Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Οι ξύπνιοι έμποροι τού χρόνου

του αγ. Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ρωτάς τι σημαίνουν τα λόγια: «Εξαγοραζόμενοι τον και­ρόν». Ό μακάριος Ιερώνυμος ερμηνεύει ως εξής: «Όταν χρησιμοποιούμε τον χρόνο σε καλές πράξεις, τότε τον εξα­γοράζουμε».

Ό μακάριος Θεοφάνης ο Εγκλειστος λέει: «Να στρέφουμε τον χρόνο σε όφελος μας για τους αιώνιους στόχους μας». Τα λόγια του απόστολου του Θεού έχουν παρόμοια σημασία με τα λόγια του Θεού: «Πραγματεύσασθε εν ώ έρχομαι» (Λουκ. 19,13).

Και όταν Αυτός επιστρέψει, δηλαδή όταν ο Χριστός ξαναέρθει για να κρίνει τον κό­σμο, θα μας ρωτήσει πώς πραγματευόμασταν με τα δοσμέ­να μας τάλαντα. Πώς χρησιμοποιούσαμε τον καιρό της ζωής μας.

Το ντοκουμέντο που έκρυψε η διαπλοκή

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑ ΣΕ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!

Όλοι είδαν την φωτογραφία του Κωνσταντόπουλου δίπλα στον Κάντα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του το 2002. Η διαπλοκή την προέβαλλε αλλαλάζοντας, παρά το ότι ο Κωνσταντόπουλος ως πολιτικός θα μπορούσε να δικαιολογήσει θεσμικά την παρουσία του σε μία παρουσίαση βιβλίου. Όσο και αν θα έπρεπε να την είχε αποφύγει.

Αυτό όμως που δεν δικαιολογείται με τίποτα, είναι το ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα το Ολυμπία. Το τρυφερό βλέμμα του κυρίου Στουρνάρα στον κύριο Κάντα, που σήμερα αφήνει πολύ λίγα πράγματα για την φαντασία.

Αυτά που έχω καταλάβει για τα αιολικά είναι 1)..., 2)..., 3)... 4) είναι τμήμα του Νέου Κατοχικού Δανείου, 5)...


Αντί περίληψης του τι γίνεται στον ...κόσμο με τα ενεργειακά, θα κάνω μία περίληψη του τι γίνεται στον κόσμο (και στην Ελλάδα) με τα αιολικά.