Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές για το ποιός θα συνομιλεί με τις Δυνάμεις Κατοχής

hellenicleaders.com
Μεταφράζω την τελευταία παράγραφο:

Σε αυτή την χαοτική κατάσταση, οι Έλληνες καλούνται να απαντήσουν σε ένα απίθανο ερώτημα. Η αίσθηση απονομιμοποίησης της εξουσίας και απόλυτης στέρησης δικαιώματος ψήφου του Ελληνικού λαού, μαζί με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του προβλήματος, ευνοεί μόνο όποιον μπορεί να προσφέρει πολύ ξεκάθαρα σενάρια. Δυστυχώς, τα μόνα τρία κόμματα που μπορούν να καρπωθούν το κύμα δυσαρέσκειας είναι η νέο-ναζιστική Χρυσή Αυγή, το απαρχαιωμένο ΚΚΕ και την δονκιχωτική νεοσύστατη ΛΑ.Ε. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο που να περιλαμβάνει αυτά τα κόμματα σε κυβέρνηση συνασπισμού, ωστόσο είναι πολύ ανησυχητικό ότι αυτά τα κόμματα μπορούν να βρεθούν με περισσότερες έδρες στην Ελληνική Βουλή.

Σκληρή αντιπαράθεση

Νταβάς Μπέης Vs Μικρού Αντρέα. Καλοί άνθρωποι και οι δύο, νοικοκυραίοι, μνημονιακοί. Σε νοιάζονται. Μας νοιάζονται. Ο ένας κάνει εκκαθαρίσεις στο αυτί και στη μύτη του με το νυχάκι του μικρού δαχτύλου. Ο άλλος έκανε εκκαθάριση στο κόμμα ΤΟΥ. Σαν να καθάριζε τη μύτη του από περιττούς συντρόφους.

Και οι σύντροφοι που ως κακάδια εκδιώχθηκαν, αντί να διατηρήσουν μία κάποια αξιοπρέπεια, αντί να επαναστατήσουν απέναντι στο Σύστημα που γεννά μνημόνια, έσπευσαν να το στηρίξουν φτιάχνοντας ένα ακόμη κόμμα όπως τα υπόλοιπα. Θυματοποιημένο, χωρίς να προτείνει κάτι ουσιαστικό ενώ το μόνο που δε μας είπε μέχρι τώρα είναι ότι διεκδικεί επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με ταυτόχρονη παραμονή στην ευρωζώνη . Δυστυχώς, μ’ ένα θνησιγενές κάτι που θα εξαρτά την ύπαρξή του από την παρουσία του στη βουλή δείχνει η «ΛΑ.Ε. Συμμετοχών». Και με θυμώνει που καπηλεύεται το «ΟΧΙ» δίνοντας αύριο το δικαίωμα στον κάθε Κούλη του Μητσοτάκη να μας δείχνει το ποσοστό της ΛΑ.Ε. λέγοντάς μας: «Η βίαιη ωρίμανση της σκέψης του ελληνικού λαού έδειξε τα πραγματικά ποσοστά του ΟΧΙ».