...

Ο ΓΑΠ αποδεικνύει άλλη μία φορά πόσο εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας είναι, και εάν τα εννοεί αυτά που λέει πόσο [δεν μπορώ να πω] είναι. Για δύο χρόνια ζούμε στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση των δύο τελευταίων γενεών. Τον τελευταίο χρόνο, εμείς οι Έλληνες και, το τελευταίο εξάμηνο, όλη η Ευρωζώνη έχει εμπεδώσει ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στο σύστημα και φτώχειας στον κόσμο. Όλες οι ειδήσεις από το Durban και για το Κυότο είναι ότι πάει, τέλειωσε, μάπα.

Ανορθόγραφη πολιτική


Κάποιοι κακοπροαίρετοι σχολίασαν αρνητικά το ορθογραφικό λάθος της Αννούλας της συγχρονίστριας καθώς έγραψε το «Δημόκριτος» με ήτα (Δημόκρητος).

-Καλώς τον "50άρη" τον Λουκά..., αναφώνησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες μόλις εμφανίστηκε ο δικός μας.

-Καλώς τονε τον 50αρη τον Λουκά!...

Αναφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες με του που έσκασε μύτη ο Παπαδήμος στη χθεσινοβραδινή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Η σπόντα αφορούσε την πολυμελή σύνθεση της κυβερνησάρας Παπαδήμου.

Κάποιοι άλλοι τον ρώτησαν τι κάνουν οι «300» εννοώντας αυτούς του Λεωνίδα από τη γνωστή ταινία, αλλά το μυαλό του Παπαδήμου πήγε στους 300 της Βουλής και δεν ήξερε που να κρυφτεί.

Τα πειράγματα δεν σταμάτησαν εκεί.

Το «ειδικό βάρος» και η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Όταν «δημοσιογράφοι» της πλάκας, ασκούν «δημοσιογραφία» για γέλια, το αποτέλεσμα της ενημέρωσης είναι για κλάματα.
Δείτε μόνοι σας τι γράφει στη σημερινή ηλεκτρονική έκδοσή της, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.
Βρε παιδιά, εκεί στο ΒΗΜΑ, είχαμε τέτοιο θησαυρό στα αζήτητα και δεν μας το λέγατε τόσο καιρό;
Θα είχαμε γλυτώσει πολλά δεινά,
θα είχαμε αποφύγει την χρεωκοπία,
θα είχαμε μπεί εδώ και καιρό σε τροχιά ανάκαμψης, μόνο και μόνο χάρη στο «ειδικό βάρος» του κ. Παπαδήμου.
Γιατί βρε παιδιά δεν μας το λέγατε νωρίτερα;
Έπρεπε να λήξει το διετές συμβόλαιό σας με τον Γιωργάκη;
Και κάτι άλλο ακόμα :
Πότε μας λέγατε την αλήθεια;